ΑΕΚ: Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Οφρυδόπουλου για τον «τελικό» με Άρη

ΑΕΚ: Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Οφρυδόπουλου για τον «τελικό» με Άρη

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» του Οφρυδόπουλου για τον «τελικό» με Άρη

bet365

Πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ το ματς της Κυριακής με τον Άρη, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να είναι πιο άνετος στη διαχείριση του αγώνα λόγω των αρκετών πλέον διαθέσιμων επιλογών και τους κιτρινόμαυρους να έχουν ως «οδηγό» την καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό.

Το κυριακάτικο ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ (10/4 - 19:30) δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί ως «τελικός» για την ΑΕΚ. Η Ένωση οδηγεί την κούρσα της ευρωπαϊκής εξόδου που αποτελεί τη μίνιμουμ, αλλά πλέον σημαντική υποχρέωση που έχει στα play offs, ωστόσο Άρης και Παναθηναϊκός την... καταδιώκουν στον ένα βαθμό διαφορά. Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο αντιλαμβάνονται προφανώς τη σημασία του αγώνα με τον Άρη, εκεί έχουν στρέψει απολύτως την προσοχή τους και «οδηγός» αποτελεί η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου η ΑΕΚ βάσει εικόνας θα μπορούσε ακόμα και να φύγει με το διπλό και γι' αυτό μετά το τέλος του ματς ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος τόνισε ότι η ισοπαλία δεν ικανοποιεί κανέναν.

Ο 48χρονος κόουτς της Ένωσης ενόψει της αναμέτρησης με τον Άρη βρίσκεται μετά από καιρό στην ευχάριστη θέση να βλέπει τα προβλήματα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Το ιατρικό δελτίο ναι μεν δεν καθάρισε απολύτως, όμως σε σχέση με τα προηγούμενα ματς οι απουσίες έχουν περιοριστεί καθώς μόνο οι Σιμόες και Ανσαριφάρντ δεν υπολογίζονται. Οι Τζαβέλλας, Βράνιες επέστρεψαν, σήμερα μπήκε και ο Μάνταλος, ο Γέβτιτς επίσης επανήλθε στις προπονήσεις, ενώ τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού το βράδυ της Παρασκευής ήταν όλα αρνητικά. Τα παραπάνω, όπως είναι λογικό, δημιουργούν έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Οφρυδόπουλο που έχει αρκετές λύσεις στα χέρια του.

Αυτό θα βοηθήσει σημαντικά τον 48χρονο τεχνικό στη διαχείριση του παιχνιδιού. Δεν είχε τη δυνατότητα αυτή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου δεν διέθετε πολλές επιλογές από τον πάγκο. Αντίθετα κόντρα στον Άρη θα μπορεί να παρέμβει πιο εύκολα όταν το κρίνει απαραίτητο. Σημαντικό ζητούμενο παραμένουν οι ποιοτικές επιθέσεις και η αποφασιστική άμυνα. Δύο στοιχεία που ζητάει ο Οφρυδόπουλος, ευελπιστώντας να περιοριστούν στο ελάχιστο ατομικά λάθη, όπως για παράδειγμα αυτό που συνέβη και στο «Καραϊσκάκης» και στοίχισε για ακόμα μια φορά στην Ένωση.

Σε εκείνο το ματς η ΑΕΚ πήρε μεγάλη δυναμική στη μεσαία γραμμή από την παρουσία του Κριχόβιακ μαζί με τον Σιμάνσκι, ένα δίδυμο που δεν... σπάει φυσικά στα πλάνα του Οφρυδόπουλου ενόψει Άρη. Στην εστία θα είναι ο Στάνκοβιτς, στην άμυνα είναι πιθανό να επιστρέψει ο Τζαβέλλας, ενώ μένει να φανεί ποιος εκ των Βράνιες ή Μήτογλου θα ξεκινήσει δίπλα του. Ο Μοχαμαντί λογικά θα διατηρηθεί αριστερά στην άμυνα, ενώ Μισελέν και Ρότα «κοντράρονται» για τη θέση στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία και Άμραμπατ έχουν το προβάδισμα, ενώ ο Αραούχο αδιαμφισβήτητα θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα