ΑΕΚ: Η προσφορά του Αραούχο μέσα και έξω από το «κουτί»

ΑΕΚ: Η προσφορά του Αραούχο μέσα και έξω από το «κουτί»

ΑΕΚ: Η προσφορά του Αραούχο μέσα και έξω από το «κουτί»

bet365

Ο Σέρχιο Αραούχο θα αποτελέσει βαρόμετρο της ΑΕΚ στα play offs. Ο Αργεντινός φορ πάει να αποδειχθεί πιο παραγωγικός και από τη σεζόν του τίτλου, με τον «Τσίνο» να συνεισφέρει σημαντικά τόσο εντός περιοχής όσο και μακριά από αυτήν.

Τα 11 γκολ του Σέρχιο Αραούχο, όλα σε κανονική ροή αγώνα και κανένα από το σημείο του πέναλτι, ισοφάρισαν τις επιδόσεις του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2017-2018 όταν είχε κατακτήσει με την Ένωση τον τίτλο. Τέσσερα γκολ ακόμα θέλει ο Αραούχο για να ξεπεράσει τις συνολικές επιδόσεις του στο σκοράρισμα εκείνη τη σεζόν και με δέκα αγώνες να απομένουν για τα play offs είναι πιθανό να το καταφέρει. Ο «Τσίνο» θα αποτελέσει βαρόμετρο για τους κιτρινόμαυρους στα παιχνίδια των play offs καθώς η απόδοσή του στα μεγάλα παιχνίδια κρίνει πολλές φορές καταστάσεις. Και ειδικά τώρα που η μπάλα «καίει» με την έξοδο στην Ευρώπη να είναι σε κίνδυνο, ο Αραούχο καλείται να δείξει την εκτελεστική δεινότητα που τον χαρακτηρίζει.

Βρίσκει δίχτυα κυρίως μέσα από το «κουτί»

Από τα 11 γκολ που έχει σκοράρει τη φετινή σεζόν, τα δέκα από αυτά έχουν σημειωθεί μέσα από την περιοχή. Μόνο ένα έχει έρθει με προσπάθειά του εκτός περιοχής, εκείνο απέναντι στον ΟΦΗ τη 2η αγωνιστική. Σε αντίθεση με τη σεζόν 2017-2018 που το έψαχνε κάπως περισσότερο με μακρινά σουτ. Ο 30χρονος επιθετικός παρουσιάζεται λίγο πιο αποτελεσματικός σε σχέση με την πρωταθληματική σεζόν. Σύμφωνα με το Wyscout, τότε σε όλες τις διοργανώσεις είχε 0,43 γκολ μέσο όρο ανά ματς με 0,44 xGoals, ενώ φέτος έχει 0,55 γκολ ανά παιχνίδι με 0,42 xGoals. Αυτό που προκύπτει είναι ότι αναζητεί περισσότερο την τελική προσπάθεια καθώς φέτος έχει μέσο όρο τρία σουτ το παιχνίδι, ενώ εκείνη τη σεζόν είχε 2,62 βελτιώνοντας μάλιστα σημαντικά τις on target τελικές του οι οποίες φέτος είναι στο 55,4% των προσπαθειών εν αντιθέσει με τότε που ήταν στο 40,7%.

Οι τελικές του Αραούχο

Πηγή Wyscout: Οι τελικές του Αραούχο τη φετινή σεζόν

Τραβιέται αρκετά εκτός για να βοηθήσει σε πρέσινγκ και ανάπτυξη

Παρά το γεγονός ότι ο «Τσίνο» έχει περισσότερα αγγίγματα της μπάλας μέσα στην περιοχή τη φετινή χρονιά σε σχέση με τη σεζόν του τίτλου (4,2 έναντι 3,41 μέσο όρο ανά παιχνίδι), ο Αργεντινός επιθετικός όπως και τότε, έτσι και φέτος, παίζει αρκετά εκτός περιοχής. Είτε για να βοηθήσει στο πρέσινγκ και στην επανάκτηση της μπάλας, είτε κατεβαίνοντας χαμηλά για να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Κάτι που το έχουμε δει να συμβαίνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Σύμφωνα με το Wyscout, ο Αραούχο όπως στην πρωταθληματική σεζόν, έτσι και φέτος βοηθάει τόσο στις ανακτήσεις μπάλας με 3 μέσο όρο ανά παιχνίδι, όσο και στις κερδισμένες δεύτερες μπάλες. Μάλιστα σε αυτές έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με ποσοστό 50,7% αντί του 32,7% που μετρούσε τη σεζόν 2017-2018 με τη φανέλα της ΑΕΚ. Από την άλλη η συμμετοχή του στο δημιουργικό κομμάτι φαίνεται από το γεγονός ότι φέτος είναι πέμπτος σε προωθητικές μπαλιές στο πρωτάθλημα πίσω από Μάνταλο, Τοράλ, Γκάμα και Μπίσεσβαρ με 88,37% ποσοστό επιτυχίας.

Το heatmap του Αραούχο

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Αραούχο τη φετινή σεζόν

Δείχνει πιο ώριμος από ποτέ

Με τις δηλώσεις του τη φετινή σεζόν, με τη στάση του στη δολοφονία του Άλκη και τις αφιερώσεις του για εκείνον, αλλά και με τη γενικότερη εικόνα του στο γήπεδο, ο Αραούχο βγάζει τη μεγαλύτερη ωριμότητά του από ποτέ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αναδεικνύει τον ηγετικό του χαρακτήρα και οδεύει για την καλύτερη χρονιά του ως παίκτης της Ένωσης και μάλιστα σε μια απογοητευτική σεζόν για τους κιτρινόμαυρους. Ο ίδιος, ως παίκτης των μεγάλων αγώνων που σκοράρει συχνά στα ντέρμπι, καλείται πλέον να μιλήσει σε μια κρίσιμη στιγμή για την ΑΕΚ στη φετινή διαδικασία των play offs.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα