ΠΑΟΚ: Ύπνος βαθύς

ΠΑΟΚ: Ύπνος βαθύς

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και τι ακριβώς συνέβη στο μοιραίο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Σχόλια και για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ που ακόμη διεκδικεί τη δεύτερη θέση.

Μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό είναι ευχάριστο ότι οι πολλοί θα ξυπνήσουν, Κοιμόνταν όρθιοι, όπως ακριβώς η ομάδα του Λουτσέσκου που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Το δυσάρεστο είναι ότι αυτά δεν αποτράπηκαν πριν έρθει ΚΑΙ αυτή η ήττα.

Ίσως σήμερα θα έπρεπε να επαναλάβω το χθεσινό κείμενο. Όλα γράφτηκαν, με σκοπό να προσγειωθούν εκείνοι που δεν έβλεπαν και δεν βλέπουν τα προφανή. Μέχρι και το ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Σουρλή γράφτηκε… Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Τα προφανή ήταν και είναι:

  • Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την ποιότητα του ρόστερ που απαιτείται να παίζει όλους τους στόχους του μέχρις εσχάτων.
  • Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ δύσκολη φάση. Έφθασε στο φινάλε της σεζόν και στα 55 ματς έχοντας 6-7-8 τραυματισμούς. Όταν ένα ΜΗ ποιοτικό ρόστερ χάνει και αυτούς τους παίκτες (Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί) πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το πόσο προβληματική γίνεται η κατάσταση;
  • Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει πολλές εβδομάδες. Το νούμερο (το 6 νωρίτερα, το 7 μέχρι χθες και το 8 τώρα) υποτιμήθηκε. Κακώς. Πολύ κακώς. Έπρεπε να αναλυθεί πολύ περισσότερο.
  • Ο ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατόν να σκέφτεται τον τελικό κυπέλλου σε φάση όπου δεν έχει εξασφαλίσει ούτε τη δεύτερη θέση. Τώρα που ήρθε άλλη μία αποτυχία το κατάλαβαν όλοι ή πρέπει να χάσει και άλλους βαθμούς στα Γιάννινα για να τα παίξει όλα για όλα με τον Άρη την άλλη Τετάρτη;

Είχα γράψει πριν τον ημιτελικό κυπέλλου ότι αυτός ο Ολυμπιακός που δεν παίζει τίποτα, μπορεί να γίνει επικίνδυνος μόνο όταν βρεθεί πίσω στο σκορ, με την πλάτη στον τοίχο, εκεί όπου δεν θα έχει να χάσει τίποτα. Έτσι έγινε μετά το 1-0, ειδικά όταν και ο προπονητής του αποφάσισε να κάνει 3 αλλαγές στο ημίχρονο. Είχε βέβαια να φέρει από τον πάγκο τους… Ελ Αραμπί, Αγκιμπού και Γκάρι Ροντρίγκεζ! Δείτε τους βασικούς του ΠΑΟΚ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και δείτε τι είχε να φέρει ο Ολυμπιακός από τον οποίο ήθελε και θέλει ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα! Ο οποίος Μαρτίνς μετά από αυτούς, σηκώνει για προθέρμανση Φορτούνη και Βαλμπουενά!! Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται την τεράστια ποιοτική διαφορά; Απορώ πώς στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ακόμη ότι αυτή τη διαφορά θα την καλύψουν με μεταγραφές 22χρονων…

Ο Μαρτίνς αντέδρασε και τα έπαιξε όλα για όλα, την ώρα που ο Λουτσέσκου έχανε και τον αρχηγό του, τον Κρέσπο. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και σε 75 δευτερόλεπτα οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη δύο τελικές εμφανίζοντας μία φοβερή ορμή και διάθεση για αντίδραση, για επιθετική άμυνα και ένα ματς… όλα για όλα. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όλοι στον ΠΑΟΚ… κοιμήθηκαν! Καμία αντίδραση, κανένα τέχνασμα να σπάσει ο ρυθμός, καμία αλλαγή από τον πάγκο!! Όχι! Διαφωνώ με τον Λουτσέσκου. Δεν έχασε ο ΠΑΟΚ επειδή δεν είχε άλλη ενέργεια. Μία χαρά ενέργεια έβγαλε μετά το 65΄-70΄. Άρα την είχε! Ο ΠΑΟΚ έχασε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου γιατί όλοι τους κοιμήθηκαν. Έβλεπαν τον Ολυμπιακό να αντιδρά, να παίζει και… απλά περίμεναν να υποστούν το μοιραίο.

Μπορούσε και ο ΠΑΟΚ εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Να σταματήσει τον ρυθμό με εκείνους που παίζουν. Να κάνει αλλαγές. Να βάλει στο γήπεδο Σβααμπ και Ζίβκοβιτς, όπως τους έβαλε αργότερα, τότε που κατάφερε να ισορροπήσει. Να βάλει και έναν φορ να κρατήσει μπάλα παίζοντας με πλάτη, δίνοντας στήριγμα στην άμυνα που πιέζονταν. Κατά την άποψή μου όλα έγιναν αργά και αυτό το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Στην πορεία έγιναν λίγες φάσεις, αλλά δεν ήρθε το γκολ μια και ο ΠΑΟΚ είχε ως κορυφαίο τον… Μουργκ. Τι άλλο θέλατε;

Όλα τα άλλα που ακολούθησαν, ήταν καλά προγραμματισμένα. Ένας μηχανισμός «πουλούσε» τον παππά ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ίσα-ίσα για να φανούν ως μεγάλη επιτυχία οι πιθανοί πανηγυρισμοί μέσα στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός που φέρνει από τον πάγκο Ελ Αραμπί- Γκάρι Ροντρίγκεζ, απέναντι στον ΠΑΟΚ του Μουργκ, παρουσιάζεται λες και έκανε το θαύμα! Να χαμε να λέγαμε…

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν μπορεί να μένει στις εντυπώσεις. Η ουσία μετράει και η ουσία έχει… τελικό στα Γιάννινα. Ντρέπεται κανείς να το παραδεχθεί; Ή μήπως τώρα όλοι συνειδητοποιούν την πραγματικότητα που δεν έβλεπαν νωρίτερα, αναφερόμενοι σε ματς προετοιμασίας για τον τελικό; Ας γίνουν επιτέλους όλα τα παθήματα-μαθήματα. Τα παθήματα όλης της χρονιάς. Η ομάδα που κοιμήθηκε χθες μέσα στο γήπεδο και όλος ο περίγυρος που κοιμάται εδώ και μέρες με σκοπό να ξυπνήσει 21 Μαΐου (ακόμη και όσοι πάνε ή δεν πάνε τώρα τελευταία στην Τούμπα και φωνάζουν για το κύπελλο) καλό είναι να συνέλθει και να αντιμετωπίσει ρεαλιστικά μια δύσκολη κατάσταση. Αλλιώς το 6 που έγινε 7 και 8 θα φθάσει για πλάκα το 11 και το 12!

Κλείνοντας, μακάρι όσα παθαίνει ο ΠΑΟΚ αυτές τις εβδομάδες να βοηθήσουν όλη την ομάδα και τον περίγυρο να πάρει πιο σωστές αποφάσεις για το μέλλον. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ίδια η ομάδα με την προσπάθειά της που αποθεώνονταν μέχρι προχθές, έχει την μικρότερη ευθύνη για το -16 και τα 8 ματς χωρίς νίκη.

* Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο εδώ και πάρα πολύ καιρό και μπράβο του που κυριάρχησε σε όλους τους χώρους κερδίζοντας (εν έτη 2022) τους αντιπάλους του και εκτός γηπέδου. Συγχαρητήρια και για την πρόκριση στο μπάσκετ σε αυτές τις ματσάρες με τους Γάλλους.

* Μια και αναφερθήκαμε σε… ύπνους, χθες κατάλαβαν και όσοι δεν το είχαν εμπεδώσει, ποια ομάδα στην Αγγλία θα λυγίσει τελικά και θα κάνει την γκέλα για να πάρει το πρωτάθλημα ο αντίπαλος, το μόνο Club δηλαδή στην Ευρώπη που εδώ και χρόνια μπορεί να βάλει στη ζυγαριά τη φανέλα του απέναντι στη Ρεάλ. Κακά τα ψέματα η Λίβερπουλ είναι η καλύτερη ομάδα φέτος (σε σύνολο, δυναμική και νοοτροπία) και πιστεύω ότι μπορεί να τα πάρει όλα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.