ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για το ρόστερ και η αναγκαιότητα του στόπερ

ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για το ρόστερ και η αναγκαιότητα του στόπερ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για το ρόστερ και η αναγκαιότητα του στόπερ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ καλούνται να πάρουν οριστικές αποφάσεις για παίκτες του ρόστερ, τη στιγμή που η απόκτηση του δεύτερου κεντρικού αμυντικού αποτελεί τεράστια ανάγκη.

Η ΑΕΚ με το σημερινό φιλικό κεκλεισμένων των θυρών και προπονητικού χαρακτήρα στα Σπάτα απέναντι στην Προοδευτική (19:00) ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της προετοιμασία. Μια pre-season που ξεκίνησε στα Σπάτα, συνεχίστηκε στο βασικό στάδιο στην Ολλανδία με φιλικά κόντρα σε Γκενκ, Φόλενταμ και Ουτρέχτη και συνεχίστηκε το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα, με την Ένωση να δίνει την περασμένη εβδομάδα το τελευταίο δυνατό φιλικό τεστ επί κυπριακού εδάφους απέναντι στην Ομόνοια.

Πλέον η Ένωση μπαίνει στην τελική ευθεία για την έναρξη της σεζόν καθώς σε μια εβδομάδα από σήμερα θα κάνει την πρεμιέρα της στο νέο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Λαμία. Οι επίσημες υποχρεώσεις της ΑΕΚ λοιπόν είναι προ των πυλών και ο Ματίας Αλμέιδα με τους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού εκτός από τις περαιτέρω μεταγραφικές προσθήκες που θα γίνουν, καλούνται να πάρουν και τις οριστικές τους αποφάσεις για περιπτώσεις παικτών του ρόστερ, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό παζλ που θα έχει στα χέρια του ο Αργεντινός τεχνικός.

Επίκεινται αποφάσεις

Ο Αλμέιδα στην προετοιμασία

Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν παίκτες του ρόστερ που ταξίδεψαν στην Ολλανδία και ακολούθησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και μένει να φανεί το μέλλον τους στην ομάδα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει αν θα προκύψουν αντικαταστάσεις σε περίπτωση αποχώρησής τους. Για παράδειγμα ο Αλμέιδα με τους ανθρώπους του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ καλούνται να αποφασίσουν με την επικείμενη παραχώρηση του Μισελέν στην Μπορντό αν θα προχωρήσουν σε απόκτηση δεξιού μπακ-χαφ, ενώ μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και με τον Μοχαμαντί, ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν βρισκόταν μέσα στις πρώτες επιλογές του «Πελάδο».

Επίσης απόφαση θα πρέπει να ληφθεί και με τα δύο πρότζεκτ της ΑΕΚ. Τους Μιτάι και Λάτσι. Αμφότεροι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παίξουν για δεύτερη σεζόν με την ΑΕΚ Β' στη Super League 2. Από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην πρώτη ομάδα και δεν θα έχουν τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής. Ακόμη υπάρχει ο Φράνσον, τον οποίο ο Αλμέιδα ήθελε να τσεκάρει στην Ολλανδία. Ο Σουηδός μπορεί να άφησε κάποια θετικά σημάδια στην προετοιμασία για να λογίζεται ως έξτρα λύση, ωστόσο έχει μπροστά του πέντε παίκτες και με τον Γαλανόπουλο έξι σε έναν γεμάτο άξονα της μεσαίας γραμμής.

Συν τοις άλλοις στα άκρα, εκεί όπου η ΑΕΚ αναζητεί παίκτη, υπάρχουν και οι Αλμπάνης και Μαχαίρας με τους οποίους επίσης πρέπει να παρθεί απόφαση. Αμφότεροι δεν έδειξαν πολλά επί ολλανδικού εδάφους λόγω και του τραυματισμού τους, ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Ραντόνια που ήταν και αυτός στην Ολλανδία. Δεδομένο του ότι δύσκολα θα βρει θέση στην πρώτη ομάδα, όπως οι Μιτάι και Λάτσι, θα συνεχίσει και φέτος στην ΑΕΚ Β' ή θα δοθεί δανεικός;

Προτεραιότητα ο στόπερ

Ο Κουχάρσκι στην προετοιμασία

Όλες αυτές οι αποφάσεις που θα διαμορφώσουν οριστικά το ρόστερ αναφορικά με τα πρόσωπα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε αυτό αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο με την ολοκλήρωση των φιλικών της ΑΕΚ και ενόψει της έναρξης της σεζόν. Τη στιγμή φυσικά που η ΑΕΚ από εδώ και πέρα ως το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στις 15 Σεπτεμβρίου έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει σίγουρα τρεις ακόμα μεταγραφές με στόπερ, εξτρέμ και φορ. Και η μεγάλη αναγκαιότητα που αποτελεί προτεραιότητα για την Ένωση είναι το ζήτημα του δεύτερου κεντρικού αμυντικού που έχει αργήσει, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως.

Στην ΑΕΚ δεν αισθάνονται πίεση χρόνου και τονίζουν πως θέλουν να προχωρήσουν σε απόκτηση στόπερ που θα κάνει τη διαφορά μαζί με τον Βίντα και δεν επιθυμούν να πάρουν παίκτη απλά για να πάρουν. Από την άλλη όμως το γεγονός ότι ο Αλμέιδα έχει καθιερώσει σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την προσθήκη αυτή. Την εβδομάδα που πέρασε, παρά το γεγονός ότι το πράγμα έδειχνε να μπαίνει στην τελική του ευθεία, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Πλέον οι εξελίξεις πηγαίνουν για την επόμενη, κι ενώ πάντα υπάρχει αστερίσκος στο όνομα του Πλάνιτς καθώς όσο αυτός δεν ανανεώνει με τη Μακάμπι Χάιφα τόσο το θέμα θα παραμένει ανοικτό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα