Παναθηναϊκός: Εννιά παίκτες, δώδεκα πάσες, μία γκολάρα! (vid)

Παναθηναϊκός: Εννιά παίκτες, δώδεκα πάσες, μία γκολάρα! (vid)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Εννιά παίκτες, δώδεκα πάσες, μία γκολάρα! (vid)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αποθέωση του συνδυαστικού ποδοσφαίρου στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στη Λαμία.

Από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι και σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός, ο οποίος προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι, καταφέρνει να εξελίσσεται, να προοδεύει, να γίνεται ολοένα και καλύτερος χάρη στη δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του τεχνικού επιτελείου. Το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος για το ''τριφύλλι'' είναι ονειρικό, είναι το δεύτερο καλύτερο της ιστορίας του αυτό το 8/8 αλλά υπάρχουν και πράγματα τα οποία είναι εξίσου σημαντικά πέρα από τους βαθμούς, τις νίκες, τα τρίποντα και αξίζουν προβολής.

Στοιχεία που αποδεικνύουν και φανερώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την δουλειά του προπονητή, του συνόλου, το πόσο αυτός ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να γίνει μια ομάδα υψηλού επιπέδου σε όλες τις λειτουργίες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, εκεί που οι περισσότεροι έβλεπαν ''μια νίκη με πέναλτι'', γράφαμε για το μεγαλύτερο αγωνιστικό κέρδος των ''πρασίνων'' που δεν ήταν άλλο από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το δεύτερο ημίχρονο. Η υπομονή, η ηρεμία, η αυτοπεποίθηση και η πίστη στο πλάνο, με τις απαιτούμενες τακτικές κινήσεις για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα, ήταν τα αμέσως επόμενα καλά νέα, από τους βαθμούς που μπήκαν στο σακούλι.

Στη Λαμία, ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα παρόμοιο ποδοσφαιρικό πρόβλημα που έπρεπε να λύσει πάνω στο χορτάρι. Σε αυτά τα ματς ένα γκολ... ξεκλειδώνει τον αντίπαλο και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κατάφερε να το βρει στο 23', μέσα από την αποθέωση του συνδυαστικού ποδοσφαίρου, μέσα από το καλύτερο φετινό του τέρμα, μια ομαδική γκολάρα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε από το ένα τέρμα στο άλλο, από την δική του περιοχή στο αντίπαλο πλεκτό μέσα σε 43'', δώδεκα πάσες και την συμμετοχή σχεδόν όλων των παικτών του στην συγκεκριμένη επίθεση, χωρίς την παραμικρή επαφή του αντιπάλου.

Η πορεία της μπάλας ήταν η εξής: Μπρινιόλι(1)-Σένκεφελντ(2)-Μάγκνουσον(3), Σένκεφελντ, Αϊτόρ(4), Τσέριν(5), Σάντσες(6), Μπερνάρντ(7), Ιωαννίδης(8), Παλάσιος(9), Ιωαννίδης, Μπερνάρντ, Παλάσιος, δίχτυα.

Εννιά παίκτες του ''τριφυλλιού'' ήρθαν σε επαφή με την μπάλα, μέχρι εκείνη να καταλήξει στο πλεκτό της Λαμίας από το υπέροχο ''τσίμπημα'' του Ελ Τούκου έπειτα από την πρώτη ασίστ του Μπερνάρντ. Oι μόνοι που δεν την ακούμπησαν ήταν ο Χουάνκαρ και ο Ρούμπεν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς δείχνει το πως ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να... ζει και χωρίς τον Ισπανό αμυντικό μέσο στο ''χτίσιμο'' των επιθέσεων, από την στιγμή που οι αντίπαλοι στοχεύουν στον περιορισμό του.

Σε αυτή την επίθεση, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί την καλή του κυκλοφορία με την μπάλα, τους μηχανισμούς για να ανοίξει τους χώρους και το γνωστή ανάπτυξη από πέρσι, με τον Σάντσες να γίνεται τρίτος στόπερ στο build up και τον Μπερνάρντ(πέρσι ήταν ο Γκατσίνοβιτς) να πηγαίνει στο ''φτερό'', με τον Παλάσιος να κλείνει προς τα μέσα και έτσι να δημιουργείται ένα τρίγωνο με Μπερνάρντ, Παλάσιος, Ιωαννίδη και ένα 2vs2 στα δεξιά όπου έφερε το τακτικό λάθος του αντιπάλου και την δημιουργία χώρων προς αξιοποίηση.

Η μπάλα κινήθηκε με απόλυτη ακρίβεια και ταχύτητα, με την επαφή του Ιωαννίδη για τον Μπερνάρντ να είναι η πλέον καθοριστική σε μία ''αλυσίδα'' μεταβιβάσεων που ξεκίνησε από την μία εστία και κατέληξε στην άλλη. Αυτό το γκολ ήταν με διαφορά το πιο όμορφο, το καλύτερο του Παναθηναϊκού στη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Απολαύστε το στο βίντεο που ακολουθεί:

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.