ΑΕΚ: Το ντεμπούτο του Κριχόβιακ και οι βάσεις που θέλει να βάλει η Ένωση για την Ευρώπη

ΑΕΚ: Το ντεμπούτο του Κριχόβιακ και οι βάσεις που θέλει να βάλει η Ένωση για την Ευρώπη

ΑΕΚ: Το ντεμπούτο του Κριχόβιακ και οι βάσεις που θέλει να βάλει η Ένωση για την Ευρώπη

bet365

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, η οποία αν επικρατήσει του ΠΑΟΚ τότε μπορεί να βάλει τις βάσεις για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου στη συνέχεια των play offs.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές των play offs, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί το πρόγραμμα από την κλήρωση, θα έκριναν πολλά για την ΑΕΚ στη μάχη για την επίτευξη της μίνιμουμ υποχρέωσής της. Την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου δηλαδή, σε μια αποτυχημένη σεζόν. Στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό η Ένωση είχε μετά από καιρό μια πειστική εμφάνιση, αλλά έφυγε μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας που τη βοήθησε να αυξήσει τη διαφορά της από τον τέταρτο Άρη στο ελάχιστο που θα μπορούσε. Πλέον ενόψει του κυριακάτικου ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (20/3 – 19:30) οι κιτρινόμαυροι έχουν τη δυνατότητα με νίκη να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι την ίδια ώρα οι συνδιεκδικητές της 3ης θέσης, Άρης και Παναθηναϊκός θα κοντράρονται στο Βικελίδης, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον για τον ένα θα προκύψουν απώλειες βαθμών.

Το κλίμα στα Σπάτα την εβδομάδα που πέρασε ήταν καλύτερο σε σύγκριση με ό,τι επικρατούσε και μια νίκη επί του ΠΑΟΚ εκτός από βαθμολογικής άποψης στη μάχη για την 3η θέση θα δώσει και μια μεγάλη ένεση αυτοπεποίθησης στην ΑΕΚ καθώς τέτοιες νίκες της έχουν λείψει πάρα πολύ. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον... αέρα της Ένωσης, η οποία έχει να τον νικήσει στο ΟΑΚΑ από τον Νοέμβριο του 2017. Δηλαδή αγνοεί την εντός έδρας νίκη τα τελευταία σχεδόν 4,5 χρόνια! Ο υπηρεσιακός τεχνικός, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, όπως τόνισε και στις δηλώσεις του στην Cosmote TV, θέλει να δει τους παίκτες του να «πατάνε» πάνω στην εμφάνιση που είχαν κόντρα στον Παναθηναϊκό και σταθεροποιώντας την σε ανασταλτική και επιθετική λειτουργία να έρθουν και τα νικηφόρα αποτελέσματα αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κριχόβιακ στα Σπάτα

Φυσικά, όλα περιστρέφονται γύρω από το επικείμενο ντεμπούτο του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Ο 32χρονος Πολωνός μέσος που αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως τόνισε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις, αλλά και ο Οφρυδόπουλος, είναι έτοιμος να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μια μεταγραφή που αναβαθμίζει τον άξονα της Ένωσης και «ζεσταίνει» και τον κόσμο της ομάδας. Ο ερχομός του, σε συνδυασμό και με την εικόνα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο, έδωσαν νέο κίνητρο στους φίλους της ομάδας για να παρευρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής, με τα εισιτήρια να παρουσιάζουν κινητικότητα τις τελευταίες μέρες.

Όσον αφορά τα πλάνα του Οφρυδόπουλου, όπως διαβάσατε και χθες, ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα επιλέξει ο 48χρονος τεχνικός στον χώρο της μεσαίας γραμμής δίπλα και μπροστά από τον Κριχόβιακ. Αν δηλαδή πάει στην αναμενόμενη επιλογή του Σιμάνσκι δίπλα του, με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, σε ένα 4-2-3-1 που θα μπορεί να γίνεται και 4-3-3, ή αν θα αποφάσιζε το δεύτερο με την παρουσία του Χατζισαφί, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στον άξονα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα οι άλλες θέσεις φαίνονται λίγο ως πολύ «ξεκάθαρες». Ο Στάνκοβιτς στην εστία, οι Μοχαμαντί και Μισελέν αναμένεται να είναι οι δύο πλάγιοι μπακ, δίπλα στον Τζαβέλλα το προβάδισμα για να ξεκινήσει έχει ο Μήτογλου αντί του Βράνιες, στα άκρα της επίθεσης οι Άμραμπατ και Τσούμπερ και στην κορυφή ο Αραούχο.

Θυμίζουμε ότι στην αποστολή μπήκε την τελευταία στιγμή ο Λιβάι Γκαρσία, που ξεπέρασε την ίωση, ωστόσο από αυτήν ταλαιπωρούνται τέσσερις παίκτες και συγκεκριμένα οι Σιμόες, Γέβτιτς, Λε Ταλέκ και Σβάρνας που έμειναν εκτός.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα