Γιατί η επιστροφή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος

Γιατί η επιστροφή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος

Γιατί η επιστροφή του Φορτούνη στον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την ενεργοποίηση του Φορτούνη στον Ολυμπιακό.

Αποτελεί μία σοβαρή εξέλιξη για τον Ολυμπιακό και αυτή που έχει να κάνει με την επιστροφή του Φορτούνη, την επανεργοποίηση του στην ομάδα.

Κατά βάση, βέβαια, επρόκειτο ουσιαστικά για μονόδρομο, έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα. Οι επιλογές, άλλωστε, ήταν συγκεκριμένες. Και οδηγούσαν…ολοταχώς στο να ξαναγυρίσει στις τάξεις του πρωταθλητή Ελλάδας.

Μία επιλογή αυτή που εν τέλει κυριάρχησε.

Δεύτερη να έπαιρνε μεταγραφή στο εξωτερικό.

 

Τρίτη να τον είχε ο Ολυμπιακός, να τον πλήρωνε και να έμενε ελεύθερος το άλλο καλοκαίρι.

Τέταρτη να συμφωνούσαν οι δύο πλευρές να λύσουν τη συνεργασία τους.

Πέμπτη να σταματούσε ο παίκτης το ποδόσφαιρο!

Λοιπόν, ο παίκτης μεταγραφή δεν ήθελε να πάει στο εξωτερικό-όπως δεν ήθελε κι όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη κι όταν είχε έρθει προσφορά από τη Γουέστ Χαμ, το καλοκαίρι του 2019-κι οι Λονδρέζοι πήραν στη θέση αυτή τον Ισπανό Φορνάλς.

Δεν ήθελε να πάει ούτε στον Άρη που τον ζήτησε και μίλησε μαζί του. Φυσικά δεν ήθελε να κόψει την μπάλα στα 30 του. Η επιθυμία του ήταν να παίξει πάλι στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός κι αυτός, στο τέλος της ημέρας, την ίδια επιθυμία είχε. Αφενός μεν ο Πέδρο Μαρτίνς που δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει δεν είναι πια στο Ρεντη, ο δε διάδοχος του, ο Κάρλος Κορμπεράν, τον ξέρει τον παίκτη και θέλει να δει αν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αφετέρου δε ο Φορτούνης είχε για τη φετινή σεζόν ένα βαρύ συμβόλαιο και δεν θα είχε νόημα για το σύλλογο να τον έχει να κάθεται και να τον πληρώνει με 1,7 εκ. Ευρώ.

Φορτούνης

Να τον άφηνε ελεύθερο τώρα ο Ολυμπιακός, για να γλιτώσει τα λεφτά του συμβολαίου του; Είναι σαν να τον έδινε σε μία ανταγωνιστική του ομάδα! Αφού ο Φορτούνης δεν ήθελε να πάει εξωτερικό, θα έμενε εδώ και λογικά θα πήγαινε σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ η, ΠΑΟΚ. Με υπαρκτό ενδεχόμενο έτσι να ενισχύονταν ένας αντίπαλος του Ολυμπιακού. Και το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνονταν κι αν έμενε ενεργός ο Φόρτου ως το άλλο καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός έκρινε σκόπιμο να τον ενεργοποιήσει εκ νέου, αφού κι ο νέος προπονητής δεν είχε καμία αντίρρηση (μην ξεχνάμε ότι εδώ και λίγο καιρό ο Ισπανός είχε φέρει πίσω και τον Βρουσάι, που επίσης έκανε προπονήσεις με τους εκτός πλάνων του Μαρτίνς) και η ομάδα ψάχνει 10άρι και δεν βρίσκει, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Με τον Φορτούνη στα καλά του, όταν έρθει στα καλά του, η ομάδα θα έχει ένα 10άρι, με τα καλά του και με τα άσχημα του, που ξέρει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά, εφόσον βέβαια δουλέψει στις προπονήσεις. Εύκολη η επιστροφή δεν θα είναι, καθότι έχει να παίξει μπάλα ουσιαστικά 3,5 μήνες, από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 15 του περασμένου Μάη.

Στο οικονομικό, τώρα, δεν υπήρξε κανένα θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του, καθώς ο παίκτης αναγνώρισε ότι ο Ολυμπιακός του έδωσε σχεδόν 4,5 εκ. Ευρώ την προηγούμενη τριετία, την στιγμή που στις δύο από τις τρεις σεζόν έπαιξε ελάχιστα λόγω χιαστών. Κι έτσι αποδέχθηκε να μειώσει κατά πολύ τις αποδοχές του, που και πάλι όμως είναι πολύ μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα (από 600 έως 850 χιλ. Ευρώ ετησίως).

Τον Φορτούνη δεν τον πήραν τα χρόνια, 30 είναι. Το ζητούμενο είναι να γίνει ο ίδιος ενεργός. Να βρει φυσική κατάσταση, να βρει ρυθμό και από κάποια στιγμή σιγά σιγά να γίνει διαθέσιμος. Σημασία έχει, πάντως, ότι ο Φόρτου βρήκε ξανά το χαμόγελό του, γυρίζοντας στον Ολυμπιακό. κι αυτή είναι το ξεκίνημα για τα επόμενα που πρέπει να γίνουν.

Άσχετο: Η απόφαση του Βρσάλικο να σταματήσει από την Εθνική του ομάδα, μπορεί να είναι και καλό για τον Ολυμπιακό-για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις υποχρεώσεις του στο σύλλογο, με τον οποίο έχει ένα συμβόλαιο απίστευτο για δεξί μπακ.

Βρσαλικο

Από την άλλη, ή ίδια απόφαση δείχνει ότι ο παίκτης βλέπει κάποια πράγματα στον εαυτό του. Και να θυμίσω ότι ενσωματώθηκε αργά για προετοιμασία, έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο φιλικού και στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια με τη Μακάμπι, υπέστη θλάση ακριβώς πριν ένα μήνα, πάνω που θα γύριζε υπέστη νέα θλάση, σε άλλο σημείο, πριν περίπου 10 ημέρες και υπό τις καλύτερες των συνθηκών θα παίξει στα μέσα η, και πιο μετά του Σεπτέμβρη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.