Ολυμπιακός: Η ανάγκη να πάρει περισσότερα από τις μεταγραφές και η έξτρα πίεση στον Κορμπεράν

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η ανάγκη να πάρει περισσότερα από τις μεταγραφές και η έξτρα πίεση στον Κορμπεράν

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τρία παιχνίδια μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά σ' αυτή τη συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη και την ήττα από τη Ναντ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Θα μπορούσαν δύο νίκες στο Πρωτάθλημα σε ένα διάστημα μίας εβδομάδας και στη... χειρότερη μία ισοπαλία με τη Φράιμπουργκ (την ερχόμενη Πέμπτη στο Φάληρο) να δώσουν μία άλλου τύπου και έξτρα ώθηση στον Ολυμπιακό και αγωνιστικά και ψυχολογικά αυτήν την περίοδο μετά την ήττα στη Γαλλία;

Η απάντηση είναι πως ναι θα μπορούσαν για τα καλά. Θα μπορούσαν να αλλάξουν για τα καλά τα πράγματα υπέρ των Πρωταθλητών.

Ο Ολυμπιακός αρχής γενομένης από την Κυριακή έχει μία τριάδα αγώνων με Βόλο, Φράιμπουργκ (εντός) και με Άρη εκτός έδρας όπου έχει αυτό το «πρέπει» για το αποτέλεσμα. Τρία ματς σε Πρωτάθλημα και Europa League. Προφανώς και για βελτιωμένη εικόνα στο γήπεδο, όμως τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη σημασία σε αυτή τη χρονική συγκυρία για όλη την ομάδα.

Έχει αξία το αποτέλεσμα σε αυτά τα ματς και από αγωνιστικής πλευράς και ως προς την ουσία αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας. Θα πρέπει δηλαδή το... ταμείο να βγει στο συν.

ΝΤΕ ΛΑ ΦΟΥΕΝΤΕ

Περιμένει παραπάνω από παίκτες όπως οι Ντε Λα Φουέντε, Ουί Τζο Χουάνγκ και όχι μόνο

Αφήνοντας στην άκρη την περίπτωση του Ζίνκερναγκελ που αποφασίστηκε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σταντάρ Λιέγης ο Ολυμπιακός θέλει αρκετά παραπάνω θετικά στοιχεία από τις νέες προσθήκες του. Ναι ο Μπιέλ με τον Ίνμπομ Χουάνγκ τον έχουν βοηθήσει αισθητά, αλλά δεν είναι οι μόνες μεταγραφές.

Ρίχνοντας μία ματιά στην αποστολή για το ματς με το Βόλο, αν εξαιρέσουμε τον Μπόουλερ που τώρα μαθαίνει την ομάδα και τους συμπαίκτες του υπάρχουν περιπτώσεις όπως οι Ντε Λα Φουέντε και Ουί Τζο Χουάνγκ, από τους οποίους οι προσδοκίες είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Υπάρχει ο Βρσάλικο, που είχε προβλήματα τραυματισμών και γυρίζει τώρα. Ο Κροάτης, άλλωστε, αποκτήθηκε για να παίζει βασικός. Υπάρχει ο Ρέτσος, ένα ελληνόπουλο που μπορεί να δώσει πράγματα. Γενικά ο Ολυμπιακός έχει αρκετά νέα αποκτήματα στα οποία ποντάρει για τη συνέχεια.

Οσο για τον κόουτς Κορμπεράν; Προσωπικά κατέγραψα την άποψή μου μετά το Ναντ - Ολυμπιακός. Δεν του βγήκε το αρχικό σχέδιο με τρεις στόπερ αλλά και δύο ακραίους μπακ στη Γαλλία, όπως γενικά δεν του πήγαν και οι αλλαγές στο παιχνίδι. Υπάρχει σίγουρα μία έξτρα πίεση πάνω του από τη στιγμή που στο τελευταίο διάστημα του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είχε βιώσει την αποτυχία με τη Μακάμπι Χάιφα. Όποιος προπονητής και να ερχόταν σε αυτή τη φάση στον Ολυμπιακό θα το βίωνε αυτό.

Με άλλα λόγια η πρότερη κατάσταση του ασκεί παραπάνω πρέσινγκ και το ξέρει καλά αυτό ο Ισπανός τεχνικός. Κάθε προπονητής κρίνεται και από τα αποτελέσματα και το δύσκολο και το... μείον για τον Ολυμπιακό αυτής της περιόδου είναι πως θέλει και τα αποτελέσματα αλλά και καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Και για αυτό μετράει και για το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών ο Ολυμπιακός να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στα προσεχή ματς.

Κάτι που δεν είναι εύκολο σε ένα διάστημα με τραυματισμούς σημαντικών παικτών στο οποίο ο Κορμπεράν προσπαθεί και εκείνος να βρει τα... πατήματά του και να δει το τι ταιριάζει πιο καλά στην ομάδα του. Το ζητούμενο στο τέλος της ημέρας δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα τα χρειάζεται αυτά τα αποτελέσματα και θα μετρήσει ότι στα δύο από τα τρία ματς αυτά θα παίζει στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος του φτιάχνει εξαιρετική ατμόσφαιρα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.