Η διαιτησία, o φορ του Αλμέιδα και η αντίδραση! 

Η διαιτησία, o φορ του Αλμέιδα και η αντίδραση! 

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η διαιτησία, o φορ του Αλμέιδα και η αντίδραση! 

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην ελληνική διαιτησία και σε καριέρες που πρέπει να τελειώσουν, στον επιθετικό και την αντίδραση που ψάχνει η Α.Ε.Κ. και έχει υστερόγραφο για Μπακάκη.

Δεν αργήσαμε ε; Τα... όργανα άρχισαν από νωρίς και αν κάποιος παρακολουθούσε όλο το καλοκαίρι τις ομάδες που έπαιζαν Ευρώπη θα καταλάβαινε τι θα ακολουθήσει. Διότι ήταν πασιφανές ότι πλην του Παναθηναϊκού, ο οποίος χάρη στον προπονητή του παρουσιάζει συνέχεια και συνέπεια, οι άλλοι βασικοί ανταγωνιστές (μεταξύ τους και η ΑΕΚ), ήταν από μέτριοι έως άθλιοι... Αυτή ήταν η σκληρή πραγματικότητα για όποιον ήθελε να τη δει χωρίς οπαδικά γυαλιά και δίχως να ωραιοποιεί καταστάσεις. Έτσι ήταν αναμενόμενο αυτό που ακολούθησε με τις κακές διαιτησίες...

Διότι στο διάστημα αυτό που δεδομένα είναι κακή μια ομάδα και έχει αλλάξει, είτε πολλούς παίκτες (όπως ΠΑΟΚ και Άρης), είτε προπονητή (όπως ο Ολυμπιακός), αναμενόμενα θα χρειαστεί τύχη και... σπρώξιμο για να μη χάσει πολύτιμο έδαφος. Όσο χρειαστεί μέχρι να το βρει ντε... Το έχουμε δει ξανά και ξανά το έργο που παίχθηκε κυρίως στην Τρίπολη με πρωταγωνιστή πάλι τον Ολυμπιακό, όπου διαμορφώθηκε αποτέλεσμα από εξοργιστική και σκόπιμη απόφαση διαιτητή, του Καραντώνη ντε, αλλά και όσο χρειάστηκε σε άλλα γήπεδα, όπως η Τούμπα και στο ματς ΠΑΟΚ με Ατρόμητο και στη μη αποβολή του Κούρτιτς στο 60' παρακαλώ!

Επιτρέψτε μου όμως προτού καταλήξω να σημειώσω τούτο: δεν ευθύνεται η διαιτησία για τα κάκιστα χρόνια της ΑΕΚ και ας έβαλε και εκείνη το χεράκι της. Όπως πέρυσι... Όσο η ομάδα πήγαινε καλά, ήρθαν χαστούκια στην Κρήτη με ΟΦΗ και στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, να αλλάξουν τα δεδομένα και δημιουργήθηκε ένα -5 σε σχέση με αυτό που έπρεπε να πάρει η Ένωση σε βαθμούς, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά με τον ανταγωνιστή σε μεγάλα επίπεδα και οχι να μειωθεί. Ήταν μπροστά τότε η ΑΕΚ μάλιστα και από ΠΑΟΚ, στο συν 7 και 8 κάποια στιγμή, όπου με τρεις διαιτησίες δώρα στους αντιπάλους σε ισάριθμα ματς, ο Ολυμπιακός ξέφυγε και ο ΠΑΟΚ την έφτασε και τελικά την προσπέρασε.

Κάνεις δεν το... αναφέρει σήμερα φυσικά. Ότι έγραψε, έγραψε και τέλος! Διότι η ΑΕΚ πέταξε και λευκή πετσέτα και ευθυνόταν κυρίως η ίδια για την πορεία της αλλά και για τις διαιτησίες που είχε απέναντί της. Η ομάδα που δήθεν ελέγχει την ΕΠΟ και όμως έμεινε εκτός Ευρώπης, δεν έχει ξαναγίνει σε τούτο το τόπο, έτσι το παραμύθι έμεινε δίχως δράκο, για να ταΐζει μονο τα πρόβατα των αντιπάλων! Η διαιτησία όταν χρειάστηκε και πέρυσι ήταν εκεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς που της απαιτούσαν εκείνοι που επιχειρούν και (διαχρονικά) την ελέγχουν!
...

 

Να τους τελειώνουν και η στήριξη σε Αλμέιδα!

Αλλά γενικά έχουμε προβληματική διαιτησία όπως αποδείχτηκε και στο Αγρίνιο με πέναλτι που ζητούσε ο Αρης και με την αποβολή του Ντουκουρέ που δεν έγινε ποτέ, και στα Γιάννενα, και στο Ιωνικός - Λεβαδειακός! Κάτι που σημαίνει ότι: δεν μπορούν τα παλικάρια και δεν χρειάζεται να έχουν κάποιοι και τρίτη ευκαιρία. Τέλος καριέρας και πάμε παρακάτω. Όσοι μπορούν. Για παράδειγμα την εποχή του VAR αυτό που έκανε επίτηδες ο Καραντώνης πρέπει να προκαλεί τέλος καριέρας! Διότι σκοπίμως δεν άφησε τη φάση και σφύριξε γρήγορα για να μην εκμεταλλευτεί το VAR για την ακρίβεια για να ακυρώσει το ρόλο του, οπότε τέλος man.

Επαναλαμβάνω, για την ΑΕΚ δεν παίζει ρόλο η διαιτησία για την αποτυχία. Μπορεί να σε επηρεάσει, όταν πρέπει να σε αφήσει πίσω όσο χρειαστεί για να σε πάρει η κάτω βόλτα, αλλά πρέπει να σηκώνεις κεφάλι! Ούτε φυσικά για την πρόσφατη ήττα από τον Βόλο υπάρχει κάποια διαιτητική απόφαση που να στέρησε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να κερδίσει, ή να μη χάσει. Ξεκάθαρα και σωστά πράγματα. Όσο εκνευριστικός και να ήταν ο Παπαδόπουλος δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την ήττα της Ένωσης που πρέπει να βρει αντίδραση στο ματς με τον ΠΑΣ και έπειτα να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα με νίκη σε ντέρμπι με την πλέον φορμαρισμένη ομάδα (και με σούπερ ψυχολογία), τον Παναθηναϊκό. Διότι αντίδραση δεν θα είναι η νίκη εντός με τα Γιάννενα, όχι για την ΑΕΚ που θέλει να πρωταγωνιστήσει φέτος.

Πρέπει να συνεχίσει η δουλειά που γίνεται από τον Ματίας Αλμέιδα και να στηριχθεί το αγωνιστικό, νέο, σχέδιο που έχει φέρει στην ΑΕΚ. Αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της ενίσχυσης της ομάδας και με φορ που δεδομένα όπως σημειώναμε όλο το προηγούμενο διάστημα θα αποκτηθεί. Είναι αργά; Προφανώς... Ειδικά για το 3-5-2 που ήθελε να εφαρμόσει ο Αργεντινός τεχνικός έπρεπε να υπήρχε πριν τη σέντρα ο ακραίος που ζητούσε, ο Ελίασον και ο φορ, είτε είναι κανονικός περιοχής είτε fake 9 που θέλει περισσότερο ο κόουτς.

Τώρα πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη ότι η ΑΕΚ στηρίζει στη στραβή τον προπονητή της και τον βοηθάει να προχωρήσει και να εξελίξει το πλάνο που τους παρουσίασε. Το αξίζει άλλωστε ένας έντιμος και ενωτικός προπονητής όπως είναι ο Αλμέιδα και ο οποίος όλοι αναγνωρίζουν ότι δουλεύει αρκετά και έχει φέρει ήδη αλλαγές στο εσωτερικό και κύρια στη νοοτροπία της ομάδας, αλλά και στο ανασταλτικό κομμάτι παιχνιδιού. Απαιτείται κι άλλη δουλειά και αποτελέσματα και στο δημιουργικό - επιθετικό σκέλος. Δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να επιτευχθεί και αυτό δεν γίνεται να μην το αναγνωρίζουμε.
...

Υ.Γ.: Πολύ σημαντική η δουλειά που έγινε από τους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού σχετικά με τα συμβόλαια που ξεφορτώθηκε η ομάδα τούτο το καλοκαίρι. Ειδικά αυτά των Βράνιες, Τάνκοβιτς, Λε Ταλέκ, Καρίμ Ανσαριφάρντ και Μπακάκη με τους δύο τελευταίους να ολοκληρώνουν σήμερα τη συνεργασία τους με την ΑΕΚ. Να σταθώ λίγο στον Μιχάλη Μπακάκη και να του πούμε μέσα από την καρδιά μας να είναι καλά, να πετύχει ό,τι και να κάνει, να δει την οικογένειά του όπως ονειρεύεται και ένα μεγάλο και αληθινό ευχαριστώ για την προσφορά του στην ΑΕΚ από τα δύσκολα χρόνια έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παρουσία ξανά σε ομίλους Champions League! Πέτυχε πράγματα που άλλοι δεν είδαν ποτέ με την φανέλα της ΑΕΚ και ας ήταν και σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές. Ήταν μέλος μιας παρέας υπέροχης που έγραψε ιστορία, γιατί πάντα οι παρέες το καταφέρνουν. Να τον έχει ο Θεός καλά και τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την προσφορά του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...