Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πάρτι κορυφής με «διαστημικό» Αϊτόρ (vids)!

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο Αϊτόρ πέτυχε το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του (44', 54' φάουλ - 70' πλασέ) και ο Παναθηναϊκός κοιτάζει τους πάντες από ψηλά με 5/5, νικώντας και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Γκάνεα, δεξιός ο Σάντσες και ο Πούγγουρας με τον Σάρλια στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 37'. Στη θέση του πέρασε ο Ιωαννίδης.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα του Θανάση Στάικου ο Σούλης υπερασπίστηκε την εστία μέχρι το 23' όπου χτύπησε σοβαρά και την θέση του πήρε ο Αθανασίου. Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Δεξιός μπακ-χαφ ο Σόρια, αριστερός ο Ποζνάνσκι. Καραχάλιος, Μπιλμπάο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ροσέρο και Τζίμας πίσω από τον Παμλίδη στο 5-4-1 των φιλοξενούμενων.

Ο Αϊτόρ είχε το... κλειδί του πούλμαν!

Η εξαιρετική οργάνωση του ΠΑΣ Γιάννινα πίσω από την μπάλα που περίμενε στο μισό γήπεδο με άριστες αλληλοκαλύψεις, η έλλειψη συνεργασιών του Παναθηναϊκού από τα πλάγια και οι λίγες ενέργειες από τον άξονα, έφεραν το πρώτο ημίχρονο στα μέτρα των φιλοξενούμενων. Το Τριφύλλι δεν μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες και είχε εγκλωβιστεί, χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό. Μία σέντρα σουτ του Γκάνεα βρήκε στο δοκάρι, στο 15' ο Σούλης μπλόκαρε το σουτ του Αϊτόρ ενώ πέντε λεπτά αργότερα η νέα προσπάθεια του Ισπανού πέρασε άουτ.

Στο 23' η σύγκρουση του Σούλη με τον Σπόραρ έβγαλε... νοκ-άουτ αρχικά τον νεαρό πορτιέρε και στη συνέχεια τον φορ των ''πρασίνων᾽, το παιχνίδι ξεκίνησε μετά από δέκα λεπτά, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να κυκλοφορήσει με ταχύτητα την μπάλα. Το ημίχρονο πήγαινε... σβηστά προς το 0-0 αλλά ο Αϊτόρ είχε και πάλι την λύση! Ο συνήθης ύποπτος της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο 44', η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος και κατέληξε στο πλεκτό του Αθανασίου. Από μία στατική φάση, το Τριφύλλι βρήκε ξανά λύση, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό αλλά και την ΑΕΚ.

Πάρτι κορυφής και 5/5!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, να ψάχνει δεύτερο γκολ(στο 46' ο Μπερνάρντ πήρε την θέση του Κουρμπέλη), το οποίο και βρήκε στο 54'. Ο Αϊτόρ και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0, μετά και το τραγικό λάθος του Αθανασίου που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Η κακή εκτίμηση του νεαρού τερματοφύλακα έβαλε από νωρίς... τέλος στη σεμνή τελετή. Οι ''πράσινοι'' έριξαν ρυθμούς. Οι περισσότεροι.

Ένας, όμως, ήταν και είναι ασταμάτητος. Ο Αϊτόρ με ατομική ενέργεια στο 70', πάτησε περιοχή από τον άξονα και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο κόσμος στις κερκίδες έστησε ένα μεγάλο πάρτι, ζήτησε διπλό στη Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 5/5 και να συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

MAN OF THE MATCH: Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ βρίσκεται σε απίθανη κατάσταση και οδηγεί τον Παναθηναϊκό από νίκη σε νίκη. Απόψε σκόραρε τρεις φορές. Δύο από απευθείας εκτελέσεις φάουλ και μία στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχει συμμετοχή στα 8 από τα 9 φετινά γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα και κάνει θραύση!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άνταμ Τσέριν. Ακόμη ένα πολύ καλό ματς από τον Σλοβένο μέσο στο κέντρο του Τριφυλλιού. Άριστος ανασταλτικά, σωστές με την μπάλα στα πόδια, απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία του ΠΑΣ Γιάννινα να φανεί απειλητικός στο επιθετικό τρανζίσιον. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάκιστες επιλογές, δεν κρατούσαν την μπάλα και όταν έφταναν έξω από την περιοχή, οι επιλογές ήταν εντελώς άστοχες. Η ομάδα του Στάικου δεν έκανε ούτε υποψία ευκαιρίας στη Λεωφόρο και έτσι είναι αδύνατο να διεκδικήσεις κάτι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο νεαρός πορτιέρε, Βασίλης Αθανασίου, στο 54' έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και έκανε το μεγαλύτερο λάθος του αγώνα που επί της ουσίας... καθάρισε το ματς για τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα και ιδιαίτερα λάθη η διαιτησία του Κουτσιαύτη και των βοηθών του απόψε στη Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με έναν... διαστημικό Αϊτόρ που πέτυχε χατ-τρικ, νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 3-0, έκανε το 5/5 και έφτασε τους 15 βαθμούς. Η διακοπή του πρωταθλήματος θα τον βρει μόνο πρώτο, έχοντας απόλυτη ηρεμία για επιπλέον δουλειά και βελτίωση ενόψει της συνέχειας της SL1.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα