Ολυμπιακός: Ο Ντε Λα Φουέντε είναι ο δεύτερος παίκτης γεννημένος στις ΗΠΑ που θα παίξει στον Πρωταθλητή (vids)

Ολυμπιακός: Ο Ντε Λα Φουέντε είναι ο δεύτερος παίκτης γεννημένος στις ΗΠΑ που θα παίξει στον Πρωταθλητή (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Ντε Λα Φουέντε είναι ο δεύτερος παίκτης γεννημένος στις ΗΠΑ που θα παίξει στον Πρωταθλητή (vids)

bet365

Μετά τον Πέτρο ή Πίτερ Φιλιππάκο ο Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε γίνεται ο Νο2 παίκτης που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και θα παίξει στον Ολυμπιακό.

Από τον ομογενή Φιλιππάκο που είχε αποκτηθεί στον Ολυμπιακό επί Μπάγεβιτς στον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Είναι οι δύο μοναδικοί παίκτης γεννημένοι στις ΗΠΑ και με αμερικάνικο διαβατήριο που θα έχουν παίξει στον Ολυμπιακό.

Ήταν το καλοκαίρι του 2004 όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πέτρο ή Πίτερ Φιλιππάκο. Ο 21 ετών μέσος συμμετείχε στην προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», αλλά πριν ξεκινήσει η σεζόν 2004-2005 τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί. Έκανε τελικά το ντεμπούτο του στις 19 Ιανουαρίου 2005, στην εκτός έδρας ήττα (1-0) από τον Ηρακλή για το Κύπελλο. Έκανε όλες κι όλες έξι συμμετοχές και μετά την πρόσληψη του Τροντ Σόλιντ τέθηκε στο περιθώριο, με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο του 2005 να αποχωρήσει.

Ο Φιλιππάκος είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου 2003 για την ΑΕΚ, με την οποία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Γενάρη του 2004. Στον Ρέντη ο Τζόρτζεβιτς τον φώναζε Big Mac λόγω των σχέσεών του με τις ΗΠΑ ενώ ο Τύπος της εποχής τον παρομοίαζε με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και ότι θα γινόταν ο επόμενος Stelios παίζοντας είτε στην Εθνική των ΗΠΑ είτε στην Ελλάδα. Τελικώς ο Φιλιππάκος δεν δικαίωσε αυτές τις προσδοκίες και δεν έκανε καριέρα.

Υπήρχε βέβαια και ο νεαρός όταν είχε κλείσει (15 ή 16 ετών) Γκας Καρτερουλιώτης από τις ΗΠΑ (Ελληνοαμερικανός) που όμως δεν κατάφερε να σταθεί και να παίξει στον Ολυμπιακό. Τώρα σε σχέση με τον Ολυμπιακό Β' συμμετοχή (μία) έχει κάνει ο επίσης γεννημένος στην Αμερική Αντριάν Γκαλιάνι, που έχει αποχωρήσει. Ο 21χρονος Γκαλιάνι, εγγονός του Αντριάνο Γκαλιάνι, έχει και ιταλικό αλλά και αμερικάνικο διαβατήριο. Έτσι ο Ντε Λα Φουέντε γίνεται ο Νο2 γεννηθείς στις ΗΠΑ παίκτης που θα παίξει στον Ολυμπιακό. Οι Γκαλιάνι και Φιλιππάκος έχουν γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και ο Κόνραντ στο Μαϊάμι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα