Ολυμπακός: Το ρεσιτάλ ατυχίας του Γκάρι Ροντρίγκες

Ολυμπακός: Το ρεσιτάλ ατυχίας του Γκάρι Ροντρίγκες

Ολυμπακός: Το ρεσιτάλ ατυχίας του Γκάρι Ροντρίγκες

bet365

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα ο Γκάρι Ροντρίγκες υπέστη τρεις τραυματισμούς, προβλήθηκε από κορονοϊό και μόλις την Παρασκευή (1/4) διεκομίσθη στο νοσοκομείο λόγω σκωληκοειδίτιδας.

Το τελευταίο εξάμηνο ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει προσφέρει αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό, αλλά η ατυχία δεν σταματά να τον κυνηγά. Τρεις τραυματισμοί, κορονοϊός και επέμβαση σκωληκοειδίτιδας. Το Gazzetta υπενθυμίζει...

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε ντεμπούτο έναν μήνα μετά. Στις 17 Οκτωβρίου ο Πέδρο Μαρτίνς τον χρησιμοποίησε στο εκτός έδρας νικηφόρο (1-2) παιχνίδι εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Μια εβδομάδα αργότερα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά βασικός, στο εντός έδρας νικηφόρο (2-1) ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε όλα κι όλα 45 λεπτά, καθώς υπέστη μυικό τραυματισμό. Ενώ εκφράστηκαν φόβοι για θλάση, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν «καθαρές».

Η επιστροφή του στη δράση καταγράφηκε στις 7 Νοεμβρίου, 14 μέρες μετά, στο εντός έδρας ματς κόντρα στον Ιωνικό, αφού πρώτα έχασε το ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό. Επελέγη για το αρχικό σχήμα, έπαιξε για 61 λεπτά και στη συνέχεια έγινε αλλαγή. Αναγκαστική. Ένιωσε ενοχλήσεις μετά από μονομαχία με τον Βαλεριάνο και στο 63' αντικαταστάθηκε από τον Ονιεκούρου.

Ο 31 ετών ποδοσφαιριστής έχασε το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (2-3) και επέστρεψε στις 28 Νοεμβρίου, 21 μέρες μετά, στο εντός έδρας παιχνίδι εναντίον του Βόλου (2-1). O Πορτογάλος προπονητής τον χρησιμοποίησε για ένα ημίχρονο, αυτή τη φορά όχι εξαιτίας τραυματισμού.

Τέλη Δεκεμβρίου ενσωματώθηκε στο Πράσινο Ακρωτήρι, για το Κόπα Άφρικα, όπου έγινε γνωστό ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό. Νωρίτερα είχε προλάβει να παίξει ελάχιστα κόντρα στον Άρη, για 25 λεπτά με τον Ατρόμητο, για 33 με τη Λαμία και για 29 με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο.

Αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Άφρικα, επέστρεψε στην Ελλάδα και στις 2 Φεβρουαρίου αγωνίστηκε εναντίον του Παναιτωλικού στο 3-1 του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου μάλιστα πέτυχε δύο γκολ. Οι καλές του εμφανίσεις οδήγησαν τον Μαρτίνς στην απόφαση να τον συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια με την Αταλάντα.

Τέσσερις μέρες μετά το ματς απέναντι στους Αγρινιώτες, ήταν βασικός στην αναμέτρηση εναντίον του Ιωνικού, στη Νίκαια. Στο 42', στην προσπάθειά του σπριντάρει για να φύγει στην κόντρα, ένιωσε αφόρητο πόνο στον προσαγωγό, έπεσε στο έδαφος και στο 43' έγινε αλλαγή. Υπέστη θλάση, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο παιχνίδια κόντρα στην Αταλάντα (στο δεύτερο ήταν στην αποστολή, αλλά κρίθηκε ανέτοιμος).

Η επιστροφή του καταγράφηκε 21 μέρες μετά, στο εντός έδρας νικηφόρο (2-0) ματς απέναντι στον ΟΦΗ, οπότε και αγωνίστηκε για 73 λεπτά σημειώνοντας ένα γκολ. Γκολ έβαλε και στο αμέσως επόμενο ματς κόντρα στον Αστέρα, ενώ αγωνίστηκε ως βασικός στους αγώνες πρωραθλήματος με τον Άρη, αλλά και σε αυτό με τον ΠΑΣ.

Την Παρασκευή (1/4) εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο με οξύ κοιλιακό πόνο έπειτα από κλινική εξέταση του γιατρού του Ολυμπιακού, Χρήστου Θέου. Ο πλήρης έλεγχος ανέδειξε οξεία σκωληκοειδίτιδα. Το Σάββατο (2/4) υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση λαπαροσκοπικής σκωληκοειδεκτομής στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν και η πλήρης επάνοδός του εκτιμάται σε περίπου τρεις εβδομάδες.​

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι χάνει δεδομένα τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή (3/4, 20.00), αυτόν κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (17/4, 21.30) και πιθανότατα τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Σε 852 λεπτά ο Ροντρίγκες έχει πετύχει τέσσερα γκολ και δύο ασίστ με τον Ολυμπιακό. Αν δεν προέκυπταν όλα αυτά τα προβλήματα, είναι δεδομένο ότι ο διεθνής ακραίος επιθετικός θα είχε γεμίσει ακόμη περισσότερο τη στατιστική του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα