Ο Κιάρτανσον του Ατρόμητου ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκούντγιονσεν και «έγραψε» ιστορία (vids)

Ο Κιάρτανσον του Ατρόμητου ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκούντγιονσεν και «έγραψε» ιστορία (vids)

Newsroom
 Ο Κιάρτανσον του Ατρόμητου ισοφάρισε το ρεκόρ του Γκούντγιονσεν και «έγραψε» ιστορία (vids)

bet365

Ο Βίνταρ Κιάρτανσον σκόραρε με τον Ατρόμητο (και) στην Ελλάδα και μαζί με τον πρώην φορ της ΑΕΚ είναι οι μόνοι Ισλανδοί ποδοσφαιριστές που έχουν βρει δίχτυα σε οκτώ διαφορετικές χώρες.

Στην Ισλανδία ναι μεν κατοικούν σκάρτες 400.000 ψυχές, αλλά στο νησί της Βορείου Ευρώπης έχουν παράδοση ώστε να βγάζουν καλούς παίκτες. Το καλοκαίρι ήρθαν αρκετοί στα μέρη μας και ένας εξ' αυτών είναι ο Βίνταρ Κιάρτανσον, ο οποίος υπέγραψε στον Ατρόμητο και μάλιστα σκόραρε στο χθεσινό (20/8) του ντεμπούτο κόντρα στον ΟΦΗ, όπου μάλιστα η ομάδα του επικράτησε 3-1.

Πλέον ο 32χρονος φορ έγραψε ιστορία για το football της πατρίδας του και ισοφάρισε το ρεκόρ του γνώριμού μας Ειντουρ Γκούντγιονσεν, που τον ξέρουμε από την παλαιότερη θητεία του στην ΑΕΚ και είναι εκ των κορυφαίων παικτών που έχουν αναδείξει οι Βίκινγκ.


Αμφότεροι είναι πλέον οι μόνοι παίκτες της πατρίδας τους που έχουν σκοράρει σε οκτώ διαφορετικές χώρες, αφού μέχρι πρότινος ο μοναδικός που κατείχε τη σχετική επίδοση ήταν ο παλαίμαχος πια στράικερ που ναι μεν έπαιξε σε εννέα διαφορετικές και συγκεκριμένα σε Ισλανδία, Ολλανδία, Αγγλία, Ισπανία, Ελλάδα, Βέλγιο, Κίνα, Νορβηγία και Γαλλία, όμως στην τελευταία όπου και εμφανίστηκε με τη Μονακό δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε εννέα εμφανίσεις του στη Ligue 1, Κύπελλο και League Cup. Αντίθετα στην Αγγλία σκόραρε 96 φορές σε όλες τις εκεί διοργανώσεις, στην Ισπανία 15, στην Ολλανδία τέσσερις, στο Βέλγιο 14, στην Ισλανδία επτά και από μία σε Ελλάδα, Κίνα, Νορβηγία.

Ο 43χρονος στη μεγάλη του καριέρα σημείωσε 156 γκολ σε συλλογικό επίπεδο, όμως στην παραπάνω αναφορά δεν υπολογίζονται όσα πέτυχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τα clubs που έπαιξε, ενώ για μερικούς μήνες βρέθηκε και στις ΗΠΑ αλλά δεν αγωνίστηκε στο MLS αλλά μόνο σε έναν αγώνα της Reserve League όπου ναι μεν επίσης βρήκε δίχτυα που δεν λογίζεται ως κατηγορία και έτσι στο... κοντέρ του παρέμενε πως σε συλλογικό επίπεδο σημείωσε γκολ σε οκτώ διαφορετικές χώρες.

Επίτευγμα που πλέον κατέχει και ο στράικερ του Ατρόμητου, που από χθες έχει ένα γκολ στην Ελλάδα ενώ προηγουμένως στην καριέρα του μετρούσε – επίσης ξέχωρα από τις διοργανώσεις της UEFA – και τρία στη Ρωσία, 80 στη χώρα του, δύο στην Τουρκία, 49 στη Νορβηγία, επτά στη Σουηδία, 44 στο Ισραήλ και 13 στην Κίνα.

Ο Κιάρτανσον ευρύτερα έχει βρει δίχτυα 185 φορές σε συλλογικό επίπεδο εντός και εκτός συνόρων και από τη στιγμή που το έκανε και με τους Περιστεριώτες δεν υπάρχει club που να έπαιξε και να μη σκόραρε έστω μία φορά σε κάποιο επίσημο παιχνίδι του.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα