Ολυμπιακός: Όλη τη σεζόν έντεκα γκολ παθητικό, πέντε στα τέσσερα τελευταία

Ολυμπιακός: Όλη τη σεζόν έντεκα γκολ παθητικό, πέντε στα τέσσερα τελευταία

Ολυμπιακός: Όλη τη σεζόν έντεκα γκολ παθητικό, πέντε στα τέσσερα τελευταία

bet365

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αλλά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει δεχτεί πέντε γκολ, ενώ στα προηγούμενα 24 όλα κι όλα έντεκα.

Απομένουν οκτώ παιχνίδια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +10 από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει κάνει τρεις διαδοχικές νίκες και έχει μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Ενώ ο Δικέφαλος διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίθεση με 52 γκολ (+2 από τους πρωτοπόρους), οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη άμυνα (16) και μάλιστα με διαφορά από τους Θεσσαλονικείς (24 τέρματα παθητικό). Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε 24 παιχνίδια της Super League Interwetten είχε δεχτεί όλα κι όλα έντεκα γκολ.

Η μοναδική ομάδα που είχε καταφέρει να της βάλει δύο τέρματα σε ένα παιχνίδι ήταν η ΑΕΚ, στο «διπλό» (2-3) του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους οι πρωταθλητές δεν παρουσιάζουν την ίδια σταθερή εικόνα στα μετόπισθεν και είναι χαρακτηριστικό ότι η εστία τους έχει παραβιαστεί πέντε φορές. Ενώ δηλαδή σε 24 ματς δέχτηκαν όλα κι όλα έντεκα γκολ, στα τελευταία τέσσερα, πέντε.

Ας θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη σε αυτόν τον αριθμό αγώνων και δέχτηκε γκολ ο Τόμας Βατσλίκ.

Ολυμπιακός - Αστέρας 5-1

Στο 74', ενώ το σκορ είναι 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Σισέ προσπάθησε να δώσει στον Ροντρίγκες, αλλά ο Καρμόνα κινήθηκε πιο γρήγορα και έκλεψε τη μπάλα. Έδωσε δεξιά στον Ριέρα, ο οποίος άδειασε τον Σισέ. Ενώ στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» υπήρχαν ο Βρουσάι, ο Παπασταθόπουλος, ο Μπουχαλάκης, ο Μαντί Καμαρά και ο Ρέαμπτσιουκ, ο Καρμόνα ήταν αμαρκάριστος.

 

1

Όταν ο Ριέρα έκανε το γύρισμα, ο Μπουχαλάκης στην προσπάθειά του να διώξει έδωσε στον Καρμόνα, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Άρης - Ολυμπιακός 2-1

Στο 51', ενώ ο Ολυμπιακός ήταν στο 0-1 επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», ο Σάσα πήρε πάσα από τον Ματέο Γκαρσία κι ο Βραζιλιάνος χωρίς να κοντρόλ πέταξε τη μπάλα στην πλάτη του Μπα. Ο Εντιαγέ έκανε το κοντρόλ, είδε ότι δεξιά του έκανε κίνηση ο Καμαρά και του έδωσε τη μπάλα.

2

Ο Σισέ ήταν ανέφικτο να προλάβει τον επιθετικό από τη Μαυριτανία (θα έπρεπε να είχε δει την κίνησή του) κι εκείνος με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 52'. Το 2-1 έγινε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκάμα στο 79' (ο Βατσλίκ έμεινε ακίνητος).

Ολυμπιακός - Αρης 2-1

Στο 61', με τον Ολυμπιακό στο 1-0, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με καταπληκτική κάθετη πάσα έκοψε στα δύο την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

3

Πέρασε τη μπάλα ανάμεσα σε Μανωλά - Σισέ, στην πλάτη του Μανωλά, και ο Εντιαγέ με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-1.

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1

Στο 70', ενώ για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός προγείται (0-1), ακολούθησε ισοφάριση. Επρόκειτο για φάση, βέβαια, για την οποία οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντομίνγκεθ. Σε κάθε περίπτωση, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα, αρχικά ο Παπασταθόπουλος δεν κατάφερε να απομακρύνει με το κεφάλι.

4

Από το χέρι του Ντομίνγκεθ η μπάλα έγινε διεκδικούμενη. Ο Μπουχαλάκης σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να διώξει. Ο Εραμούσπε βρήκε τη μπάλα και της έδωσε πορεία προς τον Περέα, αλλά προτού φτάσει σ' αυτόν ούτε ο Εμβιλά μπόρεσε να απομακρύνει. Ο Κολομβιανός σκόραρε τελικά για το 1-1 μέσα από τη μικρή περιοχή.

Με άλλα λόγια, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει άμεσα τις νίκες που χρειάζεται και να καπαρώσει τον τίτλο, θα πρέπει να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία και η μεσοαμυντική γραμμή να είναι περισσότερο συγκεντρωμένη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα