Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ο «πολεμιστής» που λατρεύει την Ελλάδα (vids)

Νότης Χάλαρης
Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ο «πολεμιστής» που λατρεύει την Ελλάδα (vids)

bet365

Πείσμα. Η λέξη που μπορεί να συνοδεύσει άρτια το όνομα του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναβαθμίσει τον ΟΦΗ και δίνει την ευκαιρία στο Gazzetta σας θυμίσει ποιος είναι.

«Δεν το περίμενα να φύγει από τη Λεγανές ο Γκερέρο». Αυτή η φράση έρχεται να κουμπώσει δίπλα στα δημοσιεύματα των ισπανικών ΜΜΕ, το καλοκαίρι του 2018, πως ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο έχει θέσει ως προτεραιότητα την παραμονή του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στη Λεγανές. Τα παραπάνω τα είχε πει ο Γκαριτάνο, λίγο πριν ο Ισπανός φορ ανακοινώθει από τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός κόουτς ήταν ο άνθρωπος που ζήτησε τον έμπειρο επιθετικό στην ομάδα και τον είχε μαζί του για δύο χρόνια πριν επιλέξει τον δρόμο της Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια περιπλάνησης, ο Γκερέρο επιστρέφει στη χώρα μας, αυτή τη φορά για χάρη του ΟΦΗ και το Gazzetta σας κάνει μία... περιπλάνηση στην καριέρα του.

οφη

«Πολεμιστής» και λάτρης της Ελλάδας

Δεν είναι τυχαία η λέξη. Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο πάλεψε για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα και το δείχνει και μέσα στο γήπεδο με τις μονομαχίες. Ωστόσο, δεν είναι «πολεμιστής» μόνο στο παρατσούκλι αλλά και στο... όνομα.

Συγκεκριμένα, το όνομά του στα ισπανικά σημαίνει «πολεμιστής» με τον ίδιο να αποδεικνύει πως μόνο τυχαίο δεν είναι. Από την άλλη, από την εποχή που ήταν στον Ολυμπιακό, είχε δείξει πόσο του αρέσει η Ελλάδα. Όχι μόνο οι ομορφιές της αλλά και η ιστορία της, κάτι που έπαιξε ρόλο στο να επιστρέψει για χάρη του ΟΦΗ.

οσφπ

Υπομονή μέχρι τα... 23!

Γεννημένος στο Τολέδο της Ισπανίας, ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο θαύμασε τον πατέρα του, Κάρλος να κοσμεί τα ισπανικά γήπεδα τη δεκαετία του '90. Ήταν απίθανο να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και από πολύ νεαρή ηλικία γράφτηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Το γεγονός πως ο γονιός του είχε κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, τον έφερε στους «ροχιμπλάνκος».

Έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια, έχοντας πλάι του τον Νταβίντ Ντε Χέα, με τον οποίο μοιράστηκαν τα αποδυτήρια της ισπανικής ομάδας. Το ταλέντο φάνηκε από την αρχή σε θέση εξτρέμ και φορ. Για αυτό και η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίζει να τον... κλέψει.

οφη

Μετά από μόλις μία σεζόν, κατέληξε στη Χετάφε όπου και παρέμεινε μέχρι τα 17 του. Με τον χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα να δείχνει ένα... μακρινό πλάνο, ο Γκερέρο αποφάσισε να πάει πίσω στην Τολέδο για να πάρει ματς στα πόδια του. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν να ψάχνεται μέχρι και τα 23 του (!) για να ανέβει επίπεδο.

Συγκεκριμένα, τόσο η Τολέδο, όσο και οι Ράγιο Βαγιεκάνο, Αλμπαθέτε και Σπόρτινγκ Χιχόν Β', έπαιζαν στην τέταρτη κατηγορία Ισπανίας. Με την τελευταία, όμως, δύο γεμάτες σεζόν ήταν αρκετές για να τον προωθήσουν στην πρώτη ομάδα (13 τέρματα σε 30 συμμετοχές και 16 γκολ σε 21 συμμετοχές), με αποτέλεσμα, σε ηλικία 23 ετών, να κάνει ντεμπούτο στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Ο «έρωτας» του Γκαριτάνο

Το καλοκαίρι του 2016, στην ισπανική αγορά υπάρχει ένας... χαμός. Ο Άνχελ Γκερέρο δεν ήθελε να ανανεώσει με την Σπόρτινγκ Χιχόν και ο Γκαριτάνο είχε κάνει τα... πάντα για να τον πάρει στη Λεγανές. Σίγουρα δεν ήταν επιθετικός του... γκολ αλλά τα 16 τέρματα σε 94 παιχνίδια και ο τρόπος παιχνιδιού με τον οποίο έπαιζε, ήταν αυτό που ήθελε ο Ισπανός κόουτς.

Τελικά, το happy end ανήκε στη Λεγανές, η οποία με ελεύθερη μεταγραφή, τον έκανε δικό της και μέσα σε δύο χρόνια, του εκτόξευσε την καριέρα. Δεν ήταν τόσο το σκοράρισμα (δέκα γκολ σε διετία) αλλά ο τρόπος που κινούταν στον αγωνιστικό, δίνοντας τον κατάλληλο χώρο στους συμπαίκτες του.

Από τη σιγουριά της ανανέωσης στα... δίχτυα του Μαρτίνς!

Το καλοκαίρι του 2018 ο Άνχελ Γκερέρο βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Λεγανές για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Η αποχώρηση του Γκαριτάνο έπαιξε τον ρόλο της στην τελική απόφαση αλλά ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο είχε δείξει πως τον ήθελε διακαώς για να παραμείνει.

Την ίδια περίοδο, ο Πέδρο Μαρτίνς έπαιρνε στα χέρια του τις τύχες του Ολυμπιακού και προσπαθούσε να δημιουργήσει μία ομάδα από την αρχή. Ο Ισπανός φορ ήταν ανάμεσα στους παίκτες που ζήτησε και η ευκαιρία για συμμετοχή στην Ευρώπη, δεν άφησε σε δεύτερες σκέψεις τον έμπειρο επιθετικό.

Πριν συμβεί αυτό, οι οπαδοί της ομάδας του δίνουν το βραβείο «Jugador Cinco Estrellas», ως τον πιο εργατικό ποδοσφαιριστή της σεζόν στη Λεγανές. Αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα. Οι Πειραιώτες κινούνται με γρήγορες κινήσεις και κλείνουν τον Γκερέρο με ελεύθερη μεταγραφή. Το νούμερο «9» είναι δικό του και ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μένει για 1,5 χρόνο στο «λιμάνι».

Παραστάσεις, Ευρώπη, επαναπατρισμός και... ΟΦΗ

Τα πράγματα στη συνέχεια δεν είχαν την ίδια πορεία. Μπορεί στη Λεγανές τα λίγα γκολ να ήταν κάτι που «πέρναγε» αλλά στον Ολυμπιακό δεν ήταν το ίδιο. Παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα, ο Ισπανός μάτωσε μόλις 16 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 62 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Έτσι, τον Γενάρη του 2020, αποχώρησε με δανεισμό για τη Λεγανές, βάζοντας το τέλος της πορείας του στους «ερυθρόλευκους».

Ακολούθησε η πορεία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ και έπειτα η επιστροφή στην Ισπανία για χάρη της Ράγιο Βαγιεκάνο αλλά και της Ίμπιζα. Στην τελευταία έπαιξε σε 36 ματς, έχοντας δύο γκολ και τρεις ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας την περσινή σεζόν.

Η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν... μονόδρομος για τον ίδιο για να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έμεινε ελεύθερος και τον πρόσθεσε στη επιθετική γραμμή του. Ένας παίκτης που ξέρει τι εστί ελληνικό ποδόσφαιρο, του αρέσει η χώρα και είχε... εντυπωσιαστεί από το Γεντί Κουλέ, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα