ΑΕΚ: Η διπλή όψη του νομίσματος

ΑΕΚ: Η διπλή όψη του νομίσματος

ΑΕΚ: Η διπλή όψη του νομίσματος

bet365

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές των play offs μπορεί να δώσουν ένα σημαντικό «μαξιλάρι» ασφαλείας για την ΑΕΚ και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά μπορούν επίσης και να μπλέξουν σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες την Ένωση.

Η ΑΕΚ έμαθε το πρόγραμμά της στα play offs. Ένα πρόγραμμα το οποίο, όπως διαμορφώθηκε, μπορεί να δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Ένωση για να πετύχει το μίνιμουμ της υποχρέωσής της σε μια αποτυχημένη χρονιά (δηλαδή την κατάληψη της 3ης θέσης για την ευρωπαϊκή έξοδο), αλλά μπορεί και να την στείλει για τα καλά στα σχοινιά και να... τρέχει και να μην φτάνει! Μια κλήρωση που φαντάζει σαν ένα νόμισμα με δύο όψεις για τους κιτρινόμαυρους.

Εξηγούμαστε. Η ΑΕΚ ξεκινάει τα play offs με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και έπειτα τη δεύτερη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια την 3η αγωνιστική παίζει ακόμα ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα, ειδικά για μια ΑΕΚ που δείχνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια τεράστια αδυναμία στο να πάρει τέτοιου είδους παιχνίδια. Ωστόσο, την ώρα που η Ένωση θα παίζει στη Λεωφόρο με αντίπαλο έναν εκ των διεκδικητών για την 3η θέση, ο άλλος διεκδικητής, ο Άρης θα αγωνίζεται στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, ενώ έπειτα όταν η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (ο οποίος θα προέρχεται και από τα ματς με τη Γάνδη), ο Άρης και ο Παναθηναϊκός θα κοντράρονται στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου αν όχι και για τους δύο, σίγουρα για τον έναν θα υπάρχουν βαθμολογικές απώλειες.

 

Η αρχή των play offs λοιπόν μπορεί να δώσει ένα σημαντικό «μαξιλάρι» για την ΑΕΚ, τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής άποψης, μπορεί όμως και να μπλέξει σε τεράστιες περιπέτειες την Ένωση για το ευρωπαϊκό εισιτήριο αν ούτε αυτή τη φορά δεν σταθεί στο ύψος της και δεν πάρει τα μεγάλα ματς που επιβάλλεται κάποια στιγμή να το κάνει. Αν όχι ούτε και τώρα, τότε πότε; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα...

Αν η ΑΕΚ καταφέρει να ανταποκριθεί στο απαιτητικό ξεκίνημα του προγράμματος, έπειτα θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί τον Άρη την 4η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με μεγάλη αυτοπεποίθηση και να κλείσει τον πρώτο γύρο (την 5η αγωνιστική δηλαδή) με τον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο στα play offs, τον ΠΑΣ Γιάννινα, στους Ζωσιμάδες. Η αρχή θα είναι το ήμισυ του παντός για την Ένωση προκειμένου να εξασφαλίσει την πολύτιμη ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη σεζόν.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ στα play offs:

1η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
2η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΚ
4η αγωνιστική: ΑΕΚ - Άρης
5η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
6η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
7η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
8η αγωνιστική: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
9η αγωνιστική: Άρης - ΑΕΚ
10η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Πρόγραμμα ΑΕΚ play offs

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα