Ατρόμητος - ΟΦΗ 3-1: Πρώτο πέταγμα με ανατροπή και τρεις ασίστ του Κλωναρίδη!

Γιώργος Ντυμένος
Ατρόμητος - ΟΦΗ 3-1: Πρώτο πέταγμα με ανατροπή και τρεις ασίστ του Κλωναρίδη!

bet365

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ήταν σε μεγάλα κέφια και με τρεις δικές του ασίστ προς τους Τζαβίδα, Μουνίθ, Κιάρτανσον ο Ατρόμητος έφερε τούμπα το 0-1 του Νέιρα και υπέταξε τελικά εύκολα με 3-1 τον ΟΦΗ, παρότι έχασε και πέναλτι με τον Μουνίθ.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Ατρόμητος το φετινό πρωτάθλημα, καθώς στην πρεμιέρα νίκησε τον ΟΦΗ με 3-1 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε ένα ματς όπου είχε τον Κλωναρίδη για απόλυτο πρωταγωνιστή του.

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Κιβρακίδη, Σουάρεθ, Χατζηισαϊα, Ντε Μποκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ στον άξονα, τους Ρομπάιγ, Κλωναρίδη στα άκρα και τον Τζαβίδα στην κορυφή της επίθεσης.
Ετσι ο Κρις Κόουλμαν είχε πέντε «νέους» στο αρχικό του σχήμα (Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κουέν, Ρομπάιγ).


Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Στέβενς στο τέρμα, τους Λάρσον, Γιοχού, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντιουσέ, Μεγιάδο στον άξονα, τους Μπουζούκη, Νέιρα στα άκρα και τον Τοράλ πίσω από τον φορ Ντίκο. Ετσι ο Νίκος Νιόπλιας είχε επίσης πέντε καλοκαιρινά του αποκτήματα για βασικούς (Στέβενς, Λάρσον, Γιοχού, Ντιουσέ, Ντίκο).

Σετ παιχνίδι, 0-1 ελέω ευφυΐας/ποιότητας του Νέιρα

Σέντρα στο ματς και στο πρώτο ημίωρο πήγαμε (πολύ) σε σετ παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή και έψαχνε πολύ την κάθετη πάσα προς τον Ντίκο που ήθελε να κινηθεί στην πλάτη των αντίπαλων στόπερ (ο Χατζηισαϊας τον πρόλαβε οριακά σε 1-2 περιπτώσεις), ενώ ο Ατρόμητος έπαιζε πολύ από τα δεξιά με Κιβρακίδη, Κλωναρίδη παρότι οι δύο τελικές του ήταν από την άλλη πλευρά με τον Μουνίθ (εκτέλεση φάουλ άουτ, σουτ που μπλόκαρε ο Στέφενς).

Τελικά οι Κρητικοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ χάρις στην ποδοσφαιρική ευφυΐα/ποιότητα του Νέιρα, ο οποίος στο 34' «βρέθηκε» όμορφα με τον Τοράλ στην περιοχή του Γιαννιώτη και με σουτ στην κίνηση και παρότι είχε απολέσει την ισορροπία του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μπροστάρηδες για το 2-1 οι Κλωναρίδης (δύο ασίστ), Κιβρακίδης

Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα αλλά και θεωρητικά ψυχολογία, όμως το 0-1 σα να τους... βραχυκύκλωσε. Είπαμε παραπάνω πως ο Ατρόμητος έπαιζε πολύ από τη δεξιά του πλευρά και κάπου εκεί... ανέλαβαν (ουσιαστική) δράση οι Κλωναρίδης, Κιβρακίδης που τη στελέχωναν. Στο 39' ο δεύτερος έπαιξε γρήγορα για τον δεύτερο που έκανε τη σέντρα και ο Τζαβίδας που «νίκησε» τον Γιοχού στον αέρα ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με κεφαλιά. Σε μία φάση όπου ο 19χρονος φορ σημείωσε και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ.

Αυτόματα τα δεδομένα άλλαξαν και μάλιστα οι Περιστεριώτες έφεραν πριν την ανάπαυλα τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι καθώς στο 45'+3' ο αρχηγός τους «έκοψε» για τον Κλωναρίδη που αμέσως έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Μουνίθ που «πετάχτηκε» στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1 για λογαριασμό τους (6-2 οι τελικές υπέρ των γηπεδούχων, μοιρασμένη η κατοχή).

Χαμένο πέναλτι ο Ατρόμητος στο 50'

Στις αρχές του δεύτερου μισού και ο Ατρόμητος βρέθηκε φάτσα με το 3-1, που κακά τα ψέμματα ίσως και να «καθάριζε», σε μεγάλο βαθμό, τον αγώνα για χάρη του. Αρχικά ο Κλωναρίδης δεν κατάφερε να βγάλει τελική όταν στο 47' βρέθηκε σε καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι των Κρητικών και λίγο αργότερα (50') καταλογίστηκε πέναλτι κατά του Γιοχού και υπέρ του Τζαβίδα, όταν ο πιτσιρικάς βγήκε πρώτος στη διεκδίκηση μετά από παράλληλη του Μουνίθ. Ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεσή του, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στέβενς που παράλληλα είχε πέσει σωστά.

Ετσι ο ΟΦΗ «έμεινε» στο ματς και αμέσως μετά ο Νίκος Νιόπλιας θέλησε να αλλάξει ορισμένα πράγματα. Πάντως οι επιλογές του μεσοεπιθετικά ήταν περιορισμένες ελέω των απουσιών που υπήρχαν μεσοεπιθετικά (Τσιλιανίδης, Καμάου, Ντουρμισάι) και έτσι μετά τις αλλαγές του 56' πέρασε τον Λάρσον μπροστά. Ο οποίος μάλιστα αμέσως «φλέρταρε» με το γκολ καθώς στο 58' είδε το σουτ που έκανε να περνά εκατοστά άουτ. Από εκείνο το σημείο όμως σα να... έσβησε το παιχνίδι.

Ντεμπούτο με γκολ για τον Κιάρτανσον

Οι Κρητικοί είχαν μεν την κατοχή αλλά τους έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά και η αναμέτρηση κυλούσε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ατρόμητου. Ο οποίος στο 73' «κλείδωσε» ότι θα πάρει τη νίκη. Τότε βγήκε στο τρανζίσιον με τον Κλωναρίδη που την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη για τον Κιάρτανσον που με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό σκορ. Ετσι ο Ισλανδός φορ ντεμπουτάρισε με γκολ για τους γηπεδούχους, ενώ ο 30χρονος μεσοεπιθετικός πιστώθηκε και τρίτη ασίστ στο ματς!


MVP: Ο Κλωναρίδης. Ο δεξιός ακραίος του Ατρόμητου ήταν ο δημιουργός και των τριών τερμάτων της ομάδας του, ενώ στο 47' «φλέρταρε» και εκείνος με το γκολ.

Στο ύψος του: Ο νεαρός Τζαβίδας ισοφάρισε για τον Ατρόμητο και μάλιστα ο 19χρονος φορ σημείωσε έτσι το πρώτο του επαγγελματικό γκολ. Παράλληλα κέρδισε και το πέναλτι που αστόχησε ο Μουνίθ. Πολύ καλό ματς και από τον Κιβρακίδη, καθώς ο δεξιός μπακ και αρχηγός των γηπεδούχων ήταν «μέσα» και στα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Γιοχού. Ανασταλτικά ο ΟΦΗ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, αλλά ο 31χρονος στόπερ «έχασε» τη «μονομαχία» με τον Τζαβίδα στη φάση του 1-1, στο 2-1 ο Μουνίθ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και υπέπεσε στο πέναλτι του 50'.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος καταλόγισε σε ροή αγώνα το πέναλτι του 50' και το VAR «συμφώνησε» μαζί του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ατρόμητος σημείωσε τρία γκολ και είχε ένα χαμένο πέναλτι σε περίπου μία ώρα μπάλας, από το 34' και ύστερα από όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Εβγαλε αντίδραση και ήταν καλύτερος του ΟΦΗ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ, Κουέν, Κλωναρίδης (78’ Ροτάριου), Μουνίθ (67’ Έρλινγκμαρκ), Ρομπάιγ (79’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (58’ Κιάρτανσον).
ΟΦΗ: Στέφενς, Λάρσον, Γιοχού (56’ Βούρος), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (70’ Θοράριρσον), Μεγιάδο (70’ Στάικος), Ντιουσέ, Νέιρα, Μπουζούκης (57’ Μαρινάκης), Τοράλ, Ντίκο (81’ Θεοδοσουλάκης).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα