Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά έχει παίξει 195 λεπτά σε δύο συνεχόμενα ματς ως στόπερ και εξάρι!

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά έχει παίξει 195 λεπτά σε δύο συνεχόμενα ματς ως στόπερ και εξάρι!

bet365

Ο Γάλλος χαφ παραμένει ένα αγωνιστικό πρότυπο στις τάξεις του Ολυμπιακού παίζοντας όπου του ζητηθεί από το τεχνικό team και το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιαν Εμβιλά μπορεί να είναι πλέον έναν χρόνο μεγαλύτερος αλλά δείχνει πως ανταποκρίνεται σε ότι αγωνιστικό ρόλο και εάν του ανατεθεί στον Ολυμπιακό. Ο ίδιος ο Μίτσελ έχει σταθεί στις δηλώσεις του στο πόσο σπουδαία μονάδα είναι ο Γάλλος για τον Ολυμπιακό.

«Ο Εμβιλά είναι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Είναι για εμάς ανεκτίμητος γιατί όχι μόνο μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση, αλλά γιατί μπορεί να παίξει και καλά σε οποιαδήποτε θέση. Επομένως είναι για εμάς λύση αξίας», υπογράμμισε σχετικά ο Ισπανός τεχνικός.

Βλέποντας και τα στοιχεία του Wyscout ο Εμβιλά σε δύο αγώνες στη σειρά με Καραμπάγκ και ΟΦΗ (εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα) έπαιξε 195 λεπτά λειτουργώντας σε δύο διαφορετικές θέσεις! Με τη Καραμπάγκ ξεκίνησε ως στόπερ (και μάλιστα σε τριάδα) και ήταν τόσο καλός που η μετατόπισή του στο κέντρο αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό και έχασε το ματς. Σε αυτό το παιχνίδι αγωνίστηκε 95 λεπτά παίζοντας ως στόπερ και δεξιός χαφ (πήγε μετά εξάρι).

Στη συνέχεια ήρθε ο αγώνας με τον ΟΦΗ. Εκεί όπου έπαιξε στόπερ, εξάρι, αριστερός σέντερ μπακ και αριστερός χαφ σε διάστημα 100 λεπτών (και όπου λειτούργησε ως στόπερ σε τετράδα). Σε επίπεδο αμυντικών μονομαχιών με τη Καραμπάγκ είχε 3/6 με 50% και με ΟΦΗ είχε 4/7 με 57% και 2/2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες με 100%.

 

Στον δε αγώνα με τον ΟΦΗ - όπου αντίθετα με τη Καραμπάγκ δεν ξεκίνησε ως στόπερ καθώς επελέγη ο 19χρονος Ντόι να παίξει δίπλα από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο - από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η επίθεση που οδήγησε στο πέναλτι που πήρε ο Βρουσάι.

Ο Εμβιλά φέτος έχει 15 ματς. Συνολικά στον Ολυμπιακό έχει 110 αγώνες με 8 γκολ και 5 ασίστ. Φυσικά και είναι στην αποστολή και για το Καραμπάγκ - Ολυμπιακός όπου είναι πιθανό να χριστεί ξανά βασικός. Εκτός εάν προφυλαχθεί ενόψει ΠΑΟΚ τη Δευτέρα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα