Μπρινιόλι: Ένας τερματοφύλακας για πρωταθλητισμό στον Παναθηναϊκό

Μπρινιόλι: Ένας τερματοφύλακας για πρωταθλητισμό στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μπρινιόλι: Ένας τερματοφύλακας για πρωταθλητισμό στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν του Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού.

Ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» του Παναθηναϊκού σε αυτό το 7/7 που τον έχει βάλει σε ρόλο οδηγού στο φετινό πρωτάθλημα είναι δίχως αμφιβολία η ανασταλτική του συμπεριφορά. Η «άμυνα» είναι μία εντελώς λάθος και άδικη διατύπωση, καθώς μιλάμε για ένα σύνολο, το οποίο κατά κύριο καταφέρνει να κρατά μακριά τον αντίπαλό του με την συμμετοχή όλων των γραμμών και με «πολιορκητικό κριό» το counter press, την προσπάθεια για άμεση επανάκτηση της κατοχής μπάλας που βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο χάρη στη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές, οι «πράσινοι» έχουν δεχθεί μόλις δύο γκολ αλλά ο αριθμός που μας δείχνει με ασφάλεια το πόσο καλά λειτουργεί ανασταλτικά το σύνολο του Σέρβου τεχνικού, είναι τα Xgoals των αντιπάλων. Το «τριφύλλι» είναι η κορυφαία ομάδα στο πρωτάθλημα, έχει επιτρέψει τις λιγότερο ποιοτικές ευκαιρίες στις αναμετρήσεις του. Συνολικά 4.89 xGoals σε όλα τα ματς και μέσο όρο, 0.7xGoals ανά παιχνίδι.

Μέσα στην άριστη συνολική και ομαδική δουλειά, ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να διαθέτει και τον κορυφαίο τερματοφύλακα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί καθοριστικός για το «τριφύλλι», όντας αυτό το οποίο ψάχνει κάθε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Έναν άσο κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος στις λίγες στιγμές που θα χρειαστεί θα είναι «εκεί», θα πραγματοποιήσει την μία σημαντική επέμβαση που θα κάνει την διαφορά.

Ο Ιταλός πορτιέρε ήταν επιδραστικός στη πρώτη τριάδα των παιχνιδιών με κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις και «φώναξε» και πάλι παρών στο 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, όταν σε δύο περιπτώσεις κράτησε το μηδέν. Αρχικά στο σουτ του Τιλίκα έξω από την περιοχή και στη συνέχεια στο 97' στο πλάγιο τετ α τετ με τον Σίτο, σε μία απόκρουση νίκης.

Ο έμπειρος κίπερ έχει θετικότατο συντελεστή ανάμεσα στα γκολ που έχει δεχθεί και στα XcG, καθώς σε 3.36 «σίγουρα» γκολ, η εστία του παραβιάστηκε δύο φορές. Είναι πάνω 1.36, όπως προκύπτει από το Wyscout. Προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στην άμυνά του, συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει από πέρσι με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργο Μουντάκη.

Φυσικά, όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές, ο Ιταλός είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι με τα πόδια, προσφέρει σημαντική βοήθεια στο build up, με το ποσοστό ευστοχίας του στις μακρινές μεταβιβάσεις να αγγίζει το 69.2% και να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός έχει την «πολυτέλεια» να διαθέτει και μία εξαιρετική λύση από τον Ιταλό, τον Γιούρι Λοντίγκιν. Ο ομογενής κίπερ παρότι δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στη σεζόν, αποτελεί ένα από τα πιο θετικά στοιχεία στα αποδυτήρια, η παρουσία του στις προπονήσεις είναι εξαιρετική και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να... κοιμάται ήσυχος για τις επιλογές που έχει στην υπεράσπιση της εστίας, διαθέτοντας δύο ισάξιους και πολύ καλούς τερματοφύλακες.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.