Ο Φορτούνης με τις στιγμές ποιότητας του δίνει ελπίδες στον Ολυμπιακό

Ο Φορτούνης με τις στιγμές ποιότητας του δίνει ελπίδες στον Ολυμπιακό

Ο Φορτούνης με τις στιγμές ποιότητας του δίνει ελπίδες στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την εικόνα του Φορτούνη στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Ψάχνοντας να βρούμε κάτι καλό από τον Ολυμπιακό του τελευταίου αγώνα του, μπορούμε ίσως να σταθούμε στον Φορτούνη.

Όχι, δεν έκανε τίποτα φοβερά πράγματα, αλλά σε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι του παιχνιδιού, αφού μπήκε στο 58’, την στιγμή που ο Ολυμπιακός όχι απλά έχανε αλλά δεν σήκωνε κεφάλι, μπόρεσε και έδωσε κάποιες ποιοτικές στιγμές και μία ελπίδα-ότι όσο βρίσκει τα πατήματα του, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα σε αυτό το κρίσιμο φινάλε της σεζόν.

Προσωπικά θα περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Φόρτου, όμως δεν μπορώ να αγνοήσω ότι επέστρεψε μόλις τις προάλλες από τόσο σοβαρό τραυματισμό και έπεσε αμέσως στα βαθιά, αφού χρειάστηκε να μπει αλλαγή με την μπάλα να καίει, παίζοντας 16 λεπτά στο 1-1 με την ΑΕΚ και 35λεπτά τώρα στο 0-1 από τον Παναθηναϊκό.

Στη Λεωφόρο έδωσε μία από τις πιο ποιοτικές στιγμές του Ολυμπιακού, όταν πήρε την μπάλα, την έδωσε, την ξαναπήρε, έκανε μία πολύ όμορφη ντρίμπλα από θέση έξω δεξιά και πέρασε μία στοχευμένη σέντρα προς τον Τικίνιο, ο οποίος όμως πιεζόμενος στενά (αλλά ίσως και βαρύς από την ουσιαστική απραξία δύο μηνών) απέτυχε να πάρει μία κεφαλιά από θέση που την λες για γκολ.

 

Στον Φορτούνη πιστώνουμε επιπλέον ότι κέρδισε δύο φάουλ (το δεύτερο μετά από ωραία ενέργεια), ότι ξεκίνησε με σωστές πάσες σε Βαλμπουενά και Ροντρίγκες δύο αντεπιθέσεις, ότι είχε άλλη μία απαλλαγή και πάσα κι ότι προσπάθησε να πιέσει ψηλά την αντίπαλη άμυνα. Του χρεώνουμε μία πολύ κακή εκτέλεση φάουλ, μία κακή πάσα, ένα κακό γέμισμα στο τέλος, ένα λάθος κοντρόλ (μετά το οποίο έκανε και φάουλ), μία μπαλιά στον Ροντρίγκες που δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά κυρίως ότι για ένα πεντάλεπτο είχε χαθεί από το παιχνίδι. Κι ίσως ακριβώς εκεί πρέπει να εστιάσει ο Φορτούνης-το να κάνει ένας παίκτης λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι, το να χάνεται μέσα στο παιχνίδι είναι το χειρότερο.

Ο Κώστας Φορτούνης στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Κοιτάξτε, δεν λέω ότι περιμένω από τον Φόρτου να είναι ο…σωτήρας του Ολυμπιακού τώρα στα πολύ δύσκολα. Θα ήταν άδικο να του φορτώσουμε τέτοιες ευθύνες, μετά από απουσία εννιά μηνών. Λέω όμως ότι ο διεθνής άσος έχει την κλάση να κάνει τη διαφορά σε στιγμές που ο προπονητής θα τον ρίξει στη μάχη. Και αλλαγή που μπαίνει ο Φόρτου μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, όπως άλλωστε είχαμε δει και στο άλλο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου από δύο μπαλιές του είχαν προκύψει μία καθαρή ευκαιρία για γκολ και μία ακόμη πολύ καλή προϋπόθεση για ευκαιρία.

Ο Μαρτίνς με την ΑΕΚ τον είχε βάλει έξω δεξιά, τώρα με τον ΠΑΟ τον πέρασε δεκάρι, πίσω από τον Τικίνιο. Και από τα αριστερά είναι σε θέση να παίξει ο Φορτούνης και παντού. Αρκεί να βάλει ακόμη πιο πολύ αποφασιστικότητα και διάρκεια στο παιχνίδι του. Από ατυχία, νομίζω εγώ, ότι δεν έγινε κάποιο γκολ από ενέργεια του Φορτούνη στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟ. Αν συνεχίσει έτσι, και λογικά καλύτερα όσο βρίσκει ρυθμό, θα έρθει και το γκολ.

Είναι δε θέμα χρόνου, θεωρώ, να αρχίσει να έχει κι ο ίδιος τελικές για γκολ και να γίνει κι έτσι επικίνδυνος. Λίγη παραπάνω εμπιστοσύνη στον εαυτό του χρειάζεται. Ε, και περισσότερο τρέξιμο…

Αντίθετα, με προβλημάτισε η εικόνα του Καρβάλιο, που και στα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια (στο Βόλο, στα Γιάννινα, στο Χαριλάου) δεν ήταν καλός, παίζοντας από την αρχή στην ενδεκάδα, αλλά αυτή τη φορά, μπαίνοντας αλλαγή από το 77’ έως το 95’, ήταν σαν να μην φάνηκε ποτέ.

Δεν λέω ότι ήταν πολλά τα 18 λεπτά, όμως όταν η ομάδα σε χρειάζεται, πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω σε αυτό το διάστημα από μία καλή εκτέλεση φάουλ. Ο Πορτογάλος όσο έπαιξε πήρε μία κεφαλιά, έκανε ένα λάθος κοντρόλ, κόντραρε σωστά μία πάσα αντίπαλου και…αυτά.

Πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του περισσότερο τσαγανό ο Καρβάλιο, ειδάλλως πολύ απλά δεν θα μπορέσει να σταθεί. Και δεν έχει νόημα, άλλωστε, ένας παίκτης να παίζει καλά μόνο εντός έδρας.

Ο Μπουχαλάκης με τον Κώτσιρα

Όπως με προβλημάτισε πολύ κι η εικόνα του Μπουχαλάκη, σε βαθμό που σκέφθηκα μετά, γιατί βγήκε ο Κανέ…Δεν ήταν εμφάνιση αυτή του Έλληνα διεθνή στα 37 λεπτά που έπαιξε στη Λεωφόρο. Δεν είναι μόνο ότι δεν μπόρεσε να περάσει μία καλή πάσα, είναι κι ότι έδειξε μεγάλη αδυναμία στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς δύο φορές τον απέφυγαν με μεγάλη ευκολία οι «πράσινοι», ενώ είχε και λάθη στις πάσες, μετά έσπευδε να τα διορθώσει κλπ.

Κι είναι εδώ και πολύ καιρό έξω ο Μπούχα. Και πραγματικά δεν θυμάμαι από πότε έχω να τον δω έτσι…

Άσχετο: Χάζευα το Άρης-ΠΑΟΚ και είχε στραμμένη αρκετά την προσοχή μου στον Μαντσίνι, που έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, που τσεκάρει τον Αργεντίνο εξτρέμ, χωρίς να έχει λάβει απόφαση. Όντως δεν είναι κακός παίκτης. Βγάζει ενέργεια, είναι αρκετά επικίνδυνος και αρκετά δημιουργικός, έχει και καλά στημένα, βοηθάει και πίσω. Αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι βέβαιος αν έχει αυτό το εξτρά παραπάνω που χρειάζεται ένας εξτρέμ στον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα, εκεί που έπρεπε να κάνει το γκολ στον Πασχαλάκη δεν το έκανε, ενώ και σε άλλη μία φάση, από αρκετά πλεονεκτική θέση, το τελείωμα που έκανε δεν ήταν καλό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.