Ολυμπιακός: Ένα καλοκαίρι με δύο μεγάλα... μπαμ αλλά και προσθήκες λόγω τραυματισμών

Ολυμπιακός: Ένα καλοκαίρι με δύο μεγάλα... μπαμ αλλά και προσθήκες λόγω τραυματισμών

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ένα καλοκαίρι με δύο μεγάλα... μπαμ αλλά και προσθήκες λόγω τραυματισμών

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε μεταγραφές μέχρι και την τελευταία στιγμή φέτος σε ένα πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι που είχε και πολύ μεγάλες μεταγραφές όπως των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες.

Όχι ο Ολυμπιακός δεν είχε εύκολο καλοκαίρι φέτος.

Γενικότερα αρκετά πράγματα του πήγαν... στραβά κυρίως λόγω της βαριάς ήττας από τη Μακάμπι, ωστόσο έκανε σημαντικές προσπάθειες να αλλάξει όλα τα κακώς κείμενά του. Δεν ήταν μόνο οι αλλαγές προπονητών. Ήταν και μεταγραφές που δεν του βγήκαν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση (όπως ο Βρσάλικο για παράδειγμα) αλλά και σοβαροί τραυματισμοί όπως του Βατσλίκ.

Είχε δε περιπτώσεις παικτών που αποκτήθηκαν για βασικοί αλλά με άλλον προπονητή (Ζίνκερναγκελ) και αποχώρησαν στην ίδια μεταγραφική περίοδο ή παίκτες που λογίζονταν επίσης για βασικοί και πήραν μεταγραφή, όπως ο Μανωλάς. Προφανώς και σε πρώτο πλάνο είναι οι πολύ μεγάλες μεταγραφές των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες. Δύο πολύ μεγάλα... μπαμ.

ΧΑΜΕΣ

 

Από εκεί και πέρα μεταγραφές όπως των Βρσάλικο (που προαναφέραμε) και Αμπουμπακάρ Καμαρά έως τώρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Μπιέλ αποκτήθηκε με μεταγραφή 6 εκατ. ευρώ διότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν ποιοτικό δημιουργικό χαφ. Σε παρόμοιο σκεπτικό ήταν και η προσθήκη του πολύ ποιοτικού Χουάνγκ Ίνμπομ για τον άξονα της ομάδας. Υπήρξαν δύο επιστροφές παλιών παικτών του, μία του Ρέτσου και μία του Κασάμι. Υπήρξε η εκ νέου ενεργοποίηση παικτών όπως ο Φορτούνης, ο Βρουσάι και ο Λαλά.

Από εκεί και πέρα ο Πασχαλάκης αποκτήθηκε λόγω του σοβαρού προβλήματος του Βατσλίκ, ο Σαμασέκου διότι πλην του Εμβιλά δεν υπήρχε άλλο καθαρό εξάρι στο ρόστερ και ο Μπακαμπού για την κορυφή της επίθεσης διότι ο Αραμπί θέλει ειδική διαχείριση και ο Ουί Τζο δεν έχει σκοράρει ακόμα. Οι Ντε Λα Φουέντε και Μπόουλερ αποκτήθηκαν για να δώσουν έξτρα ώθηση στα άκρα της επίθεσης αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν έχουν προσφέρει τα προσδοκώμενα. Οι δύο δε τελευταίες χρονικά προσθήκες ήταν από την αγορά των ελεύθερων με Πασχαλάκη και Κασάμι.

Σχετικά με τις αποχωρήσεις οι πιο... ηχηρές ήταν του Μαντί Καμαρά που πήγε στη Ρόμα, του Ονιεκούρου λόγω του μεγάλου συμβολαίου που είχε, του Σεμέδο, του Τικίνιο και φυσικά του Μανωλά. Οι θεωρητικά πιο... απρόβλεπτες ήταν οι αποχωρήσεις των Μανωλά και Ζίνκερναγκελ. Στο σύνολο αποκτήθηκαν 18 παίκτες μαζί με τον Αλίγιαγκιτς. Οι αποχωρήσεις ήταν 25. Το δε υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού αριθμεί 37 παίκτες μαζί με τον Λαλά (στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται και 5 γκολκίπερ βέβαια). Εάν τεθεί εκτός του αριθμού αυτού ο Βατσλίκ - που θα λείψει για πολύ μεγάλο διάστημα - αλλά και ο Παπαδούδης οι παίκτες γίνονται 35.

Φυσικά ο Μίτσελ θα δουλέψει με ένα πιο μικρό ρόστερ για την α' ομάδα. Οπότε αρκετοί παίκτες θα αξιοποιούνται στον Ολυμπιακό Β'.

Οι παίκτες που πήρε ο Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (τερματοφύλακας), Κασάμι (μέσος), Σαμασέκου (μέσος), Μπακαμπού (επιθετικός), Χουάνγκ Ίνμπομ (μέσος), Λάιντνερ (αμυντικός), Βρσάλικο (αμυντικός), Αμπουμπακάρ Καμαρά (επιθετικός), Ζίνκερναγκελ (μεσοεπιθετικός), Άβιλα (αμυντικός), Ντε Λα Φουέντε (μεσοεπιθετικός), Χάμες Ροντρίγκες (μεσοεπιθετικός), Μαρσέλο (αμυντικός), Μπόουλερ (μεσοεπιθετικός), Μπιέλ (μεσοεπιθετικός), Ρέτσος (αμυντικός), Ουί Τζο Χουάνγκ (επιθετικός) και Αλίγιαγκιτς (μεσοεπιθετικός).

Οι παίκτες που αποχώρησαν: Καρμπόβνικ (αμυντικός), Κανέ (μέσος), Μανωλάς (αμυντικός), Λόπες (επιθετικός), Μάρκοβιτς (αμυντικός), Σεμέδο (αμυντικός), Πέπε Ροντρίγκες (μέσος) Μπαγκαλιάνης (αμυντικός), Ονιεκούρου (μεσοεπιθετικός), Πινακάς (επιθετικός), Σουρλής (μέσος), Τικίνιο (επιθετικός), Καραργύρης (τερματοφύλακας), Καρβάλιο (μεσοεπιθετικός), Νικολιάς (μέσος), Ραντζέλοβιτς (μεσοεπιθετικός), Χασάν (επιθετικός), Ζίνκερναγκελ (μεσοεπιθετικός), Τσούμιτς (μεσοεπιθετικός), Μαντί Καμαρά (μέσος), Φαντιγκά (μεσοεπιθετικός), Λοβέρα (μεσοεπιθετικός), Κίτσος (αμυντικός) και Ξενιτίδης (μέσος).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα