ΑΕΚ: Η παρουσία του Σιντιμπέ, τα τελειώματα του Φαν Βέερτ και το κλίμα με Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η παρουσία του Σιντιμπέ, τα τελειώματα του Φαν Βέερτ και το κλίμα με Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η παρουσία του Σιντιμπέ, τα τελειώματα του Φαν Βέερτ και το κλίμα με Αλμέιδα

bet365

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ ανεβάζει ρυθμούς, έχοντας εγκλιματιστεί στο περιβάλλον της ΑΕΚ. Η παρουσία του στην προπόνηση της Τετάρτης στα Σπάτα, όπως και εκείνης του επίσης «νέου» Τομ Φαν Βέερτ, σε ένα πρόγραμμα που έγινε ξανά σε ευχάριστο κλίμα υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Η προσθήκη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με την Εθνική Γαλλίας, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο ρόστερ της ΑΕΚ αναμφισβήτητα αναβαθμίζει την κιτρινόμαυρη άμυνα και τη δεξιά της πλευρά. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει στα χέρια του έναν έμπειρο παίκτη με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο που μπορεί να προσφέρει εκτός από δεξιός μπακ σε οποιοδήποτε σχηματισμό και ως στόπερ σε τριάδα στην άμυνα.

Ο 30χρονος Γάλλος διεθνής παίρνει μέρος εδώ και δέκα μέρες στις προπονήσεις της ΑΕΚ από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του και στοχεύει να είναι στο 100% της ετοιμότητάς του με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά τη διακοπή. Ο Σιντιμπέ και στην ανοικτή προπόνηση της Τετάρτης στα Σπάτα έβγαλε κανονικά όλο το πρόγραμμα, συμμετέχοντας σε όλες τις ασκήσεις σε άμυνα και επίθεση υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα και έδειξε ότι παρά το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην ΑΕΚ, έχει εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον.

Ο Σιντιμπέ πήρε μέρος στις ασκήσεις στο ένας εναντίον ενός, σε αυτές που είχαν να κάνουν με ανάκτηση μπάλας αλλά και σε εκείνες που επικεντρώνονταν σε αμυντική και επιθετική λειτουργία. Από τα λίγα πράγματα που φάνηκαν στη δίωρη προπόνηση είναι ότι είχε σωστές αντιδράσεις ανασταλτικά στην άσκηση 3 vs 3, αλλά και καλή τεχνική κατάρτιση, η οποία μάλιστα φάνηκε σε μια «ποδιά» στον Αραούχο κατά τη διάρκεια άσκησης στο ένας εναντίον ενός με τους παίκτες χωρισμένους σε τετράδες.

Σιντιμπέ με Αλμέιδα

Επίσης κατά τη διάρκεια της ανοικτής προπόνησης της ΑΕΚ στα Σπάτα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και το άλλο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των κιτρινόμαυρων, τον Τομ Φαν Βέερτ. Ο 32χρονος Ολλανδός φορ, ο οποίος είχε ντεμπουτάρει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αγωνιζόμενος στα τελευταία 13 λεπτά, είναι ένας παίκτης που φυσικά μπήκε αμέσως στις αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς είχε βγάλει την προετοιμασία με τον Βόλο παίζοντας στα πρώτα ματς της σεζόν.

Ο Φαν Βέερτ είναι γνωστό πως διαθέτει καλή επαφή με τα δίχτυα, κάτι που φάνηκε και στις ασκήσεις που αφορούσαν τα τελειώματα των φάσεων στα οποία επιδόθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης. Μάλιστα, σε ένα από αυτά ο Ολλανδός επιθετικός έστειλε την μπάλα ψηλά στη γωνία, σε μία άσκηση που και οι τρεις γκολκίπερ της ΑΕΚ (Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης και Χατζηεμμανουήλ) πραγματοποίησαν επίσης θεαματικές αποκρούσεις.

Αλμέιδα και παίκτες

Γενικότερα το κλίμα και σε αυτήν την προπόνηση της ΑΕΚ φάνηκε πως είναι ευχάριστο. Οι σχέσεις μεταξύ του Ματίας Αλμέιδα και των παικτών του είναι πολύ καλές και όλοι διασκεδάζουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος κάνοντας φυσικά με σοβαρότητα τη δουλειά υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού. Η όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα φάνηκε άλλωστε και στο τέλος, όπως διαβάσατε και νωρίτερα, στο crossbar challenge που έλαβε χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος του προγράμματος ο Αλμέιδα είχε και ένα τετ-α-τετ με τον Νταμιάν Σιμάνσκι. Είναι κάτι που συνηθίζει ο «Πελάδο» με διάφορους παίκτες του μετά τη λήξη των προπονήσεων προκειμένου να ενδυναμώνει τις σχέσεις μαζί τους και να τους εξηγεί ακόμα καλύτερα τι θέλει από αυτούς, πάντα με τη βοήθεια του μεταφραστή του, Αγουστίν Σαλασάρ.

Αλμέιδα και Σιμάνσκι

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα