ΑΕΚ: Τα θετικά μηνύματα και ο Πινέδα...

ΑΕΚ: Τα θετικά μηνύματα και ο Πινέδα...

ΑΕΚ: Τα θετικά μηνύματα και ο Πινέδα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το πρώτο φιλικό τεστ της Α.Ε.Κ. και αφού εξηγεί ότι δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα εστιάζει σε όσα είδαμε σε αυτό το 90λεπτο.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: προφανώς και δεν πρέπει κανείς να μένει στα φιλικά τεστ προετοιμασίας και να κρίνει σε βάθος οτιδήποτε έχει δει. Επιπρόσθετα δεν έχει καμία αξία και σημασία το σκορ σε ένα τέτοιο παιχνίδι, είτε κερδίζει είτε όχι η ομάδα (εκτός αν μιλάμε για σκορ ντροπή σε επίπεδο έκτασης)! Παρακάτω και όσα διαβάσετε αφορούν το 90λεπτο που είδαμε της ΑΕΚ απέναντι στην Γκενκ και δεν έχουν καμία σχέση με όσα θα δούμε στη συνέχεια και στη διάρκεια της σεζόν που θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου...

Τα ξεκαθαρίσαμε; Πάμε παρακάτω; Μη μου αρχίσατε "αααα αποθεώνεις Τσακ; Μυαλό δεν βάζεις" και άλλα τέτοια. Δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα στα φιλικά προετοιμασίας για ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ομάδα είτε κερδίζει είτε χάνει... Το σημαντικό είναι για τον προπονητή και τους συνεργάτες του να έχει βγάλει ουσιαστικά και χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τη δουλειά, την εποχή και όσα έχει στο κεφάλι του για το αγωνιστικό του πλάνο! Το ίδιο θα σημείωνα και αν η Ένωση είχε ηττηθεί με 2-0 από την Γκενκ την οποία κέρδισε με αυτό το σκορ.

Είναι καλό μαντάτο ότι κέρδισε μια ομάδα για την οποία το φιλικό αυτό ήταν η πρόβα τζενεράλε. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα βελγικά ΜΜΕ και οι άνθρωποι του club. Η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό μόλις επικράτησε και είχε καλή εικόνα. Προσπάθεια ανάκτησης της μπάλας όταν έχανε την κατοχή, ένταση στο πρέσινγκ, σωστή ανταπόκριση των γραμμών και διάρκεια σε αυτό. Πάθος και επιθυμία επίσης τη στιγμή που πάντα συνιστά θετικό γεγονός να βρίσκεις γκολ από στατικές μπάλες με τον Μάνταλο να εκτελεί και τον Μήτογλου να ανταποκρίνεται άριστα...

Από κει και πέρα προσωπικά μου άρεσε η ΑΕΚ περισσότερο στο δεύτερο 45λεπτο. Σωστό παιχνίδι κατοχής, τάξη στην ανάπτυξη, υπομονή και με συνέπεια κυκλοφορία της μπάλας, σωστά δομημένες επιθέσεις που έφερναν φάσεις, καλές και μεγάλες ευκαιρίες (όπως του Κοσίδη και του Μπότου). Βέβαια σε αυτό έπαιξε ρόλο ότι στο δεύτερο 45λεπτο εκτός από όλη την ενδεκάδα, ο Ματίας Αλμέιδα άλλαξε και τη διάταξη, γύρισε σε 4-3-3 και ήταν πολύ λειτουργικό σε σχέση με αυτό που έπαιζε η ομάδα στο πρώτο μισό του αγώνα (3-5-2).

Ποιότητα ο Πινέδα και οι άλλοι νέοι...

Πινέδα με Γκενκ

Πρέπει να σταθούμε και στα πρόσωπα. Τα νέα εννοώ, να γράψουμε μια - δυο λέξεις, πάντα με δεδομένο ότι καταθέτουμε την άποψή μας για το 90λεπτο που είδαμε, όχι για όσα θα δούμε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ακόμη και έως το επόμενο φιλικό που μπορεί να δείξουν άλλα πράγματα. Οκ; Προχωράμε; Πάμε... Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε την κλασική και αναμενόμενη ένταση στο παιχνίδι του και έδειξε ότι είναι παίκτης ομάδας με τα στοιχεία που έλειπαν από τα χαφ της ΑΕΚ. Την ίδια ώρα ο Γιόνσον επιβεβαίωσε ότι συνιστά γνήσιο κόφτη με σημαντικό στοιχείο την γρήγορη και σωστή επιλογή πάσας, όχι μεγάλης, κοντά, με ασφάλεια και σωστα...

