Κλάτενμπεργκ: Οι επαφές του με UEFA για την παραμονή, τα play offs και τα δεδομένα

Κλάτενμπεργκ: Οι επαφές του με UEFA για την παραμονή, τα play offs και τα δεδομένα

bet365

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει ξεκινήσει επαφές και με την UEFA για το νέο συμβόλαιό του, όμως υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούν καθορίσουν το μέλλον του, όπως το οικονομικό σκέλος.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει ένα συμβόλαιο που εκπνέει τον Μάιο και έχει ήδη αρχίσει επαφές επιζητώντας να μείνει στην Ελλάδα και την ΚΕΔ / ΕΠΟ αλλά και να φτιάξει επαγγελματική διαιτησία. Από τις συζητήσεις που έχει κάνει με την UEFA έχει εισπράξει κλίμα παραμονής και σιγουριά, όμως δεν είναι μόνο αυτός ο κομβικός παράγοντας.

Ο Κλάτενμπεργκ ενδέχεται σοβαρά να κριθεί και από τα play offs στα οποία στην πρεμιέρα υπήρχαν φωνές για τη διαιτησία σχεδόν σε όλα τα ματς ενώ στη 2η αγωνιστική τους είχε παράπονα ο Ολυμπιακός. Ανεξάρτητα από αυτό γενικά η διαδικασία των play offs και play out μπορεί να κρίνει το μέλλον του. Ο Άγγλος βετεράνος ρέφερι είχε υπογράψει το συμβόλαιό του στις 5 Αυγούστου του 2020. Πιθανότητες να συνεχίσει στην Ελλάδα υπάρχουν όμως στο προσεχές διάστημα θα φανεί εάν είναι πολλές ή όχι...

Ένα άλλο βασικό ζητούμενο είναι το μεγάλο κόστος της ξένης ΚΕΔ / ΕΠΟ. Το κόστος ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, στην ΕΠΟ θεωρούν πως η UEFA έπρεπε να συνδράμει περισσότερο στα χρήματα αυτά και όχι να αργοπορεί και φυσικά υπάρχει και το Big 4. Οι τέσσερις μεγάλοι είναι και αυτοί να συνδράμουν οικονομικά και είναι αβέβαιο το εάν θα έχουν θετική διάθεση να δίνουν τόσο μεγάλα ποσά και για τη νέα χρονιά ή την επόμενη διετία.

Το ζήτημα αυτό πάντως θα συζητηθεί αναλυτικά, εκ βαθέων και από την αρχή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Και προφανώς θα γίνει μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο ίδιος ο Άγγλος μιλώντας στη NOVA πάντως είχε πει για την παραμονή του σε σχέση με το Big 4 πως «δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με το Big 4 η παραμονή μου. Εάν η ΕΠΟ, η Κυβέρνηση και όλες οι ομάδες πιστεύουν ότι κάνω καλή δουλειά μπορούν να μου προσφέρουν νέο συμβόλαιο. Δεν πιστεύω ότι το Big 4 έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον μου. Εάν θέλουν να συνεχίσω το πρότζεκτ μου.

Δεν μπορώ να τα αλλάξω όλα σε μία νύχτα. Αντικατέστησα κάποιους διαιτητές την περασμένη περίοδο. Θα το κάνω και φέτος. Εάν συνεχίσετε να αλλάζετε τους επικεφαλής της ΚΕΔ θα αλλάζετε πλάνα. Θέλω να βάλω VAR στη Super League 2. Για μένα το καλύτερο είναι να συνεχίσει ένας ξένος ειδικός και στα επόμενα χρόνια. Να επανέλθει Έλληνας αρχιδιαιτητής όταν επανέλθει η εμπιστοσύνη των ομάδων».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα