Ο προπονητής του Ντε λα Φουέντε στη Masia μιλά στο Gazzetta: «Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αν τον εμπιστευτεί ο προπονητής» (vid)

Ο προπονητής του Ντε λα Φουέντε στη Masia μιλά στο Gazzetta: «Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αν τον εμπιστευτεί ο προπονητής» (vid)

Νότης Χάλαρης
Ο προπονητής του Ντε λα Φουέντε στη Masia μιλά στο Gazzetta: «Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αν τον εμπιστευτεί ο προπονητής» (vid)

bet365

Πίσω από την δημιουργία του Κόντραντ Ντε λα Φουέντε, κρύβεται ο Ντένις Σίλβα. Ο προπονητής που τον εκπαίδευσε για αρκετές σεζόν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, μιλάει στο Gazzetta και δίνει στο... πιάτο τον εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού και έδειξε μερικά από τα χαρακτηριστικά του, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την πρεμιέρα της Superleague όπου πήρε φανέλα βασικού.

Ο Κόνραντ Ντε λα Φουέντε ψάχνει στον Πειραιά τον «χαμένο» του εαυτό και ο άνθρωπος που τον «εκτόξευσε» στη Μπαρτσελόνα, μιλάει στο Gazzetta για την περίπτωσή του.

κόνραντ

Ο Ντένις Σίλβα, που είναι πλέον προπονητής στην Κ23 της Εθνικής των ΗΑΕ, έχει στο βιογραφικό του μία μεγάλη παρουσία στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

 

Εκεί, όπου συνάντησε σε αρκετές σεζόν τον 21χρονο εξτρέμ και κατάφερε να τον προωθήσει μέχρι και την πρώτη ομάδα. Ο ίδιος, σκιαγραφεί την περίπτωσή του, τονίζει τα δυνατά και αδύναμα σημεία του και ελπίζει στο να ξαναβρεί την ποιότητά του στον Ολυμπιακό.

Πιστεύεις ποτέ ότι ο Κόνραντ μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα και γιατί;

«Ο Κόνραντ κάνει ήδη μεγάλη καριέρα για μένα, με το να πάει σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, καθώς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για αυτόν. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα μεγάλη πίεση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα να πάρει ξανά τον τίτλο»

Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα όμως τι έκανε λάθος και δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα;

«Νομίζω ότι συνειδητοποίησε τη δυσκολία να παίξει στην πρώτη ομάδα στις θέσεις της επίθεσης καθώς πάντα οι πιο ακριβοί παίκτες είναι εκεί. Δεν είναι εύκολο για έναν νεαρό παίκτη από τη La Masia να μείνει και να παίξει (ο Άνσου Φάτι είναι η μεγάλη εξαίρεση)»

Είναι αλήθεια ότι ο Κούμαν τον λάτρεψε για το στυλ παιχνιδιού του και τι έλεγε για αυτόν;

«Ο Κούμαν, ως Ολλανδός προπονητής, είμαι σίγουρος ότι αγαπά τους εξτρέμ όπως ο Κόνραντ. Είναι καθαρός εξτρέμ στο πλάι, με καλή τεχνική, γρήγορος και εξαιρετικός στο ένας με έναν. Ξεκάθαρο στυλ του Άγιαξ»

Πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πώς;

«Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αν τον εμπιστευτεί ο προπονητής. Ο Κόνραντ ήταν πάντα ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα και έπαιζε πάντα στην Μπαρτσελόνα στην βασική ενδεκάδα. Δεν συνηθίζει να παίζει για να επιδεικνύει, έχει συνηθίσει να παίζει με αυτοπεποίθηση, καθώς ένας εξτρέμ σαν αυτόν είναι πολύ σημαντικός. Ελπίζω ο Κορμπεράν να τον χρησιμοποιήσει και να τον εμπιστευτεί. Το να είναι Ισπανός προπονητής και όλο το προσωπικό επίσης, θα τον βοηθήσει σίγουρα»

Το πιο δυνατό και αδύναμο σημείο του;

«Το καλύτερό του είναι οι μονομαχίες στο ένας με έναν στα πλάγια και κυρίως από αριστερά. Έχει το γκολ με πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, και από δεξιά δημιουργώντας πολλές σέντρες και ευκαιρίες. Είναι πολύ γρήγορος και δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες όταν ανεβάζει ρυθμό. Το χειρότερο του, και σίγουρα δουλεύει πριν από καιρό σε αυτό, είναι στην άμυνα. Πρέπει να είναι πειθαρχημένος όταν η ομάδα δεν έχει την κατοχή της μπάλας

Η πιο δυνατή στιγμή σου μαζί του;

«Προπονούσα τον Κόνραντ στην Μπαρτσελόνα πολλές σεζόν (Κ14, Κ18 και Κ19). Πάντα έπαιζε μαζί μου ως δεξιός εξτρέμ, καθαρός στη γραμμή με τη διάταξη του 4-3-3. Η καλύτερή του χρονιά, κατά τη γνώμη μου, ήταν στη σεζόν που ήταν στην Κ19, παίζοντας πάντα στα δεξιά με τον Φάτι στα αριστερά. Και οι δύο μαζί στο γήπεδο έκαναν καταπληκτικά πράγματα αυτή τη σεζόν, ήταν χαρά μου που τον είδα στα καλύτερά του σε απόδοση και αυτοπεποίθηση

Γιατί δεν έπαιξε στη Μαρσέιγ;

«Ίσως επειδή ήταν η πρώτη του εμπειρία εκτός Μπαρτσελόνα στην καριέρα του. Για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα (και αυτό είναι πολύ γνωστό μέσα στον σύλλογο), ειδικά οι επιθετικοί με το σχήμα που χρησιμοποιούμε, το 99% των φορών, οι εξτρέμ έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο να κάνουν. Όταν ταξιδεύεις έξω, σε άλλο περιβάλλον, άλλη χώρα, στυλ ποδοσφαίρου κλπ. είναι πάντα δύσκολο. Μακάρι να μάθει και να βελτιωθεί από την περασμένη σεζόν για να επιστρέψει και να κάνει το καλύτερο δυνατό στον Ολυμπιακό»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα