Η απάντηση στο «ξύλο» ήταν το ποδόσφαιρο και δεν σταματά πουθενά ο Παναθηναϊκός!

Η απάντηση στο «ξύλο» ήταν το ποδόσφαιρο και δεν σταματά πουθενά ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η απάντηση στο «ξύλο» ήταν το ποδόσφαιρο και δεν σταματά πουθενά ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ασταμάτητο Παναθηναϊκό που πέρασε και από το... ρινγκ της Λαμίας, τον υπέροχο Μπερνάρντ, την κομβική επαφή του Ιωαννίδη και την απίθανη συνθήκη με πέντε τραυματίες στο ίδιο παιχνίδι!

«Ξύλο» η Λαμία υπό την ανοχή του Φωτιά που έχασε το παιχνίδι από νωρίς και χάρισε και κόκκινη στον Μπεχαράνο; Γκολ ο Παναθηναϊκός. Αντιαθλητικά μαρκαρίσματα οι παίκτες του Φέστα; Ποδόσφαιρο η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από τις καθυστερήσεις και το αντιποδόσφαιρο του Αστέρα, στο... ρινγκ της Φθιώτιδας! Ε, και; Το «τριφύλλι» δεν σταματά πουθενά, το τρένο δεν έκανε στάση ούτε και απόψε με την πολεμική μηχανή του Γιοβάνοβιτς να επικρατεί 2-0, καταθέτοντας ποιότητα κόντρα στο «ταμπούρι», να κάνει το 8/8 και ως η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα να παραμένει πρώτη και με διαφορά από τους διώκτες της!

Στο διάστημα που παίχτηκε ποδόσφαιρο, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο, οι «πράσινοι» κυριάρχησαν, έλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι, είχαν υπομονή και επιμονή που τους έδωσε ο τρόπος που πήραν το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και σε μια παρόμοια συνθήκη δεν έχασαν το μυαλό τους.

Γύριζαν την μπάλα, έψαχναν τις αυτοματοποιημένες κινήσεις, έχασαν τρεις ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο και στο 24' σε μία φάση που χάθηκε η μπάλα, άνοιξαν το σκορ με τον Σεμπάστιαν Παλάσιος και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους, καθώς απέναντι στην καλύτερη ανασταλτική συμπεριφορά της SL1, η Λαμία δεν είχε την απαιτούμενη ποιότητα για να απειλήσει. Μόνο από «χοντρό» ατομικό λάθος, το οποίο δεν έγινε ποτέ, καθώς άπαντες είχαν τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης.

Ο Παναθηναϊκός συνολικά δεν την «έβλεπε» την Λαμία, έκανε... παρέλαση στο ΔΑΚ και αν στο δεύτερο ημίχρονο δεν γινόταν φεστιβάλ τραυματισμού, θα έβρισκε περισσότερα γκολ και το 2-0 θα φάνταζε μικρό. Πολύ μικρό για την απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Το μόνο που μπορεί να στεναχωρεί τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας; Μα φυσικά ο σοβαρός τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη στη μύτη(πιθανότατα κάταγμα) και του Αλεξίς Τρουιγιέ στο γόνατο, ο οποίος στο ντεμπούτο του φαίνεται πως χτύπησε σοβαρά σε μία ανύποπτη φάση. Μακάρι ο Γάλλος να την έχει γλιτώσει, πρώτα και κύρια εντελώς ανθρώπινα και έπειτα ποδοσφαιρικά. Αϊτόρ, Παλάσιος και Τσέριν δεν φαίνεται να έχουν κάτι το ανησυχητικό και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Μπερνάρντ μπήκε στο... on!

Σε αυτό το σπουδαίο διπλό, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπερνάρντ. Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε την διαφορά στο κομμάτι της δημιουργίας και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Φαίνεται πως μπήκε στο... on, μετά το απαραίτητο διάστημα προσαρμογής στο νέο περιβάλλον. Κάθετη «πάρε-βάλε» για το 1-0 του Σεμπάστιαν Παλάσιος που έπαιζε πάλι με πρησμένο πόδι, εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ για το 2-0 στο Φακούντο Σάντσες, «έφτιαξε» δύο γκολ και ήταν καθοριστικός.

Όλο αυτό το διάστημα, όπως και πέρσι με τον Παλάσιος, γράφαμε και τονίζαμε πως θέλει χρόνο. Τον πήρε, όπως και τα παιχνίδια και φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι να είναι καλύτερος και αυτός που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Και είναι ακόμη στην αρχή...

To άγγιγμα διαφοράς του Ιωαννίδη

Όταν η Λαμία και η κάθε Λαμία ξεκινά την άμυνα της τόσο χαμηλά, αυτό που κάνει την διαφορά είναι η ποιότητα στις επαφές, η ακρίβεια, τα αγγίγματα στους πολύ μικρούς χώρους. Μπορεί απόψε ο Φώτης Ιωαννίδης να μην σκόραρε αλλά αυτή η μία επαφή που περνάει την μπάλα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους και «ενεργοποιεί» τον Μπερνάρντ είναι όλα τα λεφτά, είναι το «κλειδί» για να γίνουν πιο απλά τα πράγματα στην συνέχεια.

Ήταν πολύ καλός ο Έλληνας σέντερ φορ και με δεδομένο πως ο Σπόραρ προέρχεται από δύο εβδομάδες χωρίς προπονήσεις, αποτελεί μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός του στην μύτη. Εκτός και αν εμφανιστεί με μάσκα, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μεγάλος νικητής και ο κόσμος του Παναθηναϊκού

Θα μπορούσαν να μείνουν στην Αθήνα, να κάτσουν στα σπίτια τους, να αφήσουν την ομάδα μόνη της. Θα είχαν «δικαιολογίες» να το κάνουν και μάλιστα υπαρκτές. Ο Παναθηναϊκός, όμως, φέτος είναι μία «γροθιά», δείχνει πιο ενωμένος από ποτέ. Κάποια στιγμή αυτή η κωμωδία με τις απαγορεύσεις των οπαδών θα πρέπει να τελειώσει και πολύ καλά έκαναν οι φίλοι του «τριφυλλιού» που διεκδίκησαν την παρουσία τους στο πλευρό της ομάδας.

Η άριστη συμπεριφορά τους, μάλιστα, σε συνδυασμό με το ασταμάτητο τραγούδι σε όλο το ματς, τους χρίζει και εκείνους νικητές στο δικό τους κομμάτι.

Ο Φωτιάς έχασε εντελώς το παιχνίδι

Για το... φινάλε, η διαιτησία του Φωτιά απόψε που επέτρεψε το «ξύλο» στους γηπεδούχους. Έπρεπε να αποβάλλει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τον Μπεχαράνο, έπρεπε να έχει δείξει τα αποδυτήρια στον Τζανδάρη όταν με «καρατιά» στο πρόσωπο του Τσέριν έβγαλε νοκ-άουτ τον Σλοβένο μέσο.

Δεν υπάρχει το «δεν είχε πρόθεση», κανείς δεν έχει πρόθεση να χτυπήσει σοβαρά τον αντίπαλο του και να αποβληθεί. Συμβαίνει, όμως. Ακόμη και στον τραυματισμό του Ιωαννίδη, δεν έδειξε κίτρινη στον Κορνέζο που «ισοπέδωσε» τον Έλληνα επιθετικό.

Δεν γίνεται να επιτρέπει να έχει αυτή την εικόνα το παιχνίδι, δεν γίνεται να επιτρέπει το «ξύλο». Βρισκόμαστε στο 2022 και όχι στα 80's...

Υ.Γ1: Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε, να ακούσουμε και να πληροφορηθούμε από τους... μύστες του ελληνικού ποδοσφαίρου, για το ποιο είναι το «μυστικό» του φετινού Παναθηναϊκού. Το αφήγημα με το «παίζει μόνο στη Λεωφόρο» τελείωσε, το επόμενο «ανέκδοτο» του «παίζει μόνο ο Αϊτόρ» λες και μιλάμε για τένις ολοκληρώθηκε, η «καραμέλα» της διαιτησίας έλιωσε, το «δεν έχει παίξει ντέρμπι» επίσης, με νίκες επί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε, μέχρι να ανακαλυφθεί η επόμενη κωμική και άμπαλη διαπίστωση, ας κάνουμε μια εξάσκηση. 3Χ8=24.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.