Ο Άρης τσεκάρει την περίπτωση του Τσέχου Ματσέι Βίντρα

Ο Άρης τσεκάρει την περίπτωση του Τσέχου Ματσέι Βίντρα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης τσεκάρει την περίπτωση του Τσέχου Ματσέι Βίντρα

bet365

Η προσθήκη φορ περιοχής είναι στο μεταγραφικό πλάνο του Άρη και προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζεται η περίπτωση του 30χρονου Τσέχου Ματέι Βίντρα ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπέρνλι.

Αναμφίβολα πρόκειται για ενδιαφέρουσα περίπτωση επιθετικού δεδομένου του ότι ο Τσέχος έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας στην Αγγλία και πρόσφατα έμεινε ελεύθερος έπειτα από μια τετραετία στην Μπέρνλι. Η αγγλική ομάδα είχε δαπανήσει ποσό άνω των 12 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του το 2018. Είχε προηγηθεί η εξαιρετική σεζόν του με την Ντέρμπι Κάουντι όπου με 20 γκολ είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Championship. Η Ντέρμπι Κάουντι τον είχε αγοράσει από τη Γουότφορντ έναντι 9.4 εκατ. ευρώ. Γενικώς, αν προσθέσει κανείς τα ποσά που επένδυσαν οι ομάδες για να αποκτήσει τα δικαιώματά του θα καταλήξει στα 36.5 εκατομμύρια ευρώ με αφετηρία τα τρία εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει η Ουντινέζε για να τον αγοράσει από την Μπάνικ Οστράβα τον Ιούλιο του 2010.

Στην ιταλική ομάδα δεν είχε βρει τις ευκαιρίες που περίμενε καθώς στην επαγγελματική ομάδα δεν αγωνίστηκε σε περισσότερα από τέσσερα παιχνίδια μετρώντας ένα γκολ αλλά η Ουντινέζε δεν έκανε απλά απόσβεση της επένδυσης αλλά έβγαλε πολλά περισσότερα καθώς τον πούλησε έναντι 8.4 εκατ. ευρώ στη Γουότφορντ το καλοκαίρι του 2015.

Με τη φανέλα της τελευταίας ο Βίντρα έκανε τις καλύτερες ή μάλλον τις πιο παραγωγικές χρονιές του καθώς σε 95 αγώνες σημείωσε 35 γκολ και μοίρασε 15 ασίστ και ακολουθούν αυτές με την Μπέρνλι (97 αγώνες, 12 γκολ, 10 ασίστ). Αγωνιζόμενος στην Ντέρμπι Κάουντι έπαιξε σε 80 παιχνίδια με απολογισμό τα 27 γκολ και τις πέντε ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του έχει 372 αγώνες με 100 γκολ.

Διεθνής από το 2014

Ο Ματέι Βίντρα έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Τσεχίας και φυσικά είναι συμπαίκτης του Γιάκουμπ Μπραμπετς. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ανδρών της Τσεχίας το 2014 για να ακολουθήσουν 44 αγώνες (σε [προκριματικές αλλά και τελικές φάσεις διεθνών διοργανώσεων) με επτά γκολ. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν τον Νοέμβριο του 2021 απέναντι στην Εσθονία και το τελευταίο του γκολ απέναντι στο Κουβέιτ στο ίδιο διάστημα.

Το σενάριο επαναπατρισμού και η αποθεραπεία στο γόνατο

Ο Ματέι Βίντρα είναι ελεύθερος από τις αρχές του καλοκαιριού έπειτα από μια τετραετία στην Μπέρνλι. Καθώς οι εβδομάδες περνούσαν και ο 30χρονος επιθετικός δεν είχε ομάδα, αναπτύχθηκαν σενάρια επιστροφής του στη χώρα του και πιο συγκεκριμένα στη Σπάρτα Πράγας. Ωστόσο, ο ίδιος απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα με δηλώσεις του σημείωσε ότι θα χρειαστεί χρόνο αποθεραπείας έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που η περίπτωση του Βίντρα, ανεξαρτήτως του ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βάσει του βιογραφικού του και της ικανότητάς του στο σκοράρισμα, είναι δύσκολο να απασχολήσει στην παρούσα φάση.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα