WyscoutAnalysis: Ο Λάιντνερ της περσινής σεζόν με την Χάποελ Τελ Αβίβ (vid)
Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» μπήκε πλέον ο Ντόρον Λάιντνερ, καθώς ο νεαρός αριστερός μπακ της Χάποελ Τελ Αβίβ θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός ακραίος οπισθοφύλακας, μόλις 20 ετών, θεωρείται και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισραηλινού ποδοσφαίρου και δεν είναι τυχαίο πως ήδη λογίζεται ως «μόνιμο» μέλος του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.
Ας δούμε λοιπόν μέσω του Wyscout τα περσινά του πεπραγμένα, με μία ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα της χώρας της.
*Στα πατήματά του φαίνεται πως είναι ένας μπακ που προωθείται και ανεβαίνει την πλευρά. Η Χαποελ ως επί το πλείστον έπαιζε πέρσι 4-2-3-1.
*Εκλεισε τη χρονιά με τέσσερις ασίστ, τρεις με την μπάλα «ζωντανή» και μία σε εκτέλεση στατικής φάσης. Αυτόματα οι «ερυθρόλευκοι»... κερδίζουν έναν παίκτη για τα κόρνερ και τα φάουλ γύρω από τα αντίπαλα καρέ.
*Παράλληλα «έφτιαξε» ακόμη 12 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, εκ των οποίων οι πέντε ήταν «κλασικές» (τις τέσσερις έβγαλε ο αντίπαλος πορτιέρε). Αρκετές ήταν με χτυπήματά του σε στημένες μπάλες.
*Σημείωσε ένα γκολ με το το δεξί, κάτι που βάζει στην «εξίσωση» ότι χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια. Ηταν με σουτ έξω από την περιοχή της Ασντόντ, αν και ευρύτερα δεν πήρε πολλές τελικές (12 όλη τη σεζόν).
*Συνολικά πάσαρε με ποσοστό ευστοχίας 76,1% και πιο συγκεκριμένα είχε 697 εύστοχες μεταβιβάσεις σε 915 που επιχείρησε. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα πεπραγμένα του στις επιμέρους σχετικές κατηγορίες, ενώ με την Χάποελ Νοφ Χαγκάλι που έπαιξε 54 λεπτά ως αλλαγή «μέτρησε» το απόλυτο (18/18, 100%). Στο γράφημα από εκείνο το ματς αποτυπώνεται πως πολλές φορές συγκλίνει και δεν «ψάχνει» συμπαίκτη του μόνο στη γραμμή.
*Σε ότι αφορά τις «πίσω» δεν υπέπεσε σε λάθη (π.χ. όταν πιέζονταν ή δεν έβρισκε ελεύθερη πάσα μπροστά) και το αντίστοιχο ποσοστό του ανήλθε στο 91,6 % (131/143). Αυτό «μεταφράζεται» ότι δεν «πουλά» μπάλες.
*Μετέφερε με υψηλό ποσοστό ευστοχίας για μπακ, 67,3%, την κατοχή της Χάποελ στο επιθετικό τρίτο.
*Ψάχνει με σχετική επιτυχία τις μακρινές μεταβιβάσεις και κατά μέσο όρο επιχειρεί μία κάθε 29 λεπτά αγώνα, δηλαδή πάνω από τρεις σε κάθε «γεμάτο» ματς. Συνολικά την περασμένη σεζόν είχε 36/87 αντίστοιχες πάσες, ενώ όπως φαίνεται από το γράφημα της αναμέτρησης με την Χάποελ Ιερουσαλήμ όπου «μέτρησε» 3/3, αναζητά και την μπροστά για τον εξτρέμ αλλά και την αλλαγή παιχνιδιού.
*Τα πλάγια γεμίσματά του είχαν πάνω από 40% ευστοχία (40,8% για την ακρίβεια), αφού τα 31 από τα 76 που επιχείρησε «βρήκαν» συμπαίκτη του.
*Πάει στο 1 vs 1 και πέρσι «έγραψε» πάνω από 50% πετυχημένες ντρίμπλες (51/95, 53,7%). Ετσι κατά μέσο όρο δύο φορές σε κάθε «γεμάτο» παιχνίδι δημιουργούσε υπεραρυθμία στην επίθεση, αφού απέφευγε τον αντίπαλό του.
*Επειδή όμως πρόκειται για μπακ, σημασία έχουν και οι ανασταλτικές του επιδόσεις. Ο Ισραηλινός βγήκε «νικητής» από το 68,9% των αμυντικών «μονομαχιών» που ενεπλάκη (151/219). Μάλιστα στα 19 από τα 26 περσινά παιχνίδια πρωταθλήματος το σχετικό του ποσοστό ήταν πάνω από 67% κάτι που δείχνει «συνέπεια», με highlight την επίδοσή του κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον περασμένο Φλεβάρη, όπου «μέτρησε» 13/13 και 100% επιτυχία!
*Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως χωρίς να είναι πρώτο «μπόι» (1.78) «κέρδισε» και τις μισές «εναέριες» διεκδικήσεις του σε άμυνα και επίθεση (52/104).
Ας δούμε και την παρουσία κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα, την πρωταθλήτρια της χώρας και αντίπαλο μάλιστα του Ολυμπιακού στο Champions League. Απέναντι δηλαδή στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του Ισραήλ την περασμένη σεζόν όπου την αντιμετώπισε δύο φορές και με ομάδα που ήταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού – έχει τη σημασία του αυτό αφού χαρακτηριστικά στο έναν εκ των δύο αγώνων η κατοχή ήταν 65% για την Μακάμπι– σε κανονική διάρκεια και play offs.
Σε αυτά τα παιχνίδια λοιπόν...
*Αγωνίστηκε συνολικά 189'.
*Είχε συνολικά 48/68 μεταβιβάσεις, ποσοστό επιτυχίας 70,5%.
*Τα πήγε εξαιρετικά το 1 vs 1 όπου το κοντέρ του «έγραψε» 8/9 πετυχημένες ντρίμπλες, εκ των οποίων 7/7 είχε στο ματς της 19ης Μαρτίου.
*Παράλληλα είχε αθροιστικά 5/13 μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο και 2/3 εύστοχα πλάγια γεμίσματα.
*Την ίδια στιγμή ωστόσο επειδή η Χάπεολ δέχονταν πίεση ενεπλάκη και σε 8 αμυντικές «μονομαχίες», όπου στις έξι βγήκε νικητής (σημαντικό εύρημα).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.