Οι δημιουργικές πρωτιές του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό

Οι δημιουργικές πρωτιές του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου
Οι δημιουργικές πρωτιές του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Αργεντινός εξτρέμ είναι ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού με τις περισσότερες key passes στο πρωτάθλημα και εκείνος με τις πιο πολλές επιτυχημένες ντρίμπλες.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στους ''βασικούς'' αριθμούς του Σεμπάστιαν Παλάσιος στο φετινό πρωτάθλημα με την φανέλα του Παναθηναϊκού, θα δει 1 γκολ και 0 ασίστ σε έξι συμμετοχές, όλες ως βασικός. Στατιστικές επιδόσεις, οι οποίες αδικούν πέρα για πέρα την επιδραστικότητα του Αργεντινού εξτρέμ στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, με τον 31χρονο μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, σφίγγοντας τα δόντια λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο.

Ο ''Ελ Τούκου'' σύμφωνα με όσα προκύπτουν από μια μικρή έρευνα στο Wyscout είναι ο κορυφαίος παίκτης των ''πρασίνων'' σε key passes. Στις μεταβιβάσεις εκείνες δηλαδή που προσέφεραν στους συμπαίκτες του ''καθαρές'' εκτελέσεις και μάλιστα από καλή θέση. Ο Παλάσιος έχει 7 και μάλιστα είναι δεύτερος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, πίσω μόνο από τον Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ που έχει 8. Καμία, όμως, από αυτές τις 7 δεν κατέληξε στο πλεκτό, με αποτέλεσμα να μην έχει καμία ασίστ μέχρι στιγμής στη φετινή Super League 1.

Συγκεκριμένα αυτές οι μεταβιβάσεις καταγράφηκαν στα εξής παιχνίδια:

  • Μία κόντρα στον Ιωνικό
  • Τρεις απέναντι στον Λεβαδειακό
  • Μία με την ΑΕΚ
  • Μία με τον ΠΑΣ
  • Μία με τον Αστέρα Τρίπολης

Από κει και πέρα, ο έμπειρος άσος είναι πρώτος και στις επιτυχημένες ντρίμπλες για την ομάδα του, δημιουργώντας συχνά αρκετά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Συγκεκριμένα έχει 70.8% επιτυχημένα περάσματα του αντιπάλου και βρίσκεται στη τέταρτη θέση του πρωταθλήματος σε αυτή την κατηγορία.

Το θέμα του γκολ

Η περσινή σεζόν έκλεισε τέλεια για τον Παλάσιος όσον αφορά το σκοράρισμα. Ολοκλήρωσε την πιο παραγωγική χρονιά στη καριέρα του, έχοντας συνδεθεί 13 φορές με το αντίπαλο πλεκτό. Σύμφωνα με τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο, το κομμάτι του σκοραρίσματος ήταν άμεσα συνυφασμένο με την ψυχολογία του.

Ποτέ δεν ήταν ο φοβερός και τρομερός εκτελεστής αλλά μόλις έπαιρνε... μπροστά, μπορούσε να κάνει την διαφορά και σε αυτό τον τομέα του παιχνιδιού, όντας μέσα σε πολλές φάσεις. Όπως ακριβώς έγινε και πέρσι, στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής έχει σκοράρει μόλις μία φορά, στη νίκη με 2-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο αλλά στον Παναθηναϊκό με βάση τα όσα έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πάνω στο χορτάρι, μπορούν να προσδοκούν πολλά περισσότερα στην συνέχεια.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα