ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0: Καταιγιστική η Κ15 των «ασπρόμαυρων», 3-0 την Ένωση και έκλεισε θέση στον τελικό του Final 4

Κώστας Τόπας
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0: Καταιγιστική η Κ15 των «ασπρόμαυρων», 3-0 την Ένωση και έκλεισε θέση στον τελικό του Final 4

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και κατάφερε με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, να επικρατήσει με 3-0 της ΑΕΚ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Final 4, έπειτα από τρία χρόνια.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο κι αποφασισμένη να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Οσο κυλούσαν όμως τα λεπτά ο ΠΑΟΚ ισορροπούσε το παιχνίδι και πατούσε καλύτερα από τον αντίπαλό του. Στο 15’ ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τσίτσιλας ανατράπηκε από τον Μαρκόπουλο και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε και ο πορτιέρε της ΑΕΚ, Καπλανίδης ο οποίος είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς αντί του Παπαβασιλείου, του είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση.

Λίγα λεπτά αργότερα οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κοσίδη στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο διαιτητής Βλαχοδήμος δεν είδε κάτι το αντικανονικό και έδωσε συνέχεια στο ματς. Η πρώτη τελική της ΑΕΚ ήρθε στο 34', όταν ο Ψυχογιός δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, ωστόσο η προσπάθειά του κατέληξε μακριά από την εστία του Μπελερή.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με τον ΠΑΟΚ να τελειώνει έχοντας τέσσερις τελικές προσπάθειες και την ΑΕΚ μόλις μία. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου η ΑΕΚ «άγγιξε» το 1-0. 42' Μετά από λάθος στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, ο Σαχινίδης έκανε το πλασέ αλλά είδε την προσπάθειά του να καταλήγει ελάχιστα άουτ. Μέχρι το 50ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η Ένωση αμυνόταν σωστά και δεν άφηνε τους «ασπρόμαυρους» να πλησιάσουν την εστία του Καπλανίδη σε κανονική ροή αγώνα. Τελικά το γκολ ήρθε στο 53’. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ελευθεριάδη, ο Πάνος πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπλανίδη, για το 1-0. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που σημείωσε ο αμυντικός χαφ του «Δικέφαλου του Βορρά» τη φετινή σεζόν.

Παρά τις αρκετές αλλαγές που έκανε ο Θοδωρής Τριποτσέρης, ο οποίος «ντεμπουτάρισε» στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και να φτάσει στην πολυπόθητη ισοφάριση. Αντίθετα η ομάδα των Ορφανού και Μπίκα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε μάλιστα να βρει ακόμη δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 74’ ο Τσιώτας έκανε τη σέντρα και ο Κοσιάβελος με προβολή έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας.

Οι «ασπρόμαυροι» δύο λεπτά αργότερα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Τσιώτας εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Καπλανίδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με την Κ15 του ΠΑΟΚ να αποκλείει την ΑΕΚ και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό (23/03, 15:00) του Final 4 στο Αγρίνιο, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (20/03, 14:00).


ΠΑΟΚ: Μπελερής, Τσιώτας (78’ Καρακώστας), Βυρσωκινός, Κοσίδης, Μύθου, Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας (78’ Βασίλι), Πάνος, Θεοφίλου (60’ Σιδηρόπουλος), Τσιφούτης (47’ Τουρσουνίδης), Ντούνγκα (78’ Μπάγιος)

ΑΕΚ: Παπαβασιλείου (09’ Καπλανίδης), Πασακυριάκος, Ψυρόπουλος, Κοσιαβέλος, Μαρκόπουλος, Ψυχογιός (66’ Αβράσογλου), Παναγιωτόπουλος, Ντάνι, Κολοκοτρώνης (41’ Πεχλιβανίδης, Κλάψας (77’ Λάμπρου), Σαχινίδης (53’ Τζουραμάνης)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα