Ο Μαρσέλο και η ενίσχυση των 10 τελευταίων ημερών

Ο Μαρσέλο και η ενίσχυση των 10 τελευταίων ημερών

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Μαρσέλο και η ενίσχυση των 10 τελευταίων ημερών

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το εντυπωσιακό φινάλε του Ολυμπιακού στις μεταγραφές, που δημιουργεί ξανά μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο του.

Δεν χρειάζεται να πεις πολλά για τον Μαρσέλο και όποιος το κάνει υπάρχει κίνδυνος και να εκτεθεί. Όχι ο Βραζιλιάνος δεν θα έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και θα βγάζει φωτιές από το στόμα. Όχι, δεν θα βγει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της χώρας μας, πρώτος σκόρερ ένας αριστερός μπακ. Πιθανόν δεν θα βγει καν ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, δεν είναι όμως αυτό το νόημα αυτής της μεταγραφής και όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν ξέρει απλώς το μέγεθος του Μαρσέλο.

Δεν μιλάμε για ένα μεγάλο όνομα, δεν μιλάμε για μία ακριβή μεταγραφή αεροδρομίου, μιλάμε για έναν εκτός ελληνικής πραγματικότητας ποδοσφαιριστή. Όταν η Παρί πήρε τον Μέσι, πολλοί είπαν ότι ο Αργεντινός πλέον δεν είναι στα καλύτερά του και αγωνιστικά ίσως να μην την ωφελήσει όσο φαντάζονται στο Παρίσι. Ενδεχομένως και να δικαιώθηκαν την πρώτη σεζόν και να δικαιωθούν γενικά. Ε, και; Η ιστορία έγραψε ότι ο Μέσι φόρεσε τη φανέλα της Παρί και πάτησε το χορτάρι του γηπέδου της. Αυτό έφτανε, δεν χρειάζονταν και πολλά περισσότερα. Ετσι και με το Μαρσέλο, ακόμη κι’ αν δεν κάνει την διαφορά στο χορτάρι τους επόμενους οκτώ εννιά μήνες, η μεταγραφή του, έχει κάνει ήδη την δουλειά της για τον Ολυμπιακό. Το club έγινε viral για μερικά 24ωρα στον πλανήτη ποδόσφαιρο και κάθε ένας σκέφτηκε, «κάτι καλό θα συμβαίνει εκεί για να πηγαίνει ο Μαρσέλο…» Μιλάμε για τον παίκτη που έπαιξε μόνο στη Ρεάλ, που έγινε θρύλος των θρύλων, που κατέκτησε τα πάντα και που για μία δεκαετία ήταν το καλύτερο αριστερό μπακ στον πλανήτη ποδόσφαιρο, θέση την οποία είναι πιθανό να του επιφυλάσσει ο ιστορικός του μέλλοντος και για τον ever καλύτερο αριστερό μπακ ή έναν από τους δύο τρεις καλύτερους ever.

Ο Μαρσέλο προφανώς δεν ήρθε στην Ελλάδα για τα λεφτά. Τα τριπλάσια ή τετραπλάσια λεφτά που πήρε από τον Ολυμπιακό θα τα έβρισκε αν έκανε ένα περίπατο στην Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ. Αρα το κίνητρο δεν ήταν οικονομικό. Ποιο ακριβώς ήταν για να διαλέξει τον Ολυμπιακό θα το μάθουμε όταν αρχίζει να παίζει, διότι προφανώς δεν έχει να αποδείξει τίποτα, αλλά έχει να δείξει τις προθέσεις του και κυρίως το ενδεχόμενο να θέλει να νιώσει ξανά σημαντικός για μία ομάδα. Όπως και να έχει, ακόμη κι’ αν δεν ακουμπήσει την μπάλα που λένε, η μεταγραφή του παραμένει μία τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό και πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα σε όσους βοήθησαν να επιτευχθεί.

Αυτή όμως η προσθήκη ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πριν από αυτήν υπήρξαν άλλες τρεις τις τελευταίες δέκα ημέρες, που μαζί με αυτή του κεντρικού χαφ Χουάνκ, αλλάζουν τελείως τη δυναμική του Ολυμπιακού. Οι δύο Χουάνγκ, ο Πεπ Μπιέλ και ο Μπόουλερ, με κερασάκι τον Μαρσέλο, είναι πραγματικά σοβαρές μεταγραφές και προσθήκες. Μιλάμε για μεταγραφές που το συνολικό πληρωτέο κόστος τους αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Προσέξτε όχι ή αξία τους, αλλά τα χρήματα που δόθηκαν τώρα στις ομάδες τους για να αποκτηθούν. Πέρα όμως από τα χρήματα, μιλάμε και για δεδομένα καλούς ποδοσφαιριστές και πρωταγωνιστές στις ομάδες τους.

Δεν μιλάμε για περιπτώσεις Ζινκερνάγκελ που ο Ολυμπιακός είχε την ελπίδα ότι θα του βγει, αλλά όχι και την ασφάλεια ότι αυτός ο παίκτης δεδομένα κάνει την διαφορά. Ο Μπιέλ, οι Χουάνγκ, δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί και κάποιος από αυτούς να μην πιάσει, να μην ταιριάξει, να μην κολλήσει με τον Ολυμπιακό, αλλά η ποιότητα, η δυναμική τους και αυτά που έκαναν μέχρι χθες, όχι πριν μερικά χρόνια, στις ομάδες τους, δεδομένα εκτοξεύουν την ποιότητα του ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ένα μεταγραφικό φινάλε που ενισχύει αφάνταστα τον Ολυμπιακό και που δημιουργεί ξανά προσδοκίες υψηλές στους φίλους του. Με μία σημαντική λεπτομέρεια. Ολοι αυτοί θα πρέπει να γίνουν ομάδα μέσα από επίσημα και μάλιστα δύσκολα ματς, όπως για παράδειγμα αυτό με τη Ναντ την ερχόμενη Πέμπτη. Δεν θα είναι εύκολο και θα έρθουν σίγουρα στραπάτσα. Λογικά αυτόν τον Ολυμπιακό που φτιάχτηκε στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ως ρόστερ, θα τον δούμε ως ομάδα στο χορτάρι, στα φόρτε του, μετά την διακοπή για το Μουντιάλ. Τις επόμενες επτά – οκτώ εβδομάδες θα βλέπουμε μικρές δόσεις του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.