Για τον Πινέδα τι να πει κανείς... Ο διεθνής Μεξικανός χαφ με μισή προπόνηση, δίχως να δουλεύει με την πρώτη ομάδα της Θέλτα όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξε ότι όταν έχεις την κλάση και την ποιότητα πάντα θα κάνεις διαφορά. Και την έκανε για πλάκα... Έχοντας δίπλα τους Μπότο και Μουστακόπουλο. Εμπεδώσαμε γιατί... λύσσαξε ο Αργεντινός τεχνικός να τον φέρει και επίσης γιατί δεν έβαλε ρήτρα το αφεντικό της ομάδας του Βίγκο! Έδειξε μάλιστα ότι μπορεί να συνυπάρξει με όλους του μέσους που διαθέτει το ρόστερ.

Υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο που δεν είναι νέο αλλά σίγουρα συνιστά μεταγραφή. Ο Αθανασιάδης που ήταν εξαιρετικός και έδειξε πόσο έχει βγει κερδισμένος από τον δανεισμό του στην Σέριφ. Απέκτησε αυτοπεποίθηση και την έβγαλε (και) στο φιλικό όπως είδαμε. Σίγουρος, σταθερός και έδινε εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του, στην άμυνά του... Είναι πολύ σημαντική μεταγραφή και θα κάνει εξαιρετική τριάδα με τους Στάνκοβιτς και Χατζηεμμανουήλ (αυτό το παιδί όλο και εξελίσσεται και δείχνει έτοιμο για την ευκαιρία).

Έχουμε πορεία να δούμε τα πάντα. Καλά στοιχεία και πολύ βελτίωση από την πορεία του στην Ολλανδία έδειξε και ο Μπότος. Αλλά για ΟΛΟΥΣ επαναλαμβάνω γράφω για το ματς και όσα είδαμε σε αυτό το 90λεπτο, όχι όσα θα μας δείξουν όλη τη σεζόν, σε καμία περίπτωση, το σημειώνω ξανά γιατί δεν γίνεται εύκολα κατανοητό... Θα χρειαστεί να δείξουν συνέχεια και συνέπεια όλοι τους, διάρκεια και εξέλιξη, βελτίωση σε όσα δουλεύουν και βγάζουν στο χορτάρι αλλά και σε ατομικό επίπεδο!

Αλμέιδα δίνει οδηγίες

Υγ: Έχω... ψηθεί άρρωστα με τον Ματίας Αλμέιδα χωρίς να μπορώ να δω τη δουλειά του. Μου αρέσει η νοοτροπία του, η φιλοσοφία του για την έννοια της λέξης ομάδα, το ότι θέλει ο κόσμος να ερωτευτεί αυτό που δημιουργεί, την ίδια την ομάδα, αυτό δήλωσε μετά το ματς με την Γκενκ. Σα να είναι εδώ γύρω καιρό, χρόνια και έχει διαπιστώσει τι χρειάζεται να επιτευχθεί και έξω από το χορτάρι. Δεν θέλω να απογοητευτώ, όχι και με αυτόν, δεν μπορώ να το δεχτώ. Θέλει όμως πολύ να πετύχει και συνήθως εκείνοι που το επιθυμούν σε τέτοιο βαθμό το καταφέρνουν. Πολύ σημαντικό και αυτό που είπε για τα συστήματα και ό,τι δουλεύει για να δει σε τι ταιριάζουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει.

Υγ2: Ο Αραούχο μπήκε σαν αρχηγός στο γήπεδο και δεν γίνεται να είναι τυχαίο αφού είναι και κολλητός με τον Πέτρο Μάνταλο. Ίσως να είναι αυτός φέτος ο πρώτος, ο νέος καπιτάνο της ΑΕΚ στην εποχή της επιστροφής στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, με το πλέον σημαντικό νούμερο στην πλάτη του. Για να δούμε...

Υγ3: Είδα το "10" του Ανσαριφάρντ στην πλάτη του Τσούμπερ, το "7" να το έχει ο Λιβάι Γκαρσία (με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Άμραμπατ), έχουμε ορφανό το "9" που είναι για το φορ που θα έρθει και επιμένω να γκρινιάζω για τα στόπερ. Πρέπει να αποκτηθεί ένας προτού παίξουμε τα άλλα δύο φιλικά τεστ και ας πάει μετά ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός, όχι πολύ, αν και πρέπει εως τα τέλη Ιουλίου να έχουν αποκτηθεί και οι δύο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...