Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις παίκτες που περιμένουν για την ανανέωση του συμβολαίου τους

Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις παίκτες που περιμένουν για την ανανέωση του συμβολαίου τους

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις παίκτες που περιμένουν για την ανανέωση του συμβολαίου τους

bet365

Τα τέσσερα σημαντικά συμβόλαια του Παναθηναϊκού που ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι και οι παράμετροι που θα κρίνουν την έκβαση της κάθε περίπτωσης.

Μπορεί οι «πράσινοι» να μην έχουν συμπληρώσει καν δύο εβδομάδες που ολοκλήρωσαν την ενασχόλησή τους με τις μεταγραφές, η οποία ήταν αρκετά έντονη μέχρι και την τελευταία μέρα, όμως δεν μπορούν να βάλουν ακόμα τα... χέρια στις τσέπες, αφού τώρα έχουν μπροστά τους μία άλλη δύσκολη και «επίπονη» διαδικασία.

Αυτή αφορά τις συζητήσεις για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2023 και θα μπορούν από την 1η Γενάρη του 2023 να διαπραγματευτούν με όποια ομάδα θέλουν. Ανάμεσα στις περιπτώσεις των παικτών αυτών υπάρχουν τέσσερις που ξεχωρίζουν εξαιτίας της σημασίας τους για την ομάδα. Ο λόγος για τους Αϊτόρ, Σένκεφελντ, Πέρεθ και Κουρμπέλη, που είναι κι εκείνοι στους οποίους θα δοθεί το μεγαλύτερο βάρος.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ισχύει στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα

aitor

Ο 26χρονος Ισπανός εξτρέμ βρίσκεται σε εξωπραγματική κατάσταση αυτή τη στιγμή και αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των «πρασίνων» στο χορτάρι. Παρ' ότι αυτό αγωνιστικά είναι ευλογία για τον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με την καλή του ηλικία και το μεσαίας κλίμακας συμβόλαιο που διαθέτει (αγγίζει τις 370.000 ευρώ ετησίως) δυσκολεύουν την διαπραγμάτευση για το «τριφύλλι». Η δυσκολία αυτή αφορά κατά κύριο λόγο το οικονομικό κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να υπάρξει σημαντική αύξηση των αποδοχών του, η οποία θα αντικατοπτρίζει και τη βαρύτητά του για την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να κάνει μία αρκετά καλή προσφορά στον Αϊτόρ, όμως κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να καταλήξει η υπόθεση αυτή. Σύμμαχοι των «πρασίνων» θα είναι σίγουρα η κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην ομάδα, η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο κι έχει επιτυχίες (πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο με γκολ του Αϊτόρ κόντρα στον ΠΑΟΚ), αλλά και η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας, υπό τις οδηγίες του οποίου ο Ισπανός κάνει τρομερά πράγματα και βγάζει τον καλύτερό του εαυτό στο γήπεδο.

Μπαρτ Σένκεφελντ

schenkeveld

Έχει μόλις επιστρέψει από τον τραυματισμό του και ετοιμάζεται να ενταχθεί στο βασικό σχήμα της ομάδας μετά την διακοπή για να της προσφέρει όλα εκείνα που συνεισέφεραν τα μέγιστα στην βελτίωσή της στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όταν ο 31χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός επανήλθε μετά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και ανέβασε επίπεδο την άμυνα των «πρασίνων». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φυσικά και επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα, αφού είναι ο πρώτος μεταξύ των στόπερ στην δική του ιεραρχία και γι' αυτό το «τριφύλλι» ετοιμάζεται να του καταθέσει πρόταση με αυξημένες αποδοχές, πιθανότατα για δύο χρόνια. Διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας υπάρχει και από την πλευρά του Σένκεφελντ και γι' αυτό όλα θα κριθούν στο οικονομικό και σ' αυτή την υπόθεση.

Ρούμπεν Πέρεθ

ruben_perez

Πρόκειται για τον πιο κομβικό παίκτη στην μεσαία γραμμή του «τριφυλλιού». Από την περσινή σεζόν που ήρθε στην ομάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των «πρασίνων» προσφέροντας τα μέγιστα τόσο στην αμυντική λειτουργία της ομάδας όσο και στην ανάπτυξή της. Το πρόβλημα με τον Ισπανό αμυντικό μέσο είναι πως του χρόνου θα είναι σε ηλικία 34 ετών. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σίγουρα θέλει ο παίκτης να παραμείνει και ο Παναθηναϊκός θα του καταθέσει πρόταση ανανέωσης, όμως είναι άγνωστο τόσο το ύψος αυτής όσο και η διάρκειά της. Αυτά σε συνδυασμό και με τον ρόλο για τον οποίο θα προορίζεται ο Ρούμπεν Πέρεθ για την επόμενη σεζόν αποτελούν τα τρία σημεία στα οποία θα κριθεί η έκβαση της διαπραγμάτευσης. Μην ξεχνάμε πως του χρόνου η ομάδα θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και λογικά με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από φέτος και άρα θα χρειαστεί να μεγαλώσει και το ροτέισόν της.

Δημήτρης Κουρμπέλης

kourbelis

Η περίπτωση του αρχηγού του Παναθηναϊκού έχει αρκετές παραμέτρους. Ο 28χρονος Έλληνας μέσος επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία πέρυσι τον Φλεβάρη. Το καλοκαίρι οι «πράσινοι» δέχθηκαν μία πρόταση από την Τραμπζονσπόρ για εκείνον, η οποία όμως δεν τους ικανοποίησε και την απέρριψαν, με τον «Κούρμπε» έτσι να παραμένει στην ομάδα. Φέτος στο ξεκίνημα της σεζόν, μετά τις απώλειες των Βιγιαφάνες, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλου και τις καθυστερημένες προσθήκες των Μπερνάρντ, Τσοκάι και Τρουιγιέ έχει επανακτήσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού», ενώ επανήλθε σταθερά και στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Κουρμπέλης θα μπορέσει να διατηρήσει την θέση του στην ενδεκάδα όταν είναι απόλυτα έτοιμος ο Μπερνάρντ και μπει στο κλίμα της ομάδας και ο Ένις Τσοκάι. Ο Παναθηναϊκός θα καταθέσει πρόταση ανανέωσης στον αρχηγό του, όμως η έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν μπορεί να εκτιμηθεί λόγω των πολλών παραμέτρων της υπόθεσης.

Πάντως, σίγουρα αξίζει να αναφερθεί πως πρόσφατα ο Έλληνας μέσος απέκτησε ατζέντη, αφού υπέγραψε με την Prosport του Πασχάλη Τουντούρη, που έχει στο πελατολόγιό του παίκτες όπως ο Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Σπόρτινγκ Λισαβώνας), ο Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη), ο Δημήτρης Γούτας (Σίβασπορ) κλπ.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα και με τους τέσσερις ποδοσφαιριστές και αποτελεί επιθυμία του συλλόγου η παραμονή και των τεσσάρων εξ' αυτών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα