Γιατί ο Καμπελά που απασχολεί τον Ολυμπιακό μπορεί να παίξει άμεσα αν αποκτηθεί

Γιατί ο Καμπελά που απασχολεί τον Ολυμπιακό μπορεί να παίξει άμεσα αν αποκτηθεί

Newsroom
Γιατί ο Καμπελά που απασχολεί τον Ολυμπιακό μπορεί να παίξει άμεσα αν αποκτηθεί

bet365

Ο Γάλλος εξτρέμ που έλυσε το συμβόλαιό του με τη Κράσνονταρ έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί άμεσα με τους «ερυθρόλευκους», εφόσον οι Πειραιώτες αποφασίσουν να «τρέξουν» την περίπτωσή του.

Στην «εξίσωση» του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Ρεμί Καμπελά που έκανε χρήση του δικαιώματός του να φύγει από την Κράσνονταρ και πλέον είναι free agent. Μάλιστα ο Γάλλος εξτρέμ δεν έχει απλά τη δυνατότητα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί αλλά και να παίξει άμεσα, δηλαδή αν π.χ. συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους» θα μπορεί να αγωνιστεί στα play offs που ακολουθούν, όπως φυσικά και στα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ή και τον τελικό, εφόσον προκριθούν οι Πειραιώτες.

Ο 32χρονος όπως και όλοι οι ξένοι που αγωνίζονται σε Ουκρανία&Ρωσία έχουν λόγω του πολέμου και ύστερα από σχετική απόφαση της FIFA και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων (π.χ. FIFPRO) δύο (πιθανές) επιλογές, για την επόμενη ημέρα τους στα γήπεδα. Η πρώτη αναφέρει πως μέχρι τις 7 Απριλίου μπορούν να πάνε σε άλλη ομάδα για να αγωνιστούν τους επόμενους μήνες και να επιστρέψουν στις 30 Ιουνίου στα clubs που ανήκουν, εφόσον δεσμεύονται και για την επόμενη σεζόν, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Επί της ουσίας δηλαδή η τρέχουσα συμφωνία τους με τους συλλόγους των 2 χωρών θα καταστεί ανενεργή μέχρι το φινάλε της τρέχουσας περιόδου.

Παράλληλα όμως τους δόθηκε το χρονικό περιθώριο μέχρι και αύριο (10/3) να λύσουν κοινή συναινέσει τα συμβόλαιά τους και να διαθέτουν εκ νέου τη δυνατότητα ως τις 7/4 να βρουν το νέο σταθμό της καριέρας τους. Δηλαδή εφόσον συμφωνήσει και η ομάδα που διατηρεί τα δικαιώματά τους μπορούν να μείνουν ελεύθεροι και τους χορηγείται μεταγραφικό «παράθυρο» ως και την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου να υπογράψουν αλλού, με δικαίωμα άμεσης συμμετοχής. Σε αυτό το καθεστώς έγκεινται ο Καμπελά.

Ανάλογο δικαίωμα διατηρούν και οι προπονητές, ενώ ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι μία ομάδα πλην Ουκρανίας, Ρωσίας να αποκτήσει μέχρι 2 παίκτες που θα προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες. Βασική προϋπόθεση βέβαια για όλες τις ομάδες είναι ο Χ παίκτης που θα μετακινηθεί με το συγκεκριμένο καθεστώς να μην παραβιάζει τους εσωτερικούς κανονισμούς για το ανώτερο όριο ξένων ποδοσφαιριστών που ισχύει σε κάθε εγχώριο πρωτάθλημα, κάτι που πάντως δεν αφορά του Καμπελά καθώς στην Ελλάδα λογίζεται για κοινοτικός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα