Ολυμπιακός: Ο Μπακαμπού είναι ο πιο φορμαρισμένος φορ του και ο Χουάνγκ ο κορυφαίος μέσος του

Ολυμπιακός: Ο Μπακαμπού είναι ο πιο φορμαρισμένος φορ του και ο Χουάνγκ ο κορυφαίος μέσος του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μπακαμπού είναι ο πιο φορμαρισμένος φορ του και ο Χουάνγκ ο κορυφαίος μέσος του

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τρομερό α' μέρος με τον Ατρόμητο στο come back του Μίτσελ και τα οφέλη σε επίπεδο προσώπων ήταν σημαντικά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός μάλλον πέρασε ένα πολύ εύκολο απόγευμα απέναντι στον Ατρόμητο παρότι ζορίστηκε να βρει γκολ στο α' πολύ καλό του μέρος. Ήταν ένα εξαιρετικό α' ημίχρονο με ουκ ολίγες χαμένες φάσεις και ένα χαμένο πέναλτι. Ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι στο ματς και άλλες φάσεις στο β' μέρος. Εάν δει κανείς την εικόνα του α' μέρους ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προηγείται με ένα 2-0 αλλά αυτό δεν συνέβη. Αυτό το 2-0 λοιπόν μοιάζει αλλά και είναι... φτωχό με βάση τον αριθμό των φάσεων που είχαν οι γηπεδούχοι.

Όπως και στην επανάληψη οι Πειραιώτες στην επιστροφή του Μίτσελ στον πάγκο τους είχαν τη δυνατότητα να βάλουν και άλλα τέρματα. Με άλλα λόγια οι τελικές επιλογές και οι τελικές προσπάθειες των παικτών του Μίτσελ θα πρέπει να είναι καλύτερες.

Το φορμάρισμα του Μπακαμπού και ο τοπ Χουάνγκ Ίνμπομ

Ο Μπακαμπού είναι ένας επιθετικός που εξαρχής στήριξε και πίστεψε ο Μίτσελ. Τον είχε από το ξεκίνημα της επιστροφής του στα βασικά του πλάνα και τις δοκιμές του. Τον ήξερε από τη Γαλλία και θεωρούσε πως θα μπορούσε να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό.

ΧΟΥΑΝΓΚ2

 

Και ο 31χρονος διεθνής Κονγκολέζος (με γαλλικό διαβατήριο) τον δικαίωσε. Ευστόχησε στο πέναλτι φτάνοντας στο απόλυτο στην καριέρα του με 15 εύστοχες εκτελέσεις και είχε 2 γκολ με 7 τελικές. Ήταν ένα πολύ καλό ντεμπούτο ως βασικός και ας έχασε και εκείνος ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες. Ήταν πάντως μέσα σε αρκετές φάσεις.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός καλύτερο οκτάρι από τον Χουάνγκ Ίνμπομ δεν έχει. Ο Κορεάτης είναι παίκτης που ανά πάσα ώρα και στιγμή ξέρει που βρίσκεται, είναι κοντρολαρισμένος, έχει εξαιρετική κάθετη πάσα, τεχνική κατάρτιση και γενικά είναι ένας τοπ δημιουργικός παίκτης. Ο κορυφαίος παίκτης του ρόστερ του Ολυμπιακού και στους καλύτερους στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Εάν του δεν είχε βγει και μία ευπάθεια από τα χτυπήματα που δέχεται θα ήταν σούπερ. Και πάλι όμως με αυτόν στην 11άδα ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα.

Το 4-4-2 λειτουργεί πιο καλά με Αραμπί κρυφό φορ

Ο Μίτσελ στο 2ο... ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό αποφάσισε να ξεκινήσει με 4-4-2. Αυτή η διάταξη μέσα στο παιχνίδι φάνηκε να του λειτουργεί πιο καλά όταν ο Αραμπί έβγαινε έξω από την περιοχή και λειτουργούσε περισσότερο ως κρυφός φορ ή υποστηρικτικά στον Μπακαμπού. Έβγαλαν οι δυό τους και συνεργασίες.

Ο Μπακαμπού βέβαια κέρδισε και το πέναλτι που εκτέλεσε για να κάνει το 1-0 ενώ ο Αραμπί έχασε το πέναλτι που ανέλαβε. Η έξοδος του Αραμπί από το ματς λόγω τραυματισμού έκανε τον σχηματισμό 4-2-3-1, ωστόσο το συμπέρασμα δεν αλλάζει. Ο Αραμπί είναι προτιμότερο να παίζει πιο πίσω από τον φορ είτε αυτός είναι ο Μπακαμπού είτε ο Ουί Τζο. Σύμφωνα με την αγωνιστική του εικόνα κυρίως ως προς το τελευταίο διάστημα ο Γαλλοαλγερινός δείχνει πως πλέον βοηθά περισσότερο αμυντικά και δημιουργικά αλλά επιθετικά δεν είναι πια στο ίδιο επίπεδο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.