Τώρα, έγινε πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι στη Λεωφόρο!

Τώρα, έγινε πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό το ντέρμπι στη Λεωφόρο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει από τώρα στο blog του στο gazzetta το ντέρμπι των αιώνιων της προσεχούς Κυριακής.

Τι κατάλαβα εγώ από την χθεσινή αγωνιστική των πλέι οφς; Ότι το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο έγινε πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό!

Μετά την ισοπαλία του στα Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός ισοβάθμησε μεν με την ΑΕΚ, αλλά έμεινε πίσω δύο πόντους από τον Άρη, όπερ σημαίνει ότι θα θέλει ακόμη περισσότερο το τρίποντο την Κυριακή, ώστε ενόψει του Άρης-ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα, είτε να ξεπεράσει τον Άρη, είτε να μην χάσει την επαφή μαζί του.

Ούτως η, άλλως δεν είχα καμία αμφιβολία ότι τον Ολυμπιακό τον περίμενε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στη Λεωφόρο, μία έδρα παραδοσιακά πολύ σκληρή γι΄ αυτόν-για την ακρίβεια η πιο σκληρή. Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος μετά και τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφς, με μία νίκη (επί του ΠΑΟΚ εντός έδρας) και τρεις ισοπαλίες (με την ΑΕΚ μέσα, τον Άρη έξω και τώρα τον ΠΑΣ έξω). Μόνη άλλη ομάδα αήττητη στα πλέι οφς είναι ο Ολυμπιακός, που όμως έχει το παιχνίδι λιγότερο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ήδη δε φέτος έχουν γίνει δύο ντέρμπι αιώνιων, στην κανονική διάρκεια της σεζόν, κι ο Ολυμπιακός όχι απλά δε νίκησε, αλλά δεν σκόραρε καν κατά του Παναθηναϊκού, φέρνοντας ισοπαλίες (0-0) και στο Καραϊσκάκη και στη Λεωφόρο. Για να είμαστε δε ρεαλιστές, ενώ στο Καραϊσκάκη μπορούσε να κερδίσει, ήταν αδύνατο να σκοράρει στη Λεωφόρο, αφού είχε όλες κι όλες δύο τελικές, κι αυτές ακίνδυνες.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός από αύριο που μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για το ντέρμπι (το ρεπό του Σαββατοκύριακου μεταφέρθηκε για Κυριακή-Δευτέρα λόγω του φιλικού με τη Σαχτάρ το Σάββατο, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί εν τέλει έπρεπε να έχει ρεπό σήμερα η ομάδα), πρέπει να κάνει μεγάλο focus στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ και να ετοιμαστεί όπως πρέπει, αγωνιστικά και πνευματικά. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορώ να δω πώς θα αποφύγει την ήττα.

Και μπορεί να μην υπάρχει αμφιβολία ως προς το ότι ο Ολυμπιακός έχει σαφέστατα τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά ας σκεφθούμε τι θα λέμε την Κυριακή το βράδυ, αν έχουμε άσο στη Λεωφόρο και διπλό στο Χαριλάου, με τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο της βαθμολογίας να μειώνεται στους οκτώ πόντους και να έχουν και δύο παιχνίδια μεταξύ τους. Όχι, ακόμη κι έτσι δεν θα έχει αλλάξει κάτι…συνταρακτικά στη μάχη του τίτλου κι ο Ολυμπιακός θα παραμένει πολύ μεγάλο φαβορί, θα έχουν αλλάξει όμως πράγματα στην ψυχολογία των δύο ομάδων, ακόμη και του κόσμου τους, που κι αυτό παίζει ρόλο.

Ο Βατσλίκ με τον Παναθηναϊκό

Υπάρχει, άλλωστε, κάτι που δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε: Έχουν ήδη παιχτεί 11 παιχνίδια για τα πλέι οφς, οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, με εξαίρεση το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Από αυτά τα 11 παιχνίδια, τα έξι έληξαν ισόπαλα (με 0-0 η, 1-1) και στα πέντε που υπήρξαν νικητές το σκορ ήταν 1-0 η, 2-1…Τα αποτελέσματα τα λένε όλα: οι διαφορές είναι πολύ μικρές και κάθε παιχνίδι κρίνεται σε μία…κλωστή! Εύκολα μπορεί να πάει είτε στον ένα, είτε στον άλλο, κι εξίσου εύκολα μπορεί να έρθει ισοπαλία. Ακόμη κι ο θεωρητικά πιο ασθενής αντίπαλος, ο ΠΑΣ, έχει υποχρεώσει σε ισοπαλίες τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό μέσα στα Γιάννινα, ενώ στις δύο επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη πήρε 0-0 από τον Άρη κι έχασε 0-1 από τον ΠΑΟΚ με γκολ στο 91’…

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα είναι τεράστιο λάθος του Ολυμπιακού αν δεν ετοιμαστεί για μεγάλη μάχη ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής. Ας κάνουμε ότι δεν είδαμε την εικόνα της ομάδας του Μαρτίνς το Σάββατο το βράδυ, ας πούμε ότι ήταν ο σκοπός του φιλικού τέτοιος, ας πούμε διάφορες δικαιολογίες. Αλλά στη Λεωφόρο θα γίνει πραγματικά μία μεγάλη μάχη σε έξι ημέρες από σήμερα κι ο Ολυμπιακός θα πρέπει είναι προετοιμασμένος ακριβώς για κάτι τέτοιο.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ασυγχώρητο εκ μέρους των ποδοσφαιριστών και του προπονητή του, που μην ξεχνάμε ότι τέσσερις ημέρες μετά έχουν και μία δεύτερη μεγάλη μάχη μακριά από το Καραϊσκάκη, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για το Κύπελλο εκείνη.

Άσχετο: Με ρωτάνε αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του Κόνφερενς Λιγκ. Η απάντηση είναι αρνητική. Ο νικητής του Κόνφερενς απλά κερδίζει μία θέση στου ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σε αντίθεση με τους νικητές του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, που κερδίζουν μία θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ-είναι κι αυτό ένα δεδομένο που δείχνει ότι πραγματικά το Κόνφερενς Λιγκ είναι πολύ πίσω σα διοργάνωση από τις άλλες δύο.

Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος για να παίξει ο ΠΑΟΚ του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, είναι να πάρει φέτος το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και να περάσει από τη διαδικασία των τριών η, τεσσάρων προκριματικών του καλοκαιριού. Παρεμπιπτόντως, για να είμαστε σε…mood μεταξύ σοβαρού και αστείου, όπως ο ΠΑΟΚ δεν έχει παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι κι ο Ολυμπιακός δεν έχει παίξει ποτέ στο Κόνφερενς Λιγκ!...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.