Ολυμπιακός: οι πρωταγωνιστές, οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις!

Ολυμπιακός: οι πρωταγωνιστές, οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις!

Ολυμπιακός: οι πρωταγωνιστές, οι εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα απολογισμό του φετινού πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό σε ατομικό επίπεδο.

Με την ευκαιρία του τέλους του πρωταθλήματος έχει νομίζω νόημα να κάνουμε ένα απολογισμό της σεζόν για τον ολυμπιακό, σε ατομικό επίπεδο. Να τσεκάρουμε τι έδωσε και τι δεν έδωσε κάθε ένας παίκτης του Ολυμπιακού, ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές, οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις.

Χωρίς πολλά πολλά…

ΒΑΤΣΛΙΚ. Βασικός στα 32 από τα 36 παιχνίδια (συνολικά 2.880 λεπτά). Κράτησε το μηδέν στα 13 από αυτά, δηλαδή περίπου στο ένα τρίτο. Όχι σούπερ, αλλά γενικά θετική, σοβαρή παρουσία, με αρκετές επεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία αγώνων που έδωσαν βαθμούς. Ευθύνες σε ένα γκολ του Αραούχο στο 3-2 επί της ΑΕΚ και στο γκολ του Παλάσιος στο 1-2 από τον ΠΑΟ. Έκανε ένα πέναλτι, αλλά το έπιασε. Έξι φορές είχε σύμμαχο τα δοκάρια του. Μία κίτρινη κάρτα.

ΤΖΟΛΑΚΗΣ. Βασικός σε τρία παιχνίδια (270 λεπτά), κράτησε το μηδέν στα δύο, ευθύνεται για το γκολ του Σοάρες στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Επιβεβαίωσε ότι είναι μία ελπίδα του Ολυμπιακού για τη θέση.

 

ΚΡΙΣΤΙΝΣΟΝ. Βασικός σε ένα παιχνίδι, στο 3-2 επί της ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική (89 λεπτά). Σε πιο κάτω επίπεδο απ΄ ότι πέρυσι.

ΚΑΡΑΡΓΥΡΗΣ. Όπως κάθε χρόνο 4ος γκολκίπερ, πάλι μπήκε αλλαγή (στο 89΄), για το μετάλλιο.

ΛΑΛΑ. Βασικός σε 24 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα δύο (2.021 λεπτά). Ασταθής, ικανός για την καλύτερη εμφάνιση, αλλά και για το πιο επιπόλαιο λάθος. Δεν σκόραρε (είχε δύο σέντρες-σουτ στα δοκάρια), έφτιαξε τρία γκολ. Περιμέναμε περισσότερα, καθότι είχε έρθει στα μέσα της περασμένης σεζόν. Πέντε κίτρινες.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ. Βασικός σε έξι παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα εννιά (705 λεπτά). Έφτιαξε δύο γκολ (το ένα σουτάροντας!). Έκλεισε αρκετά καλά τη σεζόν, ως Νο 2 δεξί μπακ, όμως έχοντας παίξει πέρυσι μισή σεζόν σε αυτή τη θέση έπρεπε να είχε άλλη εξέλιξη φέτος. Μπακ χωρίς κάρτα!

ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ. Βασικός σε 32 παιχνίδια (2.842 λεπτά), μόνο αυτός κι ο Βατσλίκ σε τόσα πολλά. Έβαλε το ωραίο γκολ στην Τούμπα, με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε μαθηματικά τον τίτλο, δημιούργησε δύο γκολ και κέρδισε το πέναλτι και το φάουλ για τα γκολ στο 2-1 επί του Βόλου! Αρκετά καλός αμυντικά, προβλέψιμος με τις σέντρες του επιθετικά, ίσως με άλλη φρεσκάδα να ήταν και καλύτερος. Υπέπεσε σε ένα πέναλτι. Τέσσερις κίτρινες.

ΚΙΤΣΟΣ. Βασικός σε τέσσερα παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλο ένα (341 λεπτά). Εσχάτως ο Μαρτίνς τον ανέβασε από τον Ολυμπιακό Β, μετατρέποντας τον σε αριστερό μπακ από εξτρέμ. Το πάλεψε, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά για να σταθεί έστω ως δεύτερος.

ΚΑΡΜΠΟΒΝΙΚ. Βασικός σε τέσσερα παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τρία (387 λεπτά). Έφτιαξε δύο γκολ, όμως γενικά ήταν υπερβολικά…αθόρυβος με τις εμφανίσεις του.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ. Βασικός σε 25 παιχνίδια (2.205 λεπτά). Καλή, ενίοτε και ηγετική παρουσία. Έβαλε ένα γκολ κι έφτιαξε άλλο ένα. Εϊχε κι ένα δοκάρι. Ο παίκτης με τις περισσότερες κίτρινες, εφτά.

Ο Σωκράτης

ΣΙΣΕ. Βασικός σε 22 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τρία (1.997 λεπτά). Μέχρι σε ένα σημείο της σεζόν, ίσως ο καλύτερος του Ολυμπιακού! Επιστρέφοντας ως Κυπελλούχος από το Κόπα Άφρικα, έβγαλε την παλιά ασυνέπεια του. Κυρίαρχος στις στημένες φάσεις-έβαλε πέντε γκολ, έφτιαξε ένα και κέρδισε κι ένα πέναλτι! Είχε κι ένα δοκάρι. Δύο κίτρινες.

ΜΠΑ. Βασικός σε 14 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τέσσερα (1.201 λεπτά). Κατώτερος του αναμενόμενου, τουλάχιστον από διάρκεια. Είχε πολύ καλές στιγμές, αλλά και σοβαρά λάθη. Μηδενικός επιθετικά (με ένα δοκάρι). Δύο κίτρινες.

ΜΑΝΩΛΑΣ. Βασικός σε οκτώ παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τρία (758 λεπτά). Κι αυτός χωρίς βοήθεια μπροστά. Κακός δεν ήταν, όμως ο Ολυμπιακός τον πήρε το Δεκέμβρη για πολύ περισσότερα, τα οποία περιμένει του χρόνου, έχοντας κάνει προετοιμασία. Δύο κίτρινες.

ΑΒΡΑΑΜ. Βασικός σε τέσσερα παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τέσσερα (397 λεπτά). Όποτε χρειάστηκε «ήταν εκεί», με εξαίρεση την ήττα από τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη. Μία κίτρινη.

ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΝΗΣ. Βασικός σε δύο παιχνίδια (135 λεπτά), στο ένα καλός, στο άλλο μέτριος. Προερχόμενος από τον Ολυμπιακό Β, στον οποίο είχε ηγετική παρουσία.

ΕΜΒΙΛΑ. Βασικός σε 27 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τέσσερα (2.407 λεπτά). Έβαλε ένα γκολ (το 1-0 με την ΑΕΚ), έφτιαξε άλλα τέσσερα και είχε και δύο δοκάρια Ο μακράν καλύτερος κεντρικός μέσος, έστω κι αν φέτος είχε και μέτριες εμφανίσεις. Δυο κίτρινες.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ. Βασικός σε 21 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα εφτά (1.846 λεπτά). Λίγο καλύτερος από τον Μαντί, κι αυτό τα λέει όλα και γι΄ αυτόν. Έβαλε δύο γκολ, δεν έφτιαξε ούτε ένα…Δύο κίτρινες.

ΚΟΥΝΤΕ. Βασικός σε πέντε παιχνίδια, μπήκε αλλαγή στα εφτά (468 λεπτά). Σχεδόν όποτε έπαιξε, έδειξε καλά πράγματα σαν 8άρι και 6άρι. Θέμα του η επιπολαιότητα, έπρεπε να παίξει πιο πολύ. Δημιούργησε τέσσερα γκολ, το ένα από κόρνερ, το ένα με σέντρα και τα άλλα δύο μέσα από δύο τελικές του.

ΚΑΝΕ. Βασικός σε τρία παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα δύο (260 λεπτά). Ήρθε το Γενάρη και στο τέλος έβγαλε καλή εικόνα ως πολύ εργατικό 6άρι. Κι αυτός έπρεπε να παίξει περισσότερο. Μία κίτρινη.

ΣΟΥΡΛΗΣ. Μπήκε αλλαγή σε τέσσερα παιχνίδια (31 λεπτά). Δεν μπορεί να κριθεί, κακώς δεν του έδωσε ευκαιρία ο προπονητής.

ΜΑΝΤΙ. Βασικός σε 19 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα εννιά (1.774 λεπτά). Από τις απογοητεύσεις της σεζόν, και στις τρεις θέσεις στα χαφ. Δεν σκόραρε καν, δημιούργησε ένα γκολ από ένα σουτ. Είχε δύο δοκάρια. Πέντε κίτρινες.

Ο Μαντί

ΑΓΚΙΜΠΟΥ. Βασικός σε 24 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα δύο (2.052 λεπτά). Η πιο ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, στο πρώτο μισό της, αφού στο β΄ έπεσε κατακόρυφα. Ως 10άρι κυρίως, ενίοτε κι ως πλάγιος κυνηγός, έβαλε πέντε γκολ κι έφτιαξε εφτά, περισσότερα από κάθε άλλον! Με την ιδιαιτερότητα ότι από τα εφτά, οι ασίστ ήταν τέσσερις και τα άλλα τρία ήταν ένα κερδισμένο πέναλτι και δύο σουτ, από τα οποία προέκυψαν γκολ. Είχε και τρία δοκάρια, τα περισσότερα απ΄ όλους. Πέντε κίτρινες.

ΚΑΡΒΑΛΙΟ. Βασικός σε 10 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα τρία (779 λεπτά). Ήρθε το Γενάρη κι έδειξε αρετές, αλλά όχι και…κότσια, ως 10άρι. Έβαλε δύο ωραία γκολ (στα 1-1 με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) κι έφτιαξε άλλα δύο, με ασίστ και κόρνερ. Χρησιμοποιήθηκε και πλάγια στην επίθεση, αλλά δεν…Μία κίτρινη.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ. Βασικός σε ένα ματς, μπήκε αλλαγή σε άλλα δύο (88 λεπτά). Χαμένη η σεζόν, με πολύμηνο νοκ άουτ από τους χιαστούς. Μπορούσε, ίσως, να χρησιμοποιηθεί περισσότερο.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ. Βασικός σε έξι ματς, μπήκε αλλαγή σε άλλα 22 (865 λεπτά). Ο λεγόμενος 12ος παίκτης, υπερπολύτιμος σε ρόλο εξτρέμ-πλέι μέικερ, με τρία γκολ και δημιουργία άλλων τεσσάρων (τα τρία από κόρνερ και φάουλ, το άλλο από κερδισμένο πέναλτι). Δεν ήταν το ίδιο καλός σε όλα τα δύσκολα ματς στα οποία έπαιξε, όμως η εξτρά ποιότητα του, όταν την έβγαλε, ήταν απολύτως απαραίτητη.

ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ. Βασικός σε πέντε παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα εννιά (607 λεπτά). Η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν. Εξτρέμ χωρίς γκολ, ασίστ, ούτε καν κίτρινες! Είναι ζήτημα να έκανε δύο καλά ημίχρονα!

ΦΑΝΤΙΓΚΑ. Δύο ματς βασικός, μπήκε αλλαγή σε άλλο ένα (135 λεπτά). Ήρθε το Γενάρη, είχε μερικές καλές στιγμές παίζοντας έξω αριστερά, θέλει πολύ δουλειά. Μία κίτρινη.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ. Βασικός σε 26 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα πέντε (2.028 λεπτά). Πολύ καλός σε ρόλο εξτρέμ-περιφερειακού κυνηγού, αλλά ως ένα σημείο της σεζόν, αφού μετά έπεσε κι αυτός κατακόρυφα. Έβαλε εφτά γκολ και έφτιαξε πέντε (τέσσερις ασίστ κι ένα κερδισμένο πέναλτι). Κέρδισε μία αποβολή, όπως κι ένα δεύτερο πέναλτι που χάθηκε, ενώ κι είχε δύο δοκάρια. Τρεις κίτρινες.

Ο Μασούρας

ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ. Βασικός σε 13 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα έξι (1.021 λεπτά). Όχι σταθερός, αλλά με κατάθεση κλάσης στα καλά του ως εξτρέμ γραμμής, με πέντε γκολ και δημιουργία άλλων τεσσάρων (το ένα από σουτ). Κέρδισε ένα πέναλτι που χάθηκε.

ΛΟΠΕΣ. Βασικός σε 10 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα οκτώ (798 λεπτά). Χωρίς διάρκεια, όμως με ορισμένες στιγμές ποιότητας, όπως τα τρία γκολ. Έφτιαξε δύο γκολ από κόρνερ. Είχε κι ένα δοκάρι. Δύο κίτρινες.

ΒΡΟΥΣΑΙ. Βασικός σε πέντε παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα 13 (577 λεπτά). Ξεκίνησε κανονικά ως εξτρέμ, γύρισε ως δεξί μπακ, τελείωσε ως εξτρέμ! Το πάλεψε, με απολογισμό ένα γκολ, δύο ασίστ.

ΑΛΓΚΑΣΙΜ. Μπήκε αλλαγή στο 87’ σε ένα παιχνίδι, στο πρώτο κι έκτοτε δεν ξανάπαιξε…Πρόλαβε και πήρε κίτρινη.

ΛΟΒΕΡΑ. Μπήκε αλλαγή για πέντε λεπτά…

ΤΙΚΙΝΙΟ. Βασικός σε 17 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα 16 (1.634 λεπτά). Έβαλε εννιά γκολ (το ένα με πέναλτι). Δεν ήταν και πάρα πολλά, ούτε ούτε και λίγα, έδωσε μάχες, όμως δεν είχε καθόλου ασίστ. Δύο κίτρινες.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ. Βασικός σε 21 παιχνίδια, μπήκε αλλαγή σε άλλα 13 (2.052 λεπτά). Μακράν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έστω φανερά πεσμένος από απόδοση σε σχέση με πέρυσι. Έβαλε 16 γκολ (τα πέντε από πέναλτι), ενώ δημιούργησε κι άλλα έξι (εκ των οποίων τα δύο από σουτ). Είχε και δύο δοκάρια, ενώ έχασε δύο πέναλτι. Τρεις κίτρινες.

Αυτά με την γλώσσα των αριθμών που δεν λέει ψέματα.

Άσχετο: μην βγάζουμε συμπεράσματα από τις πρώτες κινήσεις που γίνονται στον Ολυμπιακό, πολύ απλά γιατί δεν θα είναι ασφαλή. Πάρτε λίγο τον χρόνο σας. Τουλάχιστον κάποιες ημέρες για τις εσωτερικές υποθέσεις και κάποιες εβδομάδες για τις μεταγραφές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.