Για την ουσία, την ιστορία κι ένα ακόμη Παναθηναϊκό βράδυ!

Για την ουσία, την ιστορία κι ένα ακόμη Παναθηναϊκό βράδυ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Για την ουσία, την ιστορία κι ένα ακόμη Παναθηναϊκό βράδυ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αναμέτρηση του Τριφυλλιού με τον Άρη, τα όσα εκείνη μπορεί να σηματοδοτήσει και την τεράστια δίψα του κόσμου.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν έχει το βράδυ της Κυριακής ένα διπλό ραντεβού. Ένα με την ουσία και ακόμη ένα με την ιστορία. Το σύνολο του Σέρβου τεχνικού κόντρα στον Άρη θα κληθεί να βάλει ακόμη ένα τρίποντο στο σακούλι, να εκμεταλλευθεί την μεγάλη του δύναμη που δεν είναι άλλη από την Λεωφόρο και να παραμείνει στη κορυφή με μεγάλη απόσταση από την ΑΕΚ, καθώς για την ώρα η Ένωση είναι εκείνη που ''απειλεί'' την ''πράσινη'' πρωτιά, όντας στο -6 και έχοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο μία εικόνα που μέχρι στιγμής πείθει ότι μπορεί να αποτελέσει διεκδικήτρια του τίτλου.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ(-9) και τον Ολυμπιακό(-10), οι οποίοι βρίσκονται πάρα πολύ μακριά και το κυριότερο; Δεν δείχνουν ικανοί, επαναλαμβάνουμε για την ώρα, να έχουν την διάρκεια και την συνέπεια που απαιτεί ο πρωταθλητισμός.

Ο ''δικέφαλος του βορρά'' βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, έχει ένα πλάνο ανανέωσης, το οποίο το κάνει πιο δύσκολο η έλλειψη ποιοτικών λύσεων στο 9 και στο 10 ενώ οι ''ερυθρόλευκοι'' μέσα σε ένα καλοκαίρι κατήργησαν όλους τους κανόνες του ποδοσφαίρου και όσα τους συμβαίνουν σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι απόλυτα λογικά και αναμενόμενα. Διάρκεια και συνέπεια, λοιπόν, αυτές οι δύο ''μαγικές'' λέξεις.

Μία διάρκεια και μια συνέπεια που ο φετινός Παναθηναϊκός την δείχνει από αγωνιστική σε αγωνιστική και είναι ένα παιχνίδι μακριά από το να γράψει ιστορία. Το 9/9 αποτελεί την κορυφαία επίδοση του συλλόγου σε ξεκίνημα πρωταθλήματος και παραμένει άπιαστο εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες. Από την σεζόν 1994/1995, με τον Χουάν Ρότσα στον πάγκο και τους Βάντσικ, Αποστολάκη, Καλιτζάκη, Γεωργιάδη, Δώνη, Βαζέχα, Μπορέλι σε πρωταγωνιστικό ρόλο πάνω στο χορτάρι, σε μία σεζόν που ολοκληρώθηκε με +16 από τον δεύτερο και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι με τον Άρη δεν θα είναι εύκολα, καθώς οι ''κίτρινοι'' διαθέτουν ποιοτικές μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, να κάνουν την ''ζημιά'' αλλά σε καμία περίπτωση αυτή την στιγμή δεν είναι μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, πληρώνοντας τις πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και στον πάγκο, με την μεγάλη αδυναμία να είναι στην άμυνα, καθώς έχουν την ένατη χειρότερη άμυνα στη SL1 με 11.04 XgAgainst, όταν την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 5.01.

Από την άλλη, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετεί το σύνολό του στο γήπεδο, ο Άλαν Πάρντιου δημιουργεί καλύτερες θεωρητικά συνθήκες για τον Παναθηναϊκό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και την Λαμία, καθώς αμφότερες κλείστηκαν πίσω, δεν είχαν το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο, παρά μόνο να ''καταστρέψουν'' το παιχνίδι του αντιπάλου.

Κάτι που σήμανε την μη ύπαρξη χώρων προς εκμετάλλευση, κλειστούς διαδρόμους και μία μορφή αγώνων, στους οποίους το Τριφύλλι βρήκε λύσεις ως όφειλε αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το ιδανικό σενάριο για το σύνολο του Ιβάν.

Αν ο Πάρντιου, λοιπόν, παρατάξει τον Άρη με την στρατηγική, την φιλοσοφία και το πλάνο των προηγούμενων παιχνιδιών, μετά από πολύ καιρό ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του μία ομάδα που να του ταιριάζει περισσότερο, που να θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και θέλοντας και μη, να δημιουργήσει συνθήκες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τις οποίες οι ''πράσινοι᾽᾽ ξέρουν καλύτερα από τον καθένα να τις εκμεταλλεύονται.

Εξόχως σημαντική η επιστροφή του απολύτως επιδραστικού, Άντρατζ Σπόραρ, ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός πως από τον... πόλεμο της Λαμίας, με εξαίρεση τον άτυχο Τρουιγιέ, όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι.

Ξέχωρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η Λεωφόρος αναμένεται να ζήσει ακόμη μία βραδιά κανονικότητας. Από εκείνες που τόσο έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Στις κερκίδες δεν θα πέφτει... καρφίτσα(ξανά sold out), η δίψα και η τρέλα των οπαδών είναι κάτι το μοναδικό και πραγματικά με το κλίμα που υπάρχει θα γέμιζε το βράδυ της Κυριακής ακόμη και το... ΟΑΚΑ!

Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος του Παναθηναϊκού έψαχνε την σπίθα, την σπίθα εκείνη που θα ανάψει πυρκαγιά και η ομάδα του Ιβάν την προσέφερε απλόχερα. Αρχικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και τώρα με αυτό το 8/8, το οποίο έχει βάλει σε ρόλο οδηγού το Τριφύλλι στο φετινό πρωτάθλημα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.