Παναθηναϊκός: Έφτιαξε επίθεση και άμυνα και ψάχνει την διάρκεια

Παναθηναϊκός: Έφτιαξε επίθεση και άμυνα και ψάχνει την διάρκεια

Παναθηναϊκός: Έφτιαξε επίθεση και άμυνα και ψάχνει την διάρκεια

bet365

Οι αριθμοί του Παναθηναϊκού που δείχνουν την ξεκάθαρη βελτίωση σε σχέση με πέρσι και το ζητούμενο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του μίνι πρωταθλήματος των playoffs.

Κατά γενική ομολογία η συγκομιδή των 42 βαθμών του Παναθηναϊκού στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα της ομάδας, η οποία πλήρωσε αστεία ατομικά λάθη και εις βάρος της διαιτητικές αποφάσεις που διαμόρφωσαν αποτελέσματα. Η βελτίωση του Τριφυλλιού στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι δεδομένη, ωστόσο και επειδή μιλάμε για έναν σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, αυτό δεν μπορεί να είναι αρκετό και θα πρέπει να συνδυαστεί με τον μίνιμουμ στόχο που είναι η επιστροφή στην Ευρώπη μέσα από την πρώτη τετράδα της SL1.

δδδ

Η πρόοδος, πάντως, εκτός από εμφανής δια γυμνού οφθαλμού, αποδεικνύεται και μέσα από τους αριθμούς που προκύπτουν μέσα από μια μίνι έρευνα στην κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout.

  • Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις πρώτες 26 αγωνιστικές του φετινού μαραθωνίου, έχοντας σκοράρει 41 φορές. Όσες είχε σκοράρει σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα, σε 36 αναμετρήσεις δηλαδή. Έχει την τέταρτη πιο παραγωγική επίθεση, πίσω από ΠΑΟΚ(50), Ολυμπιακό(47) και ΑΕΚ(42).
  • Πέρσι το Τριφύλλι είχε ανά παιχνίδι 1.29xGoals ανά παιχνίδι ενώ φέτος είναι αρκετά πιο ανεβασμένος, έχοντας φτάσει στο 1.54xGoals.
  • Εξίσου μεγάλη βελτίωση καταγράφει και στο ανασταλτικό κομμάτι. Από την μαζική άμυνα, η ομάδα πέρασε έναν κυριαρχικό ρόλο πάνω στο χορτάρι και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και αμυντικά. Από το 1.29xGoals του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει επιτρέψει 0.89xGoals ανά παιχνίδι.
  • Η άμυνα των πρασίνων είναι η δεύτερη καλύτερη στο πρωτάθλημα. Τόσο ως παθητικό όσο και σε αριθμό ποιοτικών ευκαιριών που επέτρεψε στους αντιπάλους. Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τα λιγότερα τέρματα με 14 και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 21. Στα xGoals των αντιπάλων οι πρωτόποροι έχουν επιτρέψει 17.95 και δεύτεροι είναι οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς με 23.13. Πέρσι ο Παναθηναϊκός ήταν 8ος στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ζητούμενο η διάρκεια και οι λεπτομέρειες

Τι είναι αυτό που έλειψε από τον Παναθηναϊκό ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και να έχει μια πιο δίκαιη βαθμολογική συγκομιδή σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο; Η διάρκεια και η προβληματική εικόνα μακριά από την Λεωφόρο, ασθένεια που όπως έχουμε αναλύσει κατά το παρελθόν, μόνο φετινή δεν είναι. Παράλληλα, το Τριφύλλι πλήρωσε πολύ ακριβά τις λεπτομέρειες.

Εκείνες που ξεχωρίζουν τις καλές από τις πολύ καλές ομάδες. Ένα εύκολο ατομικό λάθος, μία κακή εκτέλεση, χαμένες ευκαιρίες, ένα πέναλτι που δεν κατέληξε στο πλεκτό, ένα πέναλτι-δώρο προς τον αντίπαλο.

Αυτά πρέπει να διορθώσει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς για να μπορέσει στο μίνι πρωτάθλημα να αξιοποιήσει την δουλειά και την πρόοδο που έχει καταγράψει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα