Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού εκτός από ποιότητα θα πρέπει να έχει και ταχύτητα

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού εκτός από ποιότητα θα πρέπει να έχει και ταχύτητα

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού εκτός από ποιότητα θα πρέπει να έχει και ταχύτητα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα χρονικά ζητούμενα της μεταγραφικής αναζήτησης του Παναθηναϊκού στο πρώτο καλοκαίρι με προκριματικά μετά από πέντε χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2021 ήταν ιδανικό για τον Παναθηναϊκό και τις μεταγραφικές του επιλογές. Με ποσοστό επιτυχίας στο 75% δεν μπορεί παρά να αποτελεί οδηγό ενόψει του φετινού παζαριού αν και η υλοποίηση του σχεδιασμού δεν θα πρέπει να έχει μόνο ποιότητα αλλά και ταχύτητα. Όχι βιασύνη. Ταχύτητα, εντός των χρονικών πλαισίων που θα αυξήσουν τις πιθανότητες του συνόλου για να περάσει στους ομίλους του Conference League. Αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν, τούτη είναι η προτεραιότητα δια στόματος του προπονητή του συλλόγου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το να καταφέρει το «τριφύλλι» να επιστρέψει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν είναι στις 4 Αυγούστου. Όχι στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως πέρυσι, οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα βασικά κομμάτια του «παζλ» θα πρέπει ιδανικά να βρίσκονται στο αεροπλάνο που θα ταξιδέψει αρχές Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ώστε να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο δουλειάς και προπονήσεων μαζί με το υπόλοιπο σύνολο για να προσαρμοστούν, να ενσωματωθούν και να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο εκμάθησης σχετικά με όσα ζητά ο προπονητής.

Ποια είναι αυτά τα κομμάτια;

  1. Ο σέντερ φορ που θέλει να αποκτήσει ο σύλλογος, η περίπτωση για την οποία αν κριθεί σκόπιμο, θα γίνει οικονομική υπέρβαση. Ο επιθετικός εκείνος που θα αλλάξει επίπεδο το «9» στον Παναθηναϊκό και θα δώσει πολλά περισσότερα από εκείνα που πρόσφεραν πέρσι οι ήδη υπάρχοντες. Για να το κάνουμε πιο απλό: Είναι διαφορετικό να ξεκινήσει η χρονιά με κάποιον σαν τον Μπεργκ στη κορυφή και άλλο με έναν εκ των Ιωαννίδη, Καρλίτος ή Μακέντα.
  2. Οι δύο κεντρικοί μέσοι που θα πλαισιώσουν τον Ρούμπεν Πέρεθ, τα δύο «8άρια» ενδεκάδας που αναζητά ο Παναθηναϊκός για το 4-3-3 του προπονητή. Είτε αυτός θα είναι ο Γκατσίνοβιτς και μία μεταγραφή(το ιδανικότερο), είτε δύο μεταγραφές, είτε ο Βιγιαφάνιες και μία μεταγραφή που είναι και το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες. Το «πράσινο» κέντρο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στο δεύτερο μισό της σεζόν, είναι ζωτικής σημασίας χώρος και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα ήταν παρακινδυνευμένο να μην δουλευτεί η νέα τριάδα για ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν τα πρώτα καθοριστικά και σούπερ κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν.
  3. Από την στιγμή που αποχώρησαν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Ματέους Βιτάλ, ο Παναθηναϊκός έμεινε μόνο με δύο διαθέσιμους εξτρέμ που ευτυχώς είναι και οι βασικοί του. Ο Αϊτόρ και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος. Δεν υπάρχει άλλος και το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό. Οπότε τουλάχιστον ένας ακραίος μεσοεπιθετικός, και για την ποιότητα των προπονήσεων, θα πρέπει να βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Παναθηναϊκός ιδανικά θα πρέπει να έχει προσθέσει τουλάχιστον τέσσερα νέα πρόσωπα μέσα στο επόμενο 40ήμερο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ο Ιβάν το έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές πως «θα συνεχίζω να σας ταλαιπωρώ» καθώς δικαίως και καλά κάνει νιώθει την ευθύνη των αποφάσεων μεγάλη αλλά από την άλλη είναι τα προκριματικά που αναγκάζουν τον σύλλογο να αναζητά εκτός από την ποιότητα και την ταχύτητα στις επιλογές.

 

Υ.Γ1: Για την υπόθεση του Χουάνκαρ δεν είναι τώρα η στιγμή για σχόλια και τοποθετήσεις. Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε τον Ιανουάριο, όταν θα έπρεπε ήδη να έχει υπογράψει ο Ισπανός μπακ. Τώρα το θέμα «καίει», η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, οπότε οποιαδήποτε αναφορά επί του ζητήματος θα είναι άστοχη και απόλυτα βιαστική. Όλα στην ώρα τους.

Υ.Γ2: Αν ο Παναθηναϊκός επειδή πήρε το Κύπελλο πιστεύει ότι λειτουργεί σωστά, αρμονικά, ιδανικά σε όλα τα επίπεδα, θα έχει παραμυθιαστεί σημαντικά, με κίνδυνο να ακυρώσει την πορεία εξέλιξης και προόδου που εμφάνισε στην αγωνιστική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε. Όταν θες να κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να προσπαθείς να είσαι ΠΑΝΤΟΥ ο καλύτερος. Σε όλα.

Υ.Γ3: Σαν σήμερα, 14 χρόνια πριν, ξεκινούσε το ταξίδι του Gazzetta. Από το θρυλικό διαμέρισμα της Κατεχάκη. Στο 7. Δεν υπάρχει κάτι που να είχα στο μυαλό και την ψυχή μου και να μην το έχω γράψει όλα αυτά τα χρόνια, μια ζωή ολόκληρη στην ίδια «ομάδα». Ευλογία πραγματικά. Με τα πάρα πολλά όμορφα και τα λίγα δύσκολα. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που νιώθεις είναι μόνο ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε ζήσει στο κορυφαίο αθλητικό σάιτ της χώρας και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τούτα τα γενέθλια από το μοναδικό ρεκόρ επισκεψιμότητας του Μαϊου.

Και του χρόνου να είμαστε καλά και όπως συνηθίζω να λέω για πλάκα στο γραφείο, έχοντας το αποδείξει και στην πράξη, «από εδώ θα φύγω μόνο όταν με διώξετε». Εκτός και αν ξέρετε κανέναν που να απαρνήθηκε το «σπίτι» του και όλα τα όμορφα που συνοδεύουν την έννοια του σπιτιού...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.