ΑΕΚ: Το ψάχνει στη δεξιά πλευρά ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Το ψάχνει στη δεξιά πλευρά ο Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το ψάχνει στη δεξιά πλευρά ο Αλμέιδα

bet365

Σε όλα τα φιλικά της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα κάνει διαφορετικές δοκιμές για την δεξιά πτέρυγα, ξεκινώντας στο χθεσινό ματς με την Προοδευτική και τον Νόρντιν Άμραμπατ στον συγκεκριμένο ρόλο.

Η ΑΕΚ και στο φιλικό τεστ προπονητικού χαρακτήρα που έλαβε χώρα στο «Σεραφείδειο» με αντίπαλο την Προοδευτική παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα. Κάτι που έχει ακολουθήσει σε όλα τα φιλικά ματς της καλοκαιρινής προετοιμασίας, δείχνοντας ότι θα είναι το σύστημα πάνω στο οποίο θα στηριχτεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν. Ένα σχήμα που του δίνει συνοχή βλέποντας και τη μεσαία του γραμμή να ανταποκρίνεται απόλυτα.

Κάποια πράγματα στην ενδεκάδα έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και τους ρόλους τους. Εκεί όπου ο Αλμέιδα φαίνεται πως συνεχίζει να το δουλεύει και να το ψάχνει στο μυαλό του είναι η δεξιά πλευρά. Είτε σε σχηματισμό 3-5-2, είτε σε 3-4-3 είτε σε 3-6-1. Στον παίκτη δηλαδή που θα παίζει όλη τη δεξιά πτέρυγα, όπως ακριβώς το κάνει ο Στίβεν Τσούμπερ στις νέες αρμοδιότητες που έχει υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού στην αριστερή πλευρά.

Στα δεξιά λοιπόν ο Αλμέιδα έχει κάνει τις περισσότερες δοκιμές όσον αφορά τα πρόσωπα που έχει χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στα πέντε φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ. Η αρχή έγινε κόντρα στην Γκενκ που έδωσε φανέλα βασικού στη συγκεκριμένη θέση στον Ρότα. Έπειτα στο ματς με τη Φόλενταμ ξεκίνησε τον Λιβάι Γκαρσία, με την Ουτρέχτη επανέφερε τον Ρότα στο αρχικό σχήμα στα δεξιά, ενώ με την Ομόνοια στην Κύπρο δοκίμασε τον Γκατσίνοβιτς ξεκινώντας τον ως δεξί χαφ-εξτρέμ.

Ο Αλμέιδα στα Σπάτα

Στο τελευταίο φιλικό με την Προοδευτική ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Άμραμπατ σε αυτόν τον ρόλο, καθώς σε προηγούμενα φιλικά τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί βάζοντας τον ως αλλαγή. Ο 35χρονος Μαροκινός αποτελεί μια επιλογή που ήθελε να διατηρήσει στο ρόστερ ο Αλμέιδα για το βασικό rotation καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει σε διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν έχει με την ίδια άνεση τον συγκεκριμένο ρόλο, όπως για παράδειγμα ο Τσούμπερ από την αριστερή πλευρά, με τον Ελβετό να το έχει υπηρετήσει ξανά στην καριέρα του. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι ως αλλαγή έχουν χρησιμοποιηθεί στα δεξιά τόσο ο Μισελέν όσο και ο Ραντόνια από τον Αλμέιδα.

Αυτό που μένει να φανεί από εδώ και πέρα είναι αν ο Αλμέιδα ανάψει το πράσινο φως και για μεταγραφή ενός δεξιού μπακ-χαφ που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει σε όλη την πτέρυγα εφόσον ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Μισελέν στην Μπορντό. Σε αυτήν την περίπτωση άλλωστε θα υπάρχει μόνο ο Ρότα ως επιλογή δεξιού μπακ στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, μαζί με τον Ραντόνια ο οποίος είναι ανοικτό αν θα συνεχίσει στη δεύτερη ομάδα ή θα δοθεί δανεικός. Συνεπώς δεν αποκλείεται να προκύψει ανάγκη απόκτησης πλάγιου μπακ στα δεξιά, εκτός από τις τρεις δεδομένες μεταγραφικές προσθήκες με τον στόπερ, τον εξτρέμ και τον φορ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα