Ο Άρης πληρώνει (και) τα κενά του

Ο Άρης πληρώνει (και) τα κενά του

Ο Άρης πληρώνει (και) τα κενά του

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τα ακάλυπτα κενά του Άρη, τα πειράματα που δεν πέτυχαν και την αναγκαιότητα να εξελιχθεί ο Πίτερ Ετέμπο σε ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας

Πιο ανησυχητικό της ήττας στον Βόλο είναι ότι δεν προβλέπεται σύντομη επιστροφή του Γιάκουμπ Μπράμπετς αλλά απουσία τουλάχιστον δυόμισι εβδομάδων ακόμη. Ο συμβιβασμός με την έντονη αναταραχή στα μετ’ όπισθεν προβάλλει υποχρεωτικός, όπως και η αναγνώριση ότι δεν υφίσταται τρόπος κάλυψης του κενού του. Κι αν η αστάθεια στο κέντρο της άμυνας στοιχειοθετεί το ένα μέρος του προβλήματος, το δεύτερο είναι ότι λείπει ένα από τα πρόσωπα που από την αρχή της σεζόν μαζεύει τα απόνερα της προβληματικής μεσαίας γραμμής καθώς οι επιδόσεις των παρόντων αναδεικνύουν την ικανότητα και τη χρησιμότητα αυτών που αποχώρησαν.

Ο Άρης έφτασε σε σημείο να «βαφτίσει» ακρογωνιαίο λίθο έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος προστέθηκε με συμπληρωματικό ρόλο αλλά εξελίχθηκε σε βασικός και αναντικατάστατος. Κι αυτή τη στιγμή δεν ξέρει αν αυτός, περί Σέικ Ντουκουρέ ο λόγος, θα επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και την κατάστασή στην οποία θα βρίσκεται. Έφτασε στο σημείο επίσης να χαρακτηρίζεται σημαντικότατος ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν έχει έρθει ακόμη!. Ο Πίτερ Ετέμπο. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής αλλά αυτή η παραδοχή δια στόματος Άλαν Πάρντιου μάλλον αναδύει την έλλειψη πίστης στη βελτίωση των υπαρχόντων. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην ικανότητα του Νιγηριανού μέσου για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος στο κέντρο.

Κανένα πείραμα δεν πέτυχε

Ο Βρετανός τεχνικός έμοιαζε απόλυτα βέβαιος για την επιλογή του Μάρβιν Πίρσμαν στο κέντρο της άμυνας. Στο αγωνιστικό σχέδιό του δεν υπήρχε ο Νικολά Ενκουλού γιατί προφανώς εκτίμησε ότι ο Καμερουνέζος δεν είναι έτοιμος για να επωμιστεί τέτοια αγωνιστική ευθύνη, ούτε ο νεαρός Τανούλης καθώς θεωρεί ότι δεν έχει φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο. Το πείραμα αποδείχθηκε αποτυχημένο γιατί ο Βέλγος λειτούργησε σα να μην έχει ξαναπαίξει σ’ αυτή τη θέση κι ας μετρά 57 παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του χθεσινού.

Στην πλευρά του Πίρσμαν ήταν ο Πάπε Σέικ Ντιόπ για τον οποίον καταβάλλεται απελπισμένη προσπάθεια ένταξής του στο γκρουπ αλλά δεν την υποστηρίζει ο ίδιος και θα πρέπει να καταλάβει ότι κλείνει ο κύκλος των ευκαιριών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που κάνει καλά. Συνδυάστηκε επίσης με το κακό παιχνίδι του Μπράντλεϊ Μαζικού. Εν ολίγοις, η αμυντική λειτουργία του Άρη στον Βόλο αποτυπώθηκε στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του Βόλου. Από την κακή παράλληλη πάσα, τον Μαζικού ο οποίος προσπάθησε να σώσει μια κατοχή και τον Πίρσμαν που κράτησε αποστάσεις.

 
Ο Φαμπιάνο

Το δεύτερο πείραμα που επίσης απέτυχε ήταν η τοποθέτηση του Λούις Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης. Ο επιθετικός από την Ονδούρα λειτουργεί εξαιρετικά όταν η αντίπαλη άμυνα προσηλώνεται στον βασικό φορ. Αφήνει τους άλλους να απορροφήσουν την πίεση και εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι βρίσκει χώρους. Χθες, η άμυνα του Βόλου τον είχε στο κατόπι και ο άλλοτε δημιουργικός επιθετικός «πνίγηκε» στα νερά του Παγασητικού.

Δύο φάσεις σε 40 λεπτά

Η επιδραστικότητα του Ζερβίνιο μάλλον ήταν το μοναδικό θετικό στοιχείο από τον χθεσινό Άρη. Είναι αλήθεια ότι ο Ιβοριανός εντυπωσιάζει στις προπονήσεις, αλλά αυτή η εικόνα δεν μεταφερόταν στους επίσημους αγώνες. Στον Βόλο έγινε μια καλή αρχή. Μετά το παιχνίδι ο Άλαν Πάρντιου εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι δεν σκόραρε η ομάδα του. Κι όμως, υπάρχει εξήγηση. Πλην των δύο φάσεων του Ζερβίνιο δεν είχε καμία άλλη ουσιαστική ευκαιρία, εκτός κι αν λογίζονται ως τέτοιες οι εκτελέσεις κόρνερ του Ντάνιελ Μαντσίνι. Καθώς έφτασε στο σημείο να παίζει με έξι επιθετικούς (!), ο Άρης θα έπρεπε να είχε παρουσιαστεί περισσότερο δημιουργικός ή τουλάχιστον ξεκάθαρος σ’ αυτό που ήθελε να κάνει. Να εμφανίσει μια επιθετική λογική από τη στιγμή που ο Βόλος κλείστηκε στην περιοχή του. Κοινώς, χθες ο Άρης δεν είχε τρόπο για να σκοράρει αλλά ήταν κουραστικά φλύαρος και θύμισε σκυλί που γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει.

Ο Πάρντιου

Στο δια ταύτα. Πλέον είναι φανερό ότι μέχρι τον ερχόμενο Γενάρη η ομάδα θα ζήσει με τις καλοκαιρινές επιλογές της. Δεν προστέθηκε έτοιμος 3ος στόπερ με συνέπεια όταν λείπει ο ένας από τους δύο βασικούς να υπάρχει τρικυμία. Η μεσαία γραμμή δεν θυμίζει σε τίποτε την περσινή σε επίπεδο λειτουργίας και επικοινωνίας, δεν αποκτήθηκε επίσης επιθετικός με άλλα χαρακτηριστικά σε σχέση με τους παρόντες. Σε αυτά προστίθεται και τα σκαμπανεβάσματα καθώς είναι αναπόφευκτα για κάθε νέα ομάδα. Όπως για παράδειγμα έγινε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε στο γήπεδο και στο δεύτερο «κατάπιε» τον αντίπαλό της. Το θέμα είναι να διδαχθεί ο οργανισμός του Άρη από αυτό που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο. Γιατί πρώτα πατάς γερά στα πόδια σου (σταθερότητα) και μετά κάνεις βήματα προς τα εμπρός (πρόοδος).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.