Ακαδημίες: Ο απόηχος του Final-4 της Κ15, δίκαια στον τελικό ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Ο απόηχος του Final-4 της Κ15, δίκαια στον τελικό ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

bet365

Το gazzetta σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν και δεν καταγράφηκαν από τις κάμερες στο Final-4 των μικρών στο Αγρίνιο

Οι δύο καλύτερες ομάδες της κανονικής περιόδου ήταν εκείνες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό του πρωταθλήματος Κ15. Έτσι, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον τίτλο την Τετάρτη (23/3, 15:00) καθώς στους ημιτελικούς απέκλεισαν την ΑΕΚ με 3-0 και τον Παναθηναϊκό με 2-0 αντίστοιχα.

Χατζόπουλος: «Άρτια διοργάνωση»

Παρών στο Αγρίνιο ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής-αρμόδιος για το συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ. Ο τεχνικός της εθνικής ομάδας Κ15 Άγγελος Χατζόπουλος παρακολούθησε τους αγώνες μαζί με τον συνάδελφό του της Κ19, Τάσο Θέο και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Άλλωστε, οι πρώτες κλήσεις αξιολόγησης για τα παιδιά του 2007 έχουν ήδη γίνει για τον βορρά και αναμένεται αντίστοιχη διαδικασία για το νότο στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Σε αποκλειστική του δήλωση στο Gazzetta, ο Άγγελος Χατζόπουλος τόνισε:
«Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ανταγωνιστικό τουρνουά και το επίπεδο αρκετά καλό τόσο τεχνικά όσο και τακτικά. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν με πολύ σωστό τρόπο τα συναισθήματά τους σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη γι΄αυτά συνθήκε, με την τηλεοπτική κάλυψη, τον κόσμο, την ένταση που δημιουργεί ένας ημιτελικός. Είδαμε δύο καλά παιχνίδια, τα οποία η κάθε ομάδα προσέγγισε με τον τρόπο που έπαιξε όλη τη χρονιά. Είναι πολύ μικρές ηλικίες αυτές, ωστόσο τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες που καταγράφονται για μέλλον τους. Ήταν ένα Final-4 που διοργανώθηκε άρτια από τη Super League, όλα δούλεψαν άψογα.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα παιδιά εκτός από αυτά που συμμετείχαν στους δύο ημιτελικούς. Ήδη έχει ξεκινήσει μια καταγραφή. Νομίζω ότι οι γεννηθέντες του 2007 είναι σε καλό επίπεδο και μένει όλο αυτό να μετουσιωθεί σε πράξη».

Τα αστέρια που έλαμψαν

Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της ποδοσφαιρικής τους διαδρομής. Εκείνοι που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο, ήταν κάποιοι παίκτες στους οποίους είχαμε αναφερθεί και στο σχετικό αφιέρωμα.Με άλλα λόγια, συνέχισαν στο Final-4 την εξαιρετική παρουσία που είχαν και στη διάρκεια της σεζόν. Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ με Τσιότα, Κοσίδη, Μύθου, Βυρσωκινό από δεξιά προς αριστερά είναι πιο μεγάλη από την... ηλικία της. Είναι στιγμές στο παιχνίδι τους που νομίζει κανείς ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές 19-20 ετών. Επίσης την προσοχή τράβηξε ο γεννηθείς το 2008 Κωνσταντίνος Τουρσουνίδης, γιος του Ζαχαρία και ανιψιός του Γιώργου, παλαίμαχου του ΠΑΟΚ και της εθνικής.
Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Παναθηναϊκό, χάρη στην ποιότητα παικτών όπως ο Χρήστος-Εφραίμ Δαρβίρας. Μαρκαρισμένος στενά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τον τρόπο και την ασιστ να βγάλει στο 1-0 (μόλις στο 6΄) και να δημιουργήσει δύο καθαρές φάσεις για την ομάδα του. Ο Σουλανιάκου και ο Γεωργακόπουλος πήγαν επίσης πολύ καλά για την ομάδα του Τάσου Πάντου όπως και ο Κωνσταντίνος Πλις, ο οποίος όμως αισθάνθηκε αδιαθεσία το βράδυ μετά τον ημιτελικό και επέστρεψε στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να χάσει τον τελικό. Από την άλλη πλευρά το δίδυμο Ζέκα-Μαρκεζίνη στα χαφ στάθηκε εξαιρετικά για τον Παναθηναϊκό, όπως και οι εξτρέμ Τρίκατζης, Γεωργόπουλος που δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους αντιπάλους τους.
Από την ΑΕΚ, λίγα πράγματα. Ο Τριποτσέρης στο ντεμπούτο του προσπάθησε να «κλέψει» το ματς. Απόλυτα λογικό καθώς υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Αν, όμως, αναλογιστούμε ότι μέχρι το 2020 τα «7άρια» της ΑΕΚ με προπονητή τον Μιχάλη Παυλή «έβγαζαν μάτια», θα πρέπει στα Σπάτα να αναλογιστούν τι δεν πήγε καλά τα τελευταία δύο χρόνια και διαλύθηκε εκείνη η ομάδα.

Αρνητική εικόνα οι διαμαρτυρίες από τον πάγκο της ΑΕΚ


Σε τέτοιες αναμετρήσεις υψηλής έντασης, είναι φυσικό να ανεβαίνουν οι σφυγμοί. Όμως, έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι στις αναπτυξιακές ηλικίες «απαγορεύεται» να υπεισέρχονται οι χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου των μεγάλων. Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν σε όλους τους παρευρισκόμενους οι συνεχείς διαμαρτυρίες του πάγκου της ΑΕΚ προς τον διαιτητή του ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός διευθυντής, Ηλίας Καλοπήτας και κάποιοι από τους συνεργάτες του ήταν μονίμως «στα κάγκελα». Ας αφήσουμε στην άκρη ότι ο διαιτητής δεν ελέγχεται για κάποια φάση, αφού η απόδοσή του ήταν υποδειγματική. Ή μάλλον ελέγχεται, μόνο για ένα γκολ του ΠΑΟΚ που ακυρώθηκε εσφαλμένα, για ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ! Ακόμα, όμως, κι αν αδικηθεί μία ομάδα 15χρονων, τα παιδιά παίρνουν εντελώς λάθος μήνυμα βλέποντας τους προπονητές τους να «μανουριάζουν» συνεχώς με τους διαιτητές. Και στην ΑΕΚ αυτό είναι κάτι που γίνεται από την αρχή της σεζόν...

«Αναστάση ξύπνα, πας Final-4»!

Τι όμορφο συναίσθημα για ένα παιδί, να το ξυπνάνε για να... ονειρευτεί! Ο Αναστάσης Σιδηρόπουλος που έπαιξε ως αλλαγή με τον ΠΑΟΚ είναι γεννηθείς το 2008, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τους Πρωταθλητές Πεύκων, ανήκει στην Κ14 του συλλόγου και δεν είχε παίξει ποτέ στην Κ15. Μέχρι το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου! Κι αυτό γιατί παρουσίασε συμπτώματα ίωσης ο Ανδρέας Σπύρου και έμεινε εκτός αποστολής, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη για το Αγρίνιο. Έτσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας του Σιδηρόπουλου, ο οποίος τον ξύπνησε στις 8 το πρωί λέγοντάς του: «Αναστάση ξύπνα. Φεύγεις με την Κ15 για το Final-4». Μάλιστα πήρε λεπτά συμμετοχής καθώς αγωνίστηκε στο τελευταίο 20λεπτο.
Στο σημείο αυτό αξίζει μια ξεχωριστή αναφορά και στα παιδιά που έχασαν τη συμμετοχή στην τελική φάση, λόγω ίωσης της τελευταίας στιγμής. Ο Ζαχαρίας Βενάκης του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Κτενάς του Ολυμπιακού και ο Ανδρέας Σπύρου του ΠΑΟΚ, προορίζονταν άπαντες για βασικοί. Σε ένα απίθανο παιχνίδι της μοίρας, αρρώστησαν και οι τρεις την παραμονή των ημιτελικών και είτε έμειναν σπίτι, είτε επέστρεψαν αφού η αποστολή βρισκόταν στο Αγρίνιο. Να ευχηθούμε περαστικά σε όλα τα παιδιά, όπως και στους Σαρρή, Ανδριώτη της ΑΕΚ που έχασαν τη διοργάνωση λόγω τραυματισμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα