Ακαδημίες: Στην κορυφή της Κ19 ο Ολυμπιακός

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Στην κορυφή της Κ19 ο Ολυμπιακός

bet365

Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στην Κ19. «Πεντάρες αιωνίων» στην Κ17, παρουσία scout της Στουτγκάρδης. Επιστροφή Ελευθεριάδη στους πάγκους μετά από 13 χρόνια

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, όμως ο Ολυμπιακός πιο αποτελεσματικός. Πήρε με 2-0 το ντέρμπι της Κ19 στο Ρέντη και έπιασε τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή της κατάταξης. Συναρπαστικό το πρωτάθλημα Νέων της Super League, αφού μετά από 6 αγώνες καμία ομάδα δεν είναι αήττητη.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έφτασαν στη νίκη με πέναλτι του Τσέχου Ντένις Αλίγιαγκιτς, του 19χρονου που αποκτήθηκε από τη Σλάβια Πράγας το καλοκαίρι για τη Β΄ ομάδα, αλλά έχει «κατέβει» και ενισχύει την Κ19. Ο Μοίρας στο 90΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο μεσοδιάστημα ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες, όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Θάνος Παπαδούδης βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα. Μεγάλη η διαφορά στις ηλικίες, καθώς ο Ολυμπιακός αξιοποίησε -όπως έχει δικαίωμα- παίκτες του 2003, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά αφού οι Παπαδούδης, Αλίγιαγκιτς έχουν κλείσει τα 19, ντεμπούτο έκανε ο συνομήλικός τους Ντιμπί Κεϊτά, ενώ διακρίθηκαν και οι Καλογερόπουλος, Χρήστου (2004). Από την άλλη πλευρά, ο Στέλιος Μαλεζάς εξακολουθεί να στηρίζεται σε παίκτες γεννηθέντες του 2005 (Αγγελίδης, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Φίλων, Γκιτέρσος, Αδάμ, Γκούμας), βασικός ήταν ο Μαξ Σνάουτσνερ (2006) ενώ μπήκε στο ημίωρο και ο Τζίμας (2006) στη θέση του τραυματία Μάριου Μπάμπουρα για τον οποίο εκφράζονται φόβοι ότι έχει υποστεί ζημιά στο γόνατο.


Το «καταραμένο» 93΄ για τον Ατρόμητο


Αν οι αγώνες τελείωναν στο 92΄, το Περιστέρι σήμερα θα γιόρταζε δύο μεγάλες επιτυχίες επί της ΑΕΚ. Όμως το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποδείχθηκε... καταραμένο για τον Ατρόμητο, αφού χθες στην OPAP Arena ήταν το λεπτό που η Ένωση κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Άμραμπατ διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Μία ημέρα νωρίτερα, στο Γαλάτσι και στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Κ19, ο Ατρόμητος «άγγιξε» τη νίκη με τρομερό γκολ του Πάνου Τσαντίλα από το 7΄, όμως δέχτηκε την ισοφάριση 1-1 στο 93΄ (Κοσίδης).
Μέτρια εμφάνιση για τους Νέους της Ένωσης, αλλά είναι δεδομένο ότι η εφετινή σεζόν θα χαρακτηρίζεται από την αστάθεια, αφού είναι μεταβατική. «Καρδιοχτύπησαν» ο Καραχάλιος κι οι συνεργάτες του για τον τραυματισμό του Άρη Ανδρικόπουλου στο γόνατο, όμως ο μικρός (2006) δεν έχει κάτι σοβαρό. Εξαιρετική εμφάνιση για τους Περιστεριώτες πραγματοποίησε ο Μουντές, συνεπικουρούμενος από τον Δαλαμήτρα. Αμφότεροι με ψυχολογία στα ύψη, καθώς πρόσφατα υπέγραψαν τα επαγγελματικά τους συμβόλαια, εξέλιξη για την οποία το Gazzetta είχε ενημερώσει από το καλοκαίρι. Θα ακολουθήσουν ο Σταματούλας και ο Δήμος που πραγματοποιουν πολύ καλή σεζόν. Πλήθος κόσμου στο Γαλάτσι, αφού εκεί βρέθηκαν αρκετά από τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο τιμ μάνατζερ Δημήτρης Ναλιτζής και ο scout Φανούρης Γουνδουλάκης, ενώ από πλευράς Ατρόμητου το «παρών» έδωσε ο Νίκος Λαζαρίδης. Επίσης, είδαμε το Βασίλη Δημητριάδη (έπαιζε ο γιος του, Νίκος), τον agent Τόλη Μπακάλη, το Γιώργο Φαμέλη, τον Γιάννη Κοντοέ και τον εκλέκτορα της μικτής ΕΠΣ Αθηνών, Τάσο Δημητρίου.

* Στα άλλα ματς της Κ19, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τη φλυαρία του στη Λαμία (1-1), ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες 3-0 επί του Παναιτωλικού, χάρη στους 19χρονουςεπαγγελματίες Ζουγλή, Προύντζο, Κωστέα. Σούπερ ματς έγινε στα Γιάννινα, όπου ο ΠΑΣ επέστρεψε από το 0-2 και κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2 τον ΟΦΗ, σκορ το οποίο επαναλήφθηκε λίγες ώρες αργότερα και στην αναμέτρηση των «μεγάλων»! Ο Άρης αγνοεί ακόμα τη νίκη (0-0 με τον Ιωνικό) και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, το «μάρμαρο» για την κάκιστη εκκίνηση της ομάδας φαίνεται πως πληρώνει ο προπονητής Δημήτρης Ηλιόπουλος.


Scout της Στουτγκάρδης στην Αθήνα


Στην Αθήνα για προγραμματισμένα ραντεβού και συναντήσεις βρέθηκε ο Έλληνας scout της Στουτγκάρδης Λευτέρης Καραστέργιος. Συνοδευόμενος από τον agent Θεόφιλο Καρασαββίδη, παρακολούθησε τόσο το ντέρμπι της Κ19 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όσο και αγώνες της Κ17 του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Μία εβδομάδα πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση, οι δύο «αιώνιοι» προχώρησαν με νίκες με το ίδιο σκορ: ο Παναθηναϊκός 5-0 τον ΟΦΗ στους Τράχωνες με το Γιώργο Γεωργουλάκη να «αφυπνίζεται» και να πετυχαίνει δύο γκολ, όπως και ο Τσέλιος, και ο Ολυμπιακός 5-0 τον Απόλλωνα στη Φυλή με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Φίλης, Τουφάκης, Λίγδας, Σουλανιλάκου, Κωστούλας), ενδεικτικό της ποιότητας και των εναλλακτικών που έχει στα χέρια του ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.
Στην ίδια κατηγορία, αλλά στον 4ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και εξασφάλισε την πρόκριση στους αγώνες μπαράζ. Τα παιδιά του Πέτρου Τσιαπακίδη συνέτριψαν 5-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας, έχοντας κι αυτοί –όπως και ο Ολυμπιακός- πέντε διαφορετικούς σκόρερ: Χατσίδης, Κοσίδης, Καραϊωάννου, Αβράμπος και Καλαϊτσίδης. Το δεύτερο γκολ σημείωσε με κεφαλιά ο Γιώργος Κοσίδης (2007), όπως ακριβώς και ο αδελφός του Χρήστος (2005) στην ισοπαλία της Κ19 της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο! Θυμίζουμε ότι ο μεγάλος αδελφός της οικογένειας είναι ο 20χρονος Μιχάλης, που ανήκει στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Πρόκριση εξασφάλισε ουσιαστικά και ο Ατρόμητος (3-0 τον Αστέρα Τρίπολης) με τον Κώστα Παρθενίου να «χτίζει» ξανά μια ανταγωνιστική ομάδα από παιδιά γεννηθέντα το 2006.

Κ15-Επιστροφή μετά από 13 χρόνια για τον Ελευθεριάδη


Ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης, ο «γκουρού» του ποδοσφαίρου υποδομών, επέστρεψε στους πάγκους σε συλλογικό επίπεδο μετά από απουσία 13 ετών! Ο Ελευθεριάδης είναι επικεφαλής των ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και προπονητής της Κ15, η οποία πραγματοποίησε ντεμπούτο στο οικείο πρωτάθλημα της Super League και απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Παναιτωλικό στο Emileon. Η τελευταία φορά που ο πολύπειρος Ελευθεριάδης καθοδήγησε ομάδα ήταν το 2009 ως head coach της Κ19 του ΠΑΟΚ με βοηθό τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος μόλις είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Έκτοτε διετέλεσε τεχνικός διευθυντής σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Βέβαια στο μεσοδιάστημα είχε θητεύσει και ως ομοσπονδιακός, πρώτος προπονητής στην εθνική ομάδα Κ15 και βοηθός σε μεγαλύτερα τμήματα, αλλά σε πάγκο συλλόγου βρέθηκε πριν από 13 χρόνια! Να ευχηθούμε καλό (νέο) ξεκίνημα στον ίδιο, την ΑΕΛ αλλά και στις άλλες δύο ιστορικές επαρχιακές ομάδες που αποφάσισαν να κατεβάσουν ομάδα στη Super League Κ15: Δόξα Δράμας και Πανσερραϊκός αναμετρήθηκαν στο δημοτικό γήπεδο στα Κουδούνια για μια «λευκή» ισοπαλία, όμως είναι βέβαιο ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά τα παραμελημένα τμήματα υποδομής του, έχουν ανάγκη την αναγέννηση της επαρχίας απ΄όπου κάποτε αναδεικνύονταν κορυφαία ταλέντα.


Αντίθετα, αυτό που δεν έχει ανάγκη, είναι από «κουτοπόνηρους» οι οποίοι θεωρούν ότι κάνουν καλό σε παιδιά χρησιμοποιώντας «πλάγιες» μεθόδους για να τα προωθήσουν. Ο κόσμος των ακαδημιών είναι μικρός και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Επίσης, σε κάθε γήπεδο υπάρχουν πολλά μάτια και ακόμα περισσότερα... αυτιά, ειδικά όταν αγωνίζονται τμήματα των μεγάλων ομάδων της Αθήνας. Συνεπώς κανείς δεν πείθεται όταν διαβάζει ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα για αμυντικούς «ογκόλιθους» σε αγώνες που τελειώνουν 5-0 ή επιθετικά «πολυβόλα» σε ματς του 0-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα