ΚΕΔ: Ο Μπένετ έγινε γρήγορα «ευάλωτος» και βρίσκεται σε δύσκολη θέση

Δημήτρης Τομαράς
ΚΕΔ: Ο Μπένετ έγινε γρήγορα «ευάλωτος» και βρίσκεται σε δύσκολη θέση

bet365

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα με το... καλημέρα και το Gazzetta αναλύει το status του.

Ήταν εμφανές πως ανεξάρτητα από την αμφισβήτηση που υπήρξε προς το πρόσωπο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ προς το τέλος της θητείας του, ο Στιβ Μπένετ θα είχε δύσκολο ρόλο στη διαδοχή του συμπατριώτη του στην ηγεσία της ΚΕΔ. Και διότι ο Κλάτενμπεργκ έχει πιο ισχυρή προσωπικότητα αλλά και επειδή φέτος είναι μία χρονιά πολύ πιο ειδικών συνθηκών δεδομένου του ισχυρότατου ανταγωνισμού.

Πάμε να δούμε λοιπόν τα «τι» και «πώς» στην περίπτωση του Άγγλου βετεράνου ρέφερι τον οποίο πρότεινε η διοίκηση Μπαλτάκου και υπερψηφίστηκε ως επιλογή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία (εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε επί Κλάτενμπεργκ) έχει αναλάβει και τη συνολική αμοιβή των μελών της ΚΕΔ. Δηλαδή, στη (μειωμένη συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες σεζόν) αμοιβή της ΚΕΔ δεν «συμμετέχουν» ούτε «μεγάλες ομάδες» ούτε η UEFA.

Γιατί, λοιπόν, ο Μπένετ, λόγω της επιλογής ελληνικής διαιτητικής ομάδας στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και όσων ακολούθησαν είναι πλέον σε δύσκολη θέση...

1) Αθέτηση της συμφωνίας για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι: Ναι, το Πρωτάθλημά μας δυστυχώς έχει πολλή καχυποψία. Όταν λοιπόν υπάρχει συμφωνία των «μεγάλων» ομάδων για ξένους ρέφερι σε όλα τα ντέρμπι και δεν τηρείται στο δεύτερο ντέρμπι της σεζόν (διότι στο Αρης - ΠΑΟΚ είχε τηρηθεί), υπάρχει θέμα.

2) Αντί να βοηθήσει τους Έλληνες διαιτητές τους... απαξίωσε: Η επιλογή του Σιδηρόπουλου ήταν αυτή που βρέθηκε στο στόχαστρο για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Όταν λοιπόν η κατάσταση είναι τέτοια που φτάνουμε στο σημείο σοβαρού ενδεχόμενου αναβολής ενός ντέρμπι για να μην το σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος τότε και ο ίδιος ο διεθνής ρέφερι απαξιώνεται και στο πρόσωπό του και οι υπόλοιποι Έλληνες διαιτητές. Ο Μπένετ είπε πως ήθελε έτσι να στηρίξει τους Έλληνες διαιτητές αλλά το αποτέλεσμα ήταν το αντίστροφο!

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

3) Η σύσταση της διοίκησης της ΕΠΟ για αλλαγή διαιτητή: Η ΚΕΔ είναι μία ανεξάρτητη Αρχή. Όταν η διοίκηση της ΕΠΟ ζητά από τον επικεφαλής της να ακυρώσει έναν ορισμό είναι σαν να ακυρώνει την υπόσταση της ΚΕΔ και να επεμβαίνει στη λειτουργία της. Εδώ η ΕΠΟ βέβαια λειτούργησε... πυροσβεστικά. Για να μην φτάσουμε σε διακοπή Πρωταθλήματος. Αυτό όμως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

4) Η τεράστια πίεση στον Μπένετ: Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής με όλα όσα έχουν συμβεί δέχεται πολύ μεγάλο πρέσινγκ. Τεράστια πίεση που δεν είναι βέβαιο αν μπορεί να τη διαχειριστεί. Το κλίμα γίνεται ήδη βαρύ για αυτόν (με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να τον... αδειάζουν με τον τρόπο τους και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ζητάει αποχώρησή του, αλλά την ΕΠΟ να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα). Στο ενδεχόμενο να προκύψουν νέα προβλήματα ενδέχεται να βρεθεί σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ. Το εάν θα μπορέσει να βγάλει τη σεζόν ως αρχιδιαιτητής θα φανεί στα επόμενα... κρας τεστ που θα έχει μπροστά του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα