ΑΕΚ: Οι... καφέδες στον επιδραστικό Ελίασον και ο «εκτελεστής» φορ Λιβάι

ΑΕΚ: Οι... καφέδες στον επιδραστικό Ελίασον και ο «εκτελεστής» φορ Λιβάι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι... καφέδες στον επιδραστικό Ελίασον και ο «εκτελεστής» φορ Λιβάι

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα στη νέα του θέση υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, με τον Νίκλας Ελίασον να έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ της ΑΕΚ σε οκτώ ματς, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι οι ασίστ είναι στο... τσεπάκι του.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ξεκλειδώσει το ματς στη Λιβαδειά πριν φτάσει στη συνέχεια στο τελικό 2-0 με μια ωραία συνεργασία Ελίασον και Λιβάι Γκαρσία, με τον πρώτο να σεντράρει στην καρδιά της περιοχής του Λεβαδειακού και τον δεύτερο με κεφαλιά να βάζει την Ένωση μπροστά στο σκορ. Μετά το τέλος του ματς στην κάμερα της NOVA ο Ελίασον όταν ρωτήθηκε για τη σέντρα του στο 1-0 τόνισε αστειευόμενος: «Ελπίζω να με κεράσει έναν… καφέ ο Λιβάι»!

Ο επιδραστικός Ελίασον με συμμετοχή σε πέντε γκολ

Ελίασον και Λιβάι

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι στον Ελίασον σε μόλις οκτώ παιχνίδια θα πρέπει να... κεραστούν αρκετοί καφέδες καθώς ο 26χρονος Σουηδός εξτρέμ αποδεικνύει αυτό που έδειχναν τα στατιστικά του και που είχε παραδεχθεί και ο ίδιος. Ότι δηλαδή απολαμβάνει να δημιουργεί και να μοιράζει ασίστ στους συμπαίκτες του περισσότερο από το να σκοράρει. Είναι κάτι που το έχει στο ρεπερτόριό του και φροντίζει να το δείχνει από τις πρώτες του εμφανίσεις με τους κιτρινόμαυρους.

Ήδη ο Ελίασον έχει συμμετοχή σε πέντε γκολ της ΑΕΚ σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια. Δύο σέντρες σε Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς για τις δύο ασίστ με τον Ιωνικό και άλλη μία στο χθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό στον Λιβάι. Την ίδια στιγμή έχει πάρει το πέναλτι στο Κύπελλο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο η ΑΕΚ τελειώνει την πρόκριση, και νωρίτερα στο «Βικελίδης» κόντρα στον Άρη από την κίνησή του προς τα μέσα και το κερδισμένο φάουλ ξεκινάει το πρώτο γκολ της ΑΕΚ με το γέμισμα του Γκατσίνοβιτς στο δεύτερο δοκάρι για τον Σιμάνσκι.

Το «θωρηκτό» Λιβάι Γκαρσία στον νέο του ρόλο ως φορ

Λιβάι και Ελίασον

Για να αξιοποιηθούν οι γλυκές σέντρες από το πόδι του Ελίασον όμως χρειάζεται και ένας ικανός «εκτελεστής» μέσα στην περιοχή και ο Λιβάι Γκαρσία στον νέο ρόλο που του έχει δώσει φέτος ο Ματίας Αλμέιδα αποδεικνύεται τέτοιος. «Σχετικά με τον Γκαρσία είμαι πεπεισμένος ότι είναι 9άρι. Το αποδεικνύουν τα γκολ του», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου στη Λιβαδειά ο Αργεντινός τεχνικός, με τον 24χρονο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να αποτελεί το νέο... θωρηκτό της ΑΕΚ μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Η κίνηση του Λιβάι Γκαρσία στην κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ελίασον και το γκολ που σημειώνει είναι «σεντερφορίσια», ενώ ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και στο γκολ με τον Ιωνικό. Ο Λιβάι είναι αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης και μετρώντας ήδη πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Τα φυσικά του προσόντα σε συνδυασμό με την ικανότητα που έχει δει ο Αλμέιδα πάνω του και με την οποία ο ίδιος ο Λιβάι τελειώνει τις φάσεις τον έχουν μετατρέψει σε παίκτη περιοχής. Κάτι που είχε αποδειχθεί και στο τέρμα που είχε σημειώσει με πλασέ στο ματς με τον Άρη.

Ο Αλμέιδα είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δικέφαλος» ότι περιμένει από τον Λιβάι Γκαρσία να... εκραγεί τη φετινή σεζόν. Και η τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης και σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάνει εκτός περιοχής ο Αραούχο στο πρεσάρισμα και στις ανακτήσεις μπάλας απελευθερώνει ακόμα περισσότερο τον Λιβάι, ο οποίος βρίσκει ακριβώς τη θέση που του ταιριάζει στο έργο που παράγει ο Αλμέιδα στη φετινή ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα