Ολυμπιακός: Η δημιουργική και επιθετική αύρα του Μπιέλ και η μεταγραφή Μαρσέλο που είναι βγαλμένη από άλλες εποχές

Ολυμπιακός: Η δημιουργική και επιθετική αύρα του Μπιέλ και η μεταγραφή Μαρσέλο που είναι βγαλμένη από άλλες εποχές

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η δημιουργική και επιθετική αύρα του Μπιέλ και η μεταγραφή Μαρσέλο που είναι βγαλμένη από άλλες εποχές

bet365

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ξεσήκωσε στο ντεμπούτο του το Καραϊσκάκη, δίνοντας στοιχεία που έλλειπαν στον Ολυμπιακό την ώρα που η μεταγραφή Μαρσέλο μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ναι ο Πεπ Μπιέλ από ειδησεογραφικής πλευράς ήταν κάπως... άτυχος διότι το ντεμπούτο του στην 11άδα του Ολυμπιακού συνέπεσε χρονικά με τη σπουδαία προσθήκη του Μαρσέλο. Όμως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν πτοήθηκε σε κάτι. Μπήκε στο γήπεδο και έκανε τη δουλειά του.

Αυτά που ξέρει να κάνει. Και ασίστ και γκολ αλλά το σημαντικότερο πολύ καλός σε στατικές φάσεις, κάτι που έλλειπε από τον Ολυμπιακό. Ήταν λογικό και επόμενο με αυτή τη δημιουργική και επιθετική αύρα που έδωσε στην ομάδα του Κορμπεράν οι Πρωταθλητές να πάνε με ένα 2-0 στο α' μέρος στα αποδυτήρια.

Στο β' μέρος τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο. Το 2-1 του Μεντόσα με το πολύ καλό του φάουλ αποσυντόνισε κάπως τον Ολυμπιακό - χωρίς αυτό όμως να επηρεάσει ανάλογα τη ροή του ματς - που είχε όμως μετά φάσεις με τον Ουί Τζο Χουάνγκ, το δοκάρι του Ραντζέλοβιτς αλλά και το εύστοχο πέναλτι του Ελ Αραμπί για το 3-1. Τελικώς τέλος καλό και όλα καλά με τον Ολυμπιακό να είναι πιο καλός του αντιπάλου του σε σημαντικό διάστημα του ματς για να πάρει αυτή τη νίκη.

Σε επίπεδο πρωταγωνιστών εκτός από τον Μπιέλ στα δικά μου μάτια σημαντική ήταν η επάνοδος του Ρέτσου ως δεξί μπακ. Ο Ρέτσος στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό έκανε μία καλή προσπάθεια στη δεξιά πλευρά, όπου είχε τον Ραντζέλοβιτς ο οποίος δεν φημίζεται για τα αμυντικά του προσόντα. Επίσης για ακόμα ένα ματς βοήθησε αισθητά και ο χαφ Ίνμπομ Χουάνγκ. Υπό μία έννοια μπορούμε να σταθούμε και στον Μπουχαλάκη καθώς σκόραρε βάζοντας και ωραίο γκολ.

ΜΑΡΣΕΛΟ1

Η μεταγραφή του Μαρσέλο που τα... σκεπάζει όλα

Η αλήθεια είναι πως ένα ματς όπως το Ολυμπιακός - Ιωνικός δεν μπορεί να επισκιάζει μία τεράστια μεταγραφή όπως αυτή του Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος μπακ είναι μία προσθήκη για τον Ολυμπιακό βγαλμένη από άλλες εποχές. Εποχές με Ντέταρι, Ζιοβάνι, Ριβάλντο ή ακόμα και με Σαβιόλα, Αμπιντάλ και Καμπιάσο.

Ο Βραζιλιάνος άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι απλά το απόλυτο... μπαμ του καλοκαιριού. Είναι ένα από τα πιο μεγάλα μεταγραφικά... χτυπήματα ever σε ελληνικό επίπεδο και το καταλαβαίνει κανείς όχι μόνο από το βιογραφικό του αλλά και από την αίσθηση που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο. Και εάν εμείς σε αυτά που γράφουμε μπορεί να μην είμαστε τόσο πειστικοί τα λέει μία χαρά στο Gazzetta ο Ρομπέρτο Κάρλος.

Ο Ολυμπιακός στο φετινό καλοκαίρι έχει κάνει ορισμένες τρομερά ποιοτικές προσθήκες. Και μπορεί η προσθήκη Μαρσέλο να είναι μία μεταγραφική... βόμβα, όμως οι Πειραιώτες πήραν με 6 εκατ. ευρώ τον φοβερά ποιοτικό Ισπανό Μπιέλ ενώ ο Κορεάτης χαφ Ίνμπομ Χουάνγκ είναι δεδομένα παίκτης που σε ανεβάζει επίπεδο. Με την επάνοδο και Βρσάλικο ο Ολυμπιακός θα έχει και μία έξτρα μεγάλη προσωπικότητα για τα άκρα της άμυνάς του.

Δεν τα λες και λίγα όλα αυτά. Φυσικά δεν είναι μόνο ο πήχης των προσδοκιών αλλά και το τι θα δει κανείς στο γήπεδο. Όμως όταν μιλάμε για παίκτες επιπέδου Μαρσέλο έχουμε να κάνουμε με περιπτώσεις που δίνουν προσωπικότητα και χαρακτήρα σε μία ομάδα και σε μία θέση που τα χρειάζεται αυτά τα στοιχεία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.