Η ευκαιρία που διακρίνει ο Ιβάν για να αποκτήσει προβάδισμα…

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέρα από ένας ικανός προπονητής, είναι και πολύ έμπειρος. Την φετινή σεζόν λοιπόν είδε μπροστά του μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και προσπαθεί να την εκμεταλλευτεί στο έπακρο, ποντάροντας πάνω στο όπλο που μόνο η δική του ομάδα διαθέτει.
Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η ομοιογένεια. Ο Ιβάν είδε πόσο άλλαξαν οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου, είτε σε επίπεδο προπονητή, είτε σε επίπεδο ρόστερ και ο ίδιος προσπαθεί επί της ουσίας με την δική του περσινή ομάδα, η οποία έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο, να πάρει τα αποτελέσματα που θα της επιτρέψουν να ξεφύγει τώρα στην αρχή στην βαθμολογία, την ώρα που οι υπόλοιποι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ψάχνονται.
Ο Γιοβάνοβιτς επί της ουσίας σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν παίζει με την περσινή ομάδα, συν τον Τσέριν, τον οποίο είχε από την αρχή της προετοιμασίας και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης. Ολοι οι υπόλοιποι είναι οι εννιά παίκτες της περσινής ομάδας, με αποτέλεσμα η ομοιογένεια να είναι δεδομένη. Ο Ιβάν τώρα στην αρχή του πρωταθλήματος κατάλαβε ότι οι αντίπαλοί του θα αφήσουν βαθμούς μέχρι να συντονιστούν και να γίνουν ομάδες. Άλλος επειδή ακόμη κάνει μεταγραφές και αλλάζει προπονητές (Ολυμπιακός), άλλος επειδή έχει αλλάξει πολύ το ρόστερ του και έχει νέο προπονητή(Αρης), άλλος γιατί ο προπονητής του ακόμη προσπαθεί να μάθει την ομάδα και τους παίκτες του και πειραματίζεται με διατάξεις και πρόσωπα (ΑΕΚ) και άλλος γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει νέες σταθερές στην ενδεκάδα (ΠΑΟΚ), όλοι οι διεκδικητές του τίτλου, είναι σε μία κατάσταση ανετοιμότητας ή έστω μη ετοιμότητας στο 100%.
Ο Ιβάν το διέκρινε και αποφάσισε ότι αυτό που μετράει τώρα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι να εντάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Μάγκνουσον), αλλά να πάρει τα αποτελέσματα, τις νίκες στη σειρά, που θα δώσουν αέρα στον Παναθηναϊκό τώρα στην αρχή του πρωταθλήματος και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή του.
Κάπως έτσι, χρησιμοποιώντας δηλαδή την περσινή ομάδα, στην εκκίνηση του πρωταθλήματος μοιάζει ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, έχει κάνει το πέντε στα πέντε, έχει εκμεταλλευτεί τα αναμενόμενα στραβοπατήματα των αντιπάλων του και χτίζει μία διαφορά. Και νομίζω ότι αυτό όσο τον βοηθά να παίρνει τα αποτελέσματα θα συνεχιστεί. Για παράδειγμα ούτε στην Τούμπα περιμένω να δω βασικούς τον Μπερνάρ, ή τον Βέρμπιτς ή τον Μάγκνουσον, όχι στη λογική ότι ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά στην λογική, ενδεκάδα που παίζει μαζί μήνες, ξέρει καλύτερα τον τρόπο να λειτουργεί και να παίρνει αποτελέσματα.
Αυτό βέβαια πάντα εμπεριέχει ένα ρίσκο της ισορροπίας των αποδυτηρίων. Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Μάγκνουσον προφανώς περιμένουν πως και πώς να γίνουν βασικοί, αφού πλέον είναι αρκετό καιρό στην ομάδα, αλλά νομίζω και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι όσο η ομάδα συνεχίζει το σερί της, είναι δύσκολο ο προπονητής να την αλλάξει πολύ. Και ακόμη κι’ αν κάποιος από αυτούς αρχίζει να μην το καταλαβαίνει, όσο οι νίκες έρχονται θα κάθεται φρόνιμα και δεν θα βγάζει τσιμουδιά. Αλλωστε όλοι ξέρουν ότι η σεζόν είναι μεγάλη, τα παιχνίδια πολλά και ο νέος Παναθηναϊκός με όλα τα μεταγραφικά αποκτήματά του επί της ουσίας θα εμφανιστεί μετά την διακοπή για το Μουντιάλ. Ο Ιβαν ξέρει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί, βλέπει πλέον ότι sold out δεν είναι μόνο το ματς με την Σλάβια ή το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα και προσπαθεί να χτίσει πάνω σε αυτή την ψυχολογία για να αποκτήσει προβάδισμα τίτλου. Κι’ αν καταφέρει να φύγει με τρίποντο και από την Τούμπα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα έχει βάλει τις βάσεις (και βαθμολογικές) για μία σπουδαία σεζόν.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
Δημήτρης23833
Πολύ βιαστικές και μάλλον αβάσιμες θριαμβολογίες για μια ομάδα που όντως παρουσιάζει υποδειγματική ομοιογένεια, αλλά δε νομίζω πως έχει το ρόστερ που θα μπορέσει να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε έναν τόσο δύσβατο μαραθώνιο. Προσθέτω ότι είναι και κάπως παραπλανητική η τρέχουσα βαθμολογία, καθώς διαμορφώθηκε με ένα αλλόκοτα ευνοϊκό πρόγραμμα για τον Παναθηναϊκό, ενώ σχεδόν όλες οι νίκες του (πλην ΟΦΗ) ήρθαν οριακά με ένα γκολ διαφορά, πράγμα που θέλει και λίγη τύχη για να μην έρθει η γκέλα, όπως ήδη συνέβη με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έχασαν βαθμούς αν και δικαιούνταν τη νίκη (πλην Άρη και οι δυο). Ας μην προτρέχουμε λοιπόν...
iFerno13
Βεβαια ο Ολυμπιακος δικαιούταν και μια ηττα . Αλλα ξερουμε , ο καθενας τα βλεπει απο την δικη του οπτική γωνια
Filippos13
Νέο δίδυμο στην άμυνα, νέο κέντρο, νέο φορ, αλλά έχουμε ομοιογένεια; Το παιχνίδι με τον παοκ θα είναι κρας τεστ. Με καλή εμφάνιση και νίκη, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε επιστροφές στην κορυφή. Με αποκαρδιωτική εικόνα, όπως στα περισσότερα περσινά εκτός έδρας ματς, θα ξέρουμε πως οι 5 πρώτες αγωνιστικές ήταν μαγική εικόνα!
Konstantinos Ploutarxos Zikopoulos
Πρωτη φορα βλεπω «Παναθηναϊκο» που δεν εχει δει ουτε 1 ματς της ομαδας του απο τα πρωτα 5 της χρονιας.
Angelos Chrysinas
Επί Βαρδινογιαννη, γκρινιαζες και εσύ που δεν παίρναμε Τσαμπιονς λιγκ, και φτάναμε μόνο μέχρι τους 4 και τους 8? Κόψε πια τη γκρίνια σε βαρεθήκαμε..
konv13
Το νέο δίδυμο στην άμυνα που το είδες; μόνο ο Μαγκνουσον είναι ο νέος. Οι υπόλοιποι είναι ίδιοι, κι αυτή τη στιγμή παίζουν οι αναπληρωματικοι. Το νέο κέντρο που το είδες;; Μόνο ο Τσεριν είναι το νέο προσωπο προς ώρας! Οι υπόλοιποι εντάσσονται ομαλά όπως βλέπεις. Ο νέος φορ είναι ένας και οι γύρω του είναι οι περσινοι. Η ομοιογένεια και η χημεία είναι εμφανεστατη σε όλα τα ματς έως τώρα!
Giorgos Loizos 2
Φέτος στο πρωτάθλημα 1 φαβορί Ο ΠΑΟΚ , 2 ΑΕΚ , 3 Παναθηναϊκός , 4 Ολυμπιακός , 5 Άρης
Angelos Chrysinas
Γιώργο, σεβαστή η γνώμη σου, εγω πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει 5ος όμως.
Augoustos
ελπίζω η πίεση της πρώτης θέσης να αλλοιώσει τις ικανότητες του Γιοβάνοβιτς και να πάρουμε το παιιχνίδι στη Τούμπα , είναι ένα παιχνίδι προπονητών , περιμένω απο τον Λουτσέσκου να παίξει το σκάκι σωστά και να τον μπλοκάρει
Giorgos Loizos 2
Φέτος το πρωτάθλημα 1 φαβορί Ο ΠΑΟΚ , 2 ΑΕΚ , 3 Παναθηναϊκός , 4 Ολυμπιακός , 5 Άρης