Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί σκοράρει με την «ερυθρόλευκη» φανέλα κάθε 132,5' (vids)

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί σκοράρει με την «ερυθρόλευκη» φανέλα κάθε 132,5' (vids)

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί σκοράρει με την «ερυθρόλευκη» φανέλα κάθε 132,5' (vids)

bet365

Ο Μαροκινός φορ έχει σημειώσει 78 γκολ με τα «ερυθρόλευκα» σε μόλις 151 συμμετοχές του και κατά μέσο όρο «χρειάζεται» μόνο 3,7 τελικές για να βρει δίχτυα.

Μόνιμος κάτοικος Πειραιά θα γίνει πλέον ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, καθώς ανανέωσε σήμερα (15/6) το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει στο λιμάνι όπου και έχει «ριζώσει». Ο 35χρονος στράικερ που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» το καλοκαίρι του 2019 συμπλήρωσε πλέον τρία έτη στα μέρη μας και πάει για πέντε αφού η νέα του συμφωνία με την ομάδα έχει διάρκεια ως το 2024, ενώ διεκδικεί τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων «μπομπέρ» που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο λόγος; Οι επιδόσεις του προκαλούν...ίλιγγο και η συχνότητα με την οποία βρίσκει δίχτυα συναντιέται πολύ σπάνια ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο φινάλε των play offs της περασμένης περιόδου ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 την ΑΕΚ και εκείνος αγωνίστηκε για 151η φορά με το club, ενώ στο συγκεκριμένο ντέρμπι σημείωσε χατ-τρικ και αυτόματα έφτασε τα 78 γκολ ως ποδοσφαιριστής του. Εξ' αυτών τα 58 είναι για το πρωτάθλημα, τα τέσσερα στο Κύπελλο και τα 16 στην Ευρώπη (Champions League/Europa League) όπου μάλιστα είναι και πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών στις εκτός των συνόρων διοργανώσεις.


Ετσι κατά μέσο όρο ουσιαστικά σκοράρει σε κάθε δύο παιχνίδια που εμφανίζεται, αλλά η επίδοσή του είναι ακόμη πιο εξαιρετική αν την αναγάγουμε σε απόλυτους αριθμούς. Πιο συγκεκριμένα σε αυτές τις 151 συμμετοχές του έπαιξε αθροιστικά 10.336 αγωνιστικά λεπτά (μαζί με τις καθυστερήσεις) και σημείωσε, όπως αναφέραμε παραπάνω, 78 γκολ, κάτι που «μεταφράζεται» ότι σε διάστημα τριών σεζόν – δηλαδή το εύρος είναι πάρα πολύ μεγάλο –«χρειάζεται» μόλις 132,5' για να βρει δίχτυα ή πιο «χοντρικά» το καταφέρνει κάθε 1,5 αγώνα και όχι δύο!

Την ίδια στιγμή προβάλει και είναι εξαιρετική η συχνότητα με την οποία σκοράρει, σε σχέση με τις προσπάθειες που παίρνει. Συνολικά σε αυτά τα 151 παιχνίδια που έπαιξε έβγαλε 291 τελικές και οι 78 κατέληξαν στην εστία δηλαδή μία σε λιγότερο από τέσσερις που επιχειρεί (3,7 για την ακρίβεια), ενώ οι περισσότερες από όσες δεν κούνησαν πλεκτό ήταν «καθαρές» φάσεις. Ενδεικτικά να πούμε ότι οι 17 αποκρούστηκαν από τα δοκάρια και πάρα πολλές άλλες από τους πορτιέρε που βρέθηκαν απέναντί του.

Αλλωστε η επαφή που διατηρεί με το γκολ είναι το μεγάλο του προσόν και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ανακηρύχθηκε δις, το 2019/20 και το 2020/21 πρώτο «κανόνι» του πρωταθλήματος (πέρσι απώλεσε στις λεπτομέρειες τον αντίστοιχο τίτλο).

Σίγουρα το γκολ του που έχει «μείνει» σε όλους είναι εκείνο του Emirates όπου ο Ολυμπιακός όχι μόνο κέρδισε 2-1 την Αρσεναλ στην παράταση αλλά και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Europa League της σεζόν 2019/20, που πάντως δεν ήταν και η πιο παραγωγική του (27 έναντι 28 της επόμενης). Ευρύτερα στην Ευρώπη έχει πετύχει και άλλα πανέμορφα αλλά και συνάμα κρίσιμα τέρματα, όπως εκείνα κόντρα σε Τότεναμ, Μπάγερν Μονάχου, Κράσνονταρ, Ομόνοια, όπως φυσικά και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Αγώνες
: 151
Γκολ: 78
Πρωταθλήματα: 3
Κύπελλο: 1
Πρώτος σκόρερ πρωταθλήματος: 2
Γκολ/Λεπτά συμμετοχής: 1/132,5'
Γκολ/Τελικές: 1/3,7

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα