Επτά θέματα για Σισέ, Σωκράτη, Βρσάλικο, Λάιντνερ, Ντόι, Πάσχα κι Ολυμπιακό

Επτά θέματα για Σισέ, Σωκράτη, Βρσάλικο, Λάιντνερ, Ντόι, Πάσχα κι Ολυμπιακό

Επτά θέματα για Σισέ, Σωκράτη, Βρσάλικο, Λάιντνερ, Ντόι, Πάσχα κι Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος ασχολείται στο blog του στο gazzetta με εφτά ξεχωριστά θέματα για τον Ολυμπιακό.

Αντί προλόγου: Βλέποντας τον Ντόι βασικό και στο Μπακού, το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα ήταν ότι ο Μίτσελ τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο επειδή έπαιζε με κίτρινη κάρτα από το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄μέρους, φοβούμενος δηλαδή μην αποβληθεί στο β΄ημίχρονο κι όχι επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση του…

Ποτ πουρί θεμάτων για τον Ολυμπιακό!

ΙΣΧΙΟ. Δεν ισχύει η…επικρατούσα άποψη ότι ο Μίτσελ είναι αυτός που «κόβει» τον Σισέ από την 11άδα η, κι από την αποστολή του Ολυμπιακού, λόγω της κακής αντίδρασης του Αφρικάνου στόπερ στο τέλος του παιχνιδιού με την Γκαραμπάγκ. Ο Σισέ είναι αυτός που τόσο πριν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όσο και πριν τη ρεβάνς με την Γκαραμπάγκ, είπε ότι έχει ενοχλήσεις στο ισχίο του κι ότι, έτσι, δεν είναι 100% έτοιμος για να παίξει. Να το πω αλλιώς: δεν υπάρχει καμία σιωπηρή τιμωρία του, ούτε από τη διοίκηση, ούτε από τον προπονητή. Τώρα, τι ακριβώς έχει με το ισχίο του το ξέρει ο ίδιος.

ΜΑΓΚΕΣ. Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Παπασταθόπουλος με την απόδοση του στο Μπακού έκανε πολύ κόσμο μάγκα. Από τον Ντόι, τον Βρσάλικο και τους αμυντικούς χαφ, έως τον Πασχαλάκη και τον Μίτσελ! ‘Ηταν η απάντηση του Σωκράτη, όπως κι η σταθερότητα του στα νικηφόρα παιχνίδια με Ατρόμητο κι ΟΦΗ, σε όσους είχαν σπεύσει να τον βγάλουν τελειωμένο. Ειδικά μετά από εκείνο το λάθος του στο Καραϊσκάκη, στο γκολ της Σλόβαν σε εκείνο το 1-1.

 

ΘΕΤΙΚΟ. Μπορεί να έχει γίνει πια ενοχλητικό αυτό με τον Βρσάλικο, να μην μπορεί να βγάλει 90λεπτο, αλλά και πολύ περισσότερο η συνεχόμενη μέτρια εικόνα του, όμως υπάρχει και μία θετική παράμετρος, η ικανότητα του να παίζει και δεξί στόπερ, εκτός από δεξί μπακ. Κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον Μίτσελ, χρησιμοποιώντας τον Κροάτη, να μπορεί μέσα στο ίδιο παιχνίδι να παίζει και 4-4-2 και 3-5-2. Να έμπαινε πιο συχνά και σε καμιά φάση για να κόψει και να έκανε και πιο τακτικά καμία προώθηση της προκοπής, θα ήταν ακόμη καλύτερα!

a

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ. Η επιλογή του Μίτσελ να μην έχει πάρει καν στην αποστολή έστω ενός αγώνα του Ολυμπιακού τον Λάιντνερ, δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με το διαβατήριο του παίκτη, που έως και χθες λογίζονταν ως ξένος κι όχι ως κοινοτικός. Ο Ισπανός σε κάθε ματς παίρνει λιγότερους ξένους από τους πέντε που δικαιούται να δηλώνει ο σύλλογος σε κάθε ματς, πολύ απλά γιατί δεν του «κάνει» ο Ντε Λα Φουέντε, δεν υπολογίζει για το πρωτάθλημα τον Κούντε κλπ, κλπ. Άρα, είναι προφανές ότι δεν θεωρεί, τουλάχιστον έως τώρα, έτοιμο τον Ισραηλινό διεθνή αριστερό μπακ.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο. Την Κυριακή ο Ντόι ήταν παρά λίγο (αφού ο Ολυμπιακός το γύρισε το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο) μοιραίος με το αυτογκόλ που έβαλε για λογαριασμό του ΟΦΗ, όταν πήρε φάλτσα η μπάλα στο τάκλιν και κατέληξε στα δίκτυα του Τζολάκη. Την Πέμπτη θα ήταν παρά λίγο ήρωας εάν η κεφαλιά του στην καλή εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ πήγαινε στα δίκτυα και δεν έφευγε λίγο άουτ. Ένα κλικ να τον ήθελε η μπάλα, θα είχε ονειρεμένο ντεμπούτο στην Ευρώπη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ. Έπαιζε με καλή ψυχολογία κόντρα στην Γκαραμπάγκ ο Πασχαλάκης στο πρώτο του παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και για ένα εξτρά λόγο: δεν είχε φάει ποτέ γκολ σε ντεμπούτο του με οποιαδήποτε άλλη ομάδα του στην Ελλάδα! Παρθενική είχε κρατήσει την εστία του και στο Ηλιούπολη-Απόλλωνας 0-1 και στο Λεβαδειακός-Διαγόρας 4-0 και στο Βέροια-Πανθρακικός 0-0 και στο ΠΑΣ-Όντε Γκρέλαντ 3-0 και στο Καλαμαριά -ΠΑΟΚ 0-1!

a

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Για να μην ξεχνιόμαστε, έχει παίξει κι άλλη ελληνική ομάδα κόντρα στην Γκαραμπάγκ. Και δεν σταύρωσε ούτε ισοπαλία. Στον ΠΑΟΚ αναφερόμαστε, που το φθινόπωρο του 2016 είχε χάσει 0-2 στο Μπακού, αλλά και 0-1 στην Τούμπα για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός πήρε ένα βαθμό μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Παρεμπιπτόντως, διατήρησε και την παράδοση που τον θέλει να φέρνει πάντοτε αποτέλεσμα όταν παίζει σε αυτές τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Βλέπε 2-0 με τη Σέριφ στη Μολδαβία, 1-0 με τη Νέφτσι στο Αζερμπαιτζάν, 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν, 2-2 με τη Μοζίρ στη Λευκορωσία και τώρα 0-0 με την Γκαραμπάγκ πάλι στο Αζερμπαϊτζάν.

Άσχετο: Σε δαιμονιώδη κατάσταση είναι ο Ραντζέλοβιτς στο ξεκίνημα της νέας καριέρας του στο πρωτάθλημα Ρωσίας. Έχει σκοράρει και στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας και μία ασίστ, ενώ γενικά στα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει η Ουράλ έχει τέσσερις νίκες κι από εκεί που όταν πήγε εκεί ο Λάζαρ ήταν 16η και ουραγός με ένα πόντο σε οκτώ αγώνες, τώρα έχει φτάσει στην 11η θέση με 13 βαθμούς! Χθες ο Σέρβος εξτρέμ, του οποίου ο Ολυμπιακός έχει τα οικονομικά δικαιώματα, βραβεύτηκε και ως MVP της νίκης 2-1 επί της δεύτερης στη βαθμολογία Ροστόφ.

a

Δείτε και το ωραίο γκολ που έβαλε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.