Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο... survivor του Παναθηναϊκού

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο... survivor του Παναθηναϊκού

Σωτήρης Μυκονίου
Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Ο... survivor του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι είναι ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει καταφέρει να ξεκινήσει βασικός όλα τα παιχνίδια της ομάδας και να τα ολοκληρώσει χωρίς πρόβλημα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» αποτελεί μία από τις σταθερές της ομάδας την φετινή σεζόν, αλλά κι έναν από τους βασικούς λόγους που οι «πράσινοι» κάνουν πορεία πρωταθλητισμού στις πρώτες αυτές οκτώ αγωνιστικές της Superleague.

Η σιγουριά που προσφέρει στην ομάδα κάτω από τα γκολπόστ, αλλά και όταν παίζει με την μπάλα στα πόδια βοηθώντας την να σπάει το πρέσινγκ του αντιπάλου με σωστές μεταβιβάσεις και ψυχραιμία είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Πέραν όμως από την απόδοσή του, κάτι άλλο εξίσου σημαντικό, το οποίο προϋποθέτει αυτή, είναι η μόνιμη παρουσία του στα παιχνίδια της ομάδας. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν έχει λείψει ποτέ φέτος από παιχνίδι του «τριφυλλιού» είτε αποκλειστικά στο πρωτάθλημα όπου μετρά 8/8, είτε αν προσμετρήσουμε και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Σλάβια Πράγμας που φτάνει τα 10/10.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο επίτευγμά του αυτό είναι πως είναι ο μοναδικός παίκτης από την βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που έχει καταφέρει να ξεκινήσει και σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και να αγωνιστεί για όλη την διάρκεια των αγώνων. Κοινώς δεν έχει χάσει κανένα διαθέσιμο αγωνιστικό λεπτό την φετινή σεζόν.

Το 8/8 στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει και οι Αϊτόρ και Ρούμπεν Πέρεθ, όμως δεν έχουν το απόλυτο των αγωνιστικών λεπτών, αφού ο πρώτος αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με την Λαμία λόγω ενοχλήσεων και ο δεύτερος μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με τον Λεβαδειακό την 3η αγωνιστική.

Μετά απ' αυτούς υπάρχουν και οι Τσέριν, Κουρμπέλης και Παλάσιος, που έχουν χάσει μόλις από ένα ματς. Ο Σλοβένος μέσος έμεινε εκτός με τον Αστέρα Τρίπολης την 7η αγωνιστική εξαιτίας διάτασης που είχε πάθει στον οπίσθιο μηριαίο, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς με την Λαμία λόγω διαστρέμματος και ο Αργεντινός εξτρέμ δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα την 6η αγωνιστική ελέω ενοχλήσεων.

Πάνω από τα μισά ματς έχουν παίξει και οι Σπόραρ και Χουάνκαρ. Ο Σλοβένος επιθετικός έχασα τα τελευταία δύο ματς της ομάδας λόγω διαστρέμματος που υπέστη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ενώ ο Ισπανός αριστερός μπακ έχασε τα ματς με Λεβαδειακό (3η αγ.) και ΑΕΚ (4η αγ.) λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο.

Οι υπόλοιποι τρεις παίκτες της βασικής ενδεκάδας που έμειναν, δηλαδή οι Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Κώτσιρας έχουν αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια. Ο Ολλανδός στόπερ μετά το ρωγδώμες κάταγμα που υπέστη στο δεύτερο ευρωπαϊκό ματς με την Σλάβια Πράγας έχασε τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Ισλανδός παρτενέρ του αποκόμισε ένα πρόβλημα στον δικέφαλο στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό κι έτσι παρέμεινε εκτός για τα επόμενα τέσσερα ματς. Όσο για τον Έλληνα δεξιό μπακ, είχε αισθανθεί ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο πριν το ματς με τα Γιάννινα την 5η αγωνιστική, προφυλάχθηκε και από τότε δεν έχει επανέλθει ακόμα.

Απόδειξη του πόσο εντυπωσιακή είναι η επίδοση των έξι clean sheets σε οκτώ ματς του Μπρινιόλι και κατ' επέκταση του Παναθηναϊκού είναι πως η βασική τετράδα της άμυνάς του δεν έχει καταφέρει ακόμα να αγωνιστεί μαζί σ' ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Κι αυτό όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι εν μέρει φυσιολογικό, αφού στους πέντε πρώτους παίκτες της ενδεκάδας μ' αυτούς που έχουν λείψει τα περισσότερα παιχνίδια μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα για το «τριφύλλι», οι τέσσερις είναι οι αμυντικοί του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